Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 10 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ÃŽn Municipiul Piatra Neamt s-a decretat Codul Portocaliu

ÃŽn Municipiul Piatra Neamt s-a decretat Codul Portocaliu

Pericolele cu care se poate confrunta o comunitate sînt clasificate în coduri, dintre care Codul Portocaliu este cel care se instaleazã preventiv înainte de o catastrofã. Un cod este un pachet de mãsuri de prevenire si de salvare menit sã minimizeze pagubele si sã maximizeze sansele de supravietuire. De mai multã vreme, în Piatra Neamt s-a instituit Codul Portocaliu, instalîndu-se o stare de neliniste, nestiind de unde va erupe pericolul. Sîntem obligati sã trãim zilnic sub acest Cod Portocaliu, pentru a sti continuu de cine depindem, cui datorãm sansa de a exista, de a ne misca si de a gîndi. Municipiul Piatra Namt a devenit de doi ani de administratie portocalie un poligon experimental, în care sîntem mobilizati cu totii într-o permanentã stare de veghe. Si pentru a nu evada cu gîndul la alte erezii, întîlnim zilnic, la fiecare pas simboluri portocalii, a cãror menire este sã ne aliniem neuronii dupã o matrice monocolorã. Stabilimente publice au fost vopsite în portocaliu, devenind lãcasuri de cult în care cromatismul este declarat erezie. Liceul Comercial „Spiru Haret", Liceul Sportiv, Colegiul Tehnic Forestier, Scoala „Elena Cuza", Scoala nr. 3, au devenit lãcasuri portocalii în care mintile adolescentilor trebuiesc convertite monocolor încã de la abecedar. Piata mare, Piata de flori, sediul Parking, cosurile de gunoi asigurã permanenta contactului retinei cu portocaliul, pentru a nu rãtãci. Stadionul municipal, aceastã Catedralã a neamului nemtean, unde prozelitismul portocaliu surclaseazã prozelitismul fotbalului, bate toate recordurile de îndoctrinare. Continuînd cu vopsirea trotuarelor în portocaliu, sã nu uitãm sã vopsim si acoperisurile, pentru ca de la înãltimea telegondolelor portocalii sã admirãm orasul ca pe o imensã balegã portocalie, din care nu este dispus nimeni sã ne scoatã. Usor, usor, vom ajunge sã devenim zugravii alienati ai acestui oras, care vom bîntui zi si noapte cu bidineaua si gãleata în mînã, pentru a descoperi ce-a mai rãmas nevopsit în portocaliu. ÃŽn fiecare dimineatã, zorii portocalii se vor revãrsa peste orasul portocaliu, în care noua clãdire a CEC-ului se încãpãtîneazã sã rãmînã galbenã, nefiind în pas cu vremurile.
PS: Mi-am propus sã înaintez Parlamentului un proiect de lege privind interzicerea simbolurilor de partid în toate institutiile si locurile publice, de cãtre administratia localã sau centralã. Cu atît mai mult cu cît aceasta se realizeazã din banul public.

Articol afisat de 1750 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU, deputat PSD de Neamt)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective