Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Împuscãturi în Roman

Împuscãturi în Roman

• un romascan care îsi ridicã o vilã a împuscat cîinele vecinului cu o armã JEKO • omul era furios cã animalul i-a atacat muncitorii • gestul l-a costat pe Victor C. un dosar penal • pusca si permisul port-armã al acestuia au fost ridicate de Politie •

Un romascan în vîrstã de 48 de ani ar putea ajunge la închisoare, deoarece, zilele trecute, a „rezolvat“ într-un mod „inedit“ problemele pe care i le fãcea cîinele vecinului, trãgînd trei focuri de armã spre animal si rãnindu-l grav, în plin oras, unde riscul producerii unei tragedii este foarte mare. Incidentul s-a soldat cu dosar penal, pentru comiterea infractiunii de uz, fãrã drept, de armã letalã, pe numele lui Victor C. Acesta, în plus, a rãmas si fãrã puscã, precum si fãrã permisul de port-armã, ridicate de oamenii legii în vederea continuãrii cercetãrilor. Incidentul s-a petrecut pe 6 februarie, la orele amiezii, dar a intrat în atentia Politiei abia miercuri, 7 februarie, în jurul orei 18, cînd a fost înregistratã plîngerea. Romascanul Vasile M., în vîrstã de 64 de ani, s-a plîns autoritãtilor cã a auzit trei focuri „ca de armã“, trase din directia unei case aflate în constructie, în vecinãtatea locuintei sale. Bãtrînul nu a dat în primã fazã o prea mare importantã zgomotelor, dar a realizat, de fapt, ce s-a întîmplat, abia peste cîteva ore, cînd a mers în grãdinã, unde si-a vãzut cîinele rãnit. ÃŽn urma anchetei la fata locului a reiesit cã, într-adevãr, Victor C., care îsi construieste o vilã în apropierea locuintei reclamantului, a tras cu pusca. Arma în cauzã este de tip UMC - JEKO. Motivatia gestului posesorului pustii a fost aceea cã patrupedul i-ar fi atacat pe muncitorii care lucreazã la amenajarea vilei sale.
De mentionat cã astfel de gesturi nu au fost unice în zona Romanului, armele, de foc sau neletale, fiind „prezente“ într-o serie de cazuri dramatice prezentate în paginile „Monitorului“. Reamintim cã acum doi ani, un tînãr de 16 ani, din Roman, a descãrcat pusca de vînãtoare a unchiului sãu în gîtul unui muncitor de la Cantonul Silvic Stãnita. Anul trecut, un alt caz socant a fost înregistrat cînd un tînãr romascan, gelos, s-a înarmat cu un pistol cu gaze si a tras, noaptea, asupra ferestrelor din termopan ale familiei fostei sale iubite. Cel mai recent, în ultima zi din 2006, la Cotu Vames, un tînãr a fost împuscat în gît de cãtre tatãl unei tinere luatã la dans în stradã de cãtre un amic al victimei.
De mentionat cã, în prezent, oricine a împlinit vîrsta majoratului poate sã-si cumpere o armã, doar pe baza buletinului de identitate. Este vorba, însã, despre arme cu gaz sau cu bile de cauciuc, destinate autoapãrãrii, arme care nu produc leziuni grave. ÃŽn evidenta Biroului AEST, din cadrul IPJ Neamt, figureazã 1.858 de persoane care detin 2.433 de arme, de diferite categorii si calibre. Principala pondere o au pustile vînãtorilor, urmate în „clasament“ de pistoalele cu gaze sau bile de cauciuc.
FOTO: Armele nu mai au „secrete“ pentru romascani

Articol afisat de 2026 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de traktorist la data 11.02.2007 21:20
Bravo romascani !
Luptati cu arma in mina.
Cu arma sa va aparati business-urile si mentosanele !

" nici o masa fara peste oceanic
nici un romascan fara pusca ! "
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective