Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 10 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Stelian contra Stelian, la Spitalul de Urgentã

Stelian contra Stelian, la Spitalul de Urgentã

• un control efectuat de o echipã a Casei de Asigurãri de Sãnãtate la Spitalul Judetean a degenerat în scandal • controlul a avut în obiectiv Laboratorul de Hematologie, unde s-ar face analize pe sub mînã • unul dintre controlori a fost doctorul Stelian Popescu, fost angajat si fost director al spitalului • între acesta si Stelian Ghitã, actualul manager nu au fost niciodatã relatii prea cordiale •


Biroul managerului Spitalului Judetean de Urgentã Neamt a fost ieri scena unui „spectacol“ penibil prilejuit de un control efectuat în aceastã unitate de cãtre o echipã a Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamt, condusã de cãtre sefa acesteia.
Controlul a tintit Laboratorul de Hematologie al celei mai mari unitãti sanitare din judet care, dupã pãrerea conducerii forului plãtitor, ar fi se pare o sursã de scurgere a fondurilor alocate. Totul a pornit de la o sesizare primitã de CAS Neamt din partea unui asigurat în vîrstã de 80 de ani, care semnala faptul cã în cursul lunii ianuarie a acestui an a beneficiat de efectuarea unei analize de sînge fãrã a avea bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la vreun specialist si fãrã a i se tãia chitantã pentru banii pe care i-a dat. Astfel, echipa de control a solicitat spre verificare mai multe documente de la laborator si în cele din urmã a gãsit numele reclamantului în registrul de electroforeze (una dintre investigatiile medicale ale sîngelui care relevã starea de sãnãtate a ficatului).
Echipa de control a solicitat sã i se prezinte registrui de recoltãri de sînge din ultimele douã luni ale anului 2006, statistica laboratorului pe ultimele trei luni ale anilor 2004, 2005, 2006 si fisele de evidentã a reactivilor din ultimii doi ani. La un moment dat, a fost chemat de urgentã la discutii, doctorului Stelian Ghitã, managerul Spitalului Judetean Neamt care, se afla într-o sedintã cu medicii sefi de sectie, si nici foarte direct, dar nici voalat, a fost întrebat dacã are cunostintã despre faptul cã personalul laboratorului face „ciubucuri“ efectuînd analize pentru persoane care nu sînt internate. Unul dintre componentii echipei de control a fost doctorul Stelian Popescu, director al unitãtii timp de 17 ani, pe vremea de tristã amintire si care din 1990 pînã anul trecut, cînd a fost obligat sã renunte la activitate pentru cã era demult pensionar, a functionat ca medic specialist dermato-venerolog. Cum între cei doi doctori nu au existat niciodatã relatii cordiale, fiecare considerînd cã pe vremea cînd celãlalt a fost director a fost sicant, contextul în care s-au reîntîlnit a reprezentat „bomboana de pe colivã“. Iritat de tonul si de felul cum doctorul Popescu a condus discutia si de faptul cã i se spunea sã „caute acul în carul cu fîn“, fãrã a i se prezenta date concrete si considerînd cã acesta a gãsit prilejul sã îi plãteascã niste polite vechi, doctorul Stelian Ghitã a izbucnit la un moment dat, spunîndu-i fostului sãu sef mai multe ofuri care i-au stat pe suflet timp de 17 ani, chiar si altele din perioada de dupã '90 cînd între cei s-au inversat raporturile. Dupã ce si-a vãrsat nãduful, managerul celei mai mari unitãti sanitare din judet a iesit din biroul sãu, abandonîndu-si musafirii.
„M-a deranjat foarte tare tonul inchizitorial si faptul cã fãrã sã mi se dea date concrete despre pacient, analizã, cadrul medical implicat în respectiva problemã de la laborator, eram pus sã fac anchetã si învinovãtit cã nu îmi fac ordine în bucãtãria proprie, unde se întîmplã unele si altele. Discutia semãna cu o anchetã politieneascã, drept pentru care chiar am întrebat dacã se doreste ca eu sã chem Politia si sã cer efectuarea unor investigatii pentru elucidarea acestei probleme, pentru identificarea asistentei care a recoltat analiza. Mi s-a spus cã nu e cazul. Dupã cum i-am spus doamnei Soroceanu, atît timp cît în laborator nu existã o evidentã informatizatã, este foarte posibi ca din dorinta de a-si juta rudele sau prieteni, unii sã mai recurgã la aceastã metodã neortodoxã de a face investigatii hematologice. Nu e corect, dar pot sã spun cã asta se întîmplã în orice spital din tarã“, a declarat doctorul Stelian Ghitã, managerul Spitalului Judetean.

Articol afisat de 1544 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective