Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 6 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Restrictii la bãtut covoare si uscat rufele pe frînghie

• bãtãtoarele de covoare sînt interzise la mai putin de 5 metri de ferestrele locuintelor • uscarea rufelor sub geamuri sau balcoane, de asemenea • amenzile sînt între 100 si 300 RON •

Autoritãtile locale au instituit reguli „de bunã purtare“ care ar putea da peste cap ideile despre curãtenie pe care le au multi dintre pietreni. Potrivit noilor reglementãri municipale, covoarele se pot bate de praf numai în anumite conditii. „Montarea bãtãtoarele de covoare la o distantã mai micã de 5 metri de ferestrele locuintelor“ este strict interzisã. Orice abatere va fi amendatã cu sume între 100 si 300 RON. Totodatã, s-a zis cu scosul rufelor spãlate în vãzul lumii: „uscarea rufelor pe suporturi montate sub geamurile aferente apartamentului sau balconului si în fata blocului“ este absolut interzisã, iar încãlcarea acestei prevederi se pedepseste cu amendã tot între 100 si 300 de lei noi. De aceastã prevedere vor fi afectati în special pietrenii din cartierul Dãrmãnesti, unde, în zona pietei si dincolo de aceasta, a devenit o regulã expunerea pe frînghie a hainelor, ca „sã le ia un pic gerul“ sau sã le zvînte vîntul.
De altfel, municipalitatea pietreanã a instituit si o serie de mãsuri privind curãtenia în localitate. Obligativitatea de a pãstra curãtenia si ordinea pe strãzi, în parcuri, în locurile de joacã pentru copii este, deja, binecunoscutã. Dacã Piatra Neamt tot tinde spre statutul de oras turistic european, se încearcã educatia „verde“ a locuitorilor. Pietrenii sînt obligati sã amenajeze si sã întretinã spatiile verzi din jurul blocurilor în care locuiesc, dar si în jurul spatiilor comerciale, ori institutiilor publice în care muncesc. Asta presupune sã îngrijeascã pomii, florile, peluzele din fata si din perimetrul imobilelor si curtilor pe care le detin sau le administreazã si sã le reamenajeze pe cele degradate. Dacã autoritãtile constatã cã oamenii nu fac asta, pot aplica între 300 si 500 de RON amendã persoanelor fizice, ori de la 1.000 la 1.500 de lei persoanelor juridice. Tot în aceeasi sferã de actiuni sanctionabile intrã si... scuipatul semintelor. „Aruncarea cojilor rezultate în urma consumãrii semintelor, alunelor etc. în locuri neamenajate în acest scop se sanctioneazã cu amendã de la 300 RON la 500 RON“. Cei care vor fi surprinsi atentînd la integritatea si aspectul statuilor din oras, a monumentelor sau mobilierului urban riscã sanctiuni pecuniare de pînã la 500 de RON.
Dacã pietrenii îsi scot în stradã gunoaiele si apa murdarã, provenite din localuri, magazine sau scãri de bloc, riscã amenzi usturãtoare. La fel, s-a zis si cu butoiul de varzã pãstrat în boxã pînã în preajma Pastelui, cu tot cu mirosurile aferente. Regulamentul de curãtenie si bunã gospodãrire a municipiului prevede cã „pãstrarea în suprafata locativã de mãrfuri sau alte bunuri care, prin mirosul ce îl degajã, deranjeazã pe ceilalti locatari, sau care, în contact cu agentii atmosferici, se descompun producînd deteriorãri sau degradãri ale imobilului“ se taxeazã cu pînã la 500 de lei (persoane fizice) sau 1.500 lei (persoane juridice).

Articol afisat de 4457 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective