Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Piraterie cu rezolvãrile subiectelor pentru Capacitate si Bac

• pe piatã au început sã circule brosuri cu rezolvãrile subiectelor la obiectele reale • acestea nu sînt avizate de MEdC si sînt distribuite contracost • ministerul va publica, dupã 18 februarie, aceste rezolvãri care vor fi primite de elevi în regim gratuit •

În unele judete din tarã si nu este exclus ca aceeasi problemã sã fi apãrut si în Neamt, au apãrut la vînzare brosuri care contin rezolvarea subiectelor pentru Capacitate si Bacalaureat. Inspectoratele scolare trag un semnal de alarmã si îi avertizeazã pe pãrinti sã nu cumpere brosurile apãrute, deja, pe piatã, acestea nefiind avizate de Ministerul Educatiei si Cercetãrii. Acesta va publica, dupã data de 18 februarie, rezolvãrile variantelor de subiecte de la examenele nationale. MEdC va pune la dispozitia elevilor, gratuit, rezolvarea tuturor variantelor de subiecte pentru disciplinele reale. Tinînd cont de aceastã precizare ministerialã, elevii din clasele terminale si pãrintii lor nu trebuie sã cumpere nici una dintre brosurile apãrute pe piatã, cu subiectele pentru examenele nationale din acest an, pentru cã tot ce apare înainte de 17 februarie nu este oficial. Pînã la acest termen, vor fi fãcute publice subiectele actualizate si verificate, în urma sesizãrilor fãcute de profesori si elevi la variantele existente, care nu sînt deocamdatã finale. Singurele surse de informare sigure si gratuite rãmîn site-ul Ministerului Educatiei si Cercetãrii si materialele pe suport de hîrtie puse la dispozitia unitãtilor de învãtãmînt de Inspectoratul Scolar Judetean Neamt.
Reprezentantii MEdC au avut o reactie durã fatã de încercarea de îmbogãtire a editurilor pe spinarea pãrintilor care au elevi în clase terminale.
ÃŽntr-un comunicat emis al începutul acestei sãptãmîni, a fost dezaprobatã „orice încercare de a deturna atentia si eforturile elevilor de la învãtãturã“. Anul acesta, în premierã, Ministerul Educatiei a decis publicarea pe Internet a variantelor de subiecte pentru probele scrise ale Bacalaureatului si testelor nationale. Chiar dacã modalitatea reduce suspiciunile de fraudã de la nivel central, unii dascãli sînt de pãrere cã vor creste tentativele de copiere ale elevilor.
Mai mult decît atît, profesorii sînt îngrijorati cã scolarii vor învãta mecanic materia. De aceea, cadrele didactice recomandã ca, la finalizarea recapitulãrii unui capitol, elevul sã rezolve toate punctele din subiecte care contin exercitii din acel capitol si nu sã încerce sã parcurgã subiecte întregi, fãrã a fi recapitulat materia.
Brosurile cu rezolvarea subiectelor, editate de Ministerul Educatiei, vor fi distribuite gratuit celor interesati în scolile generale si licee.

Articol afisat de 3099 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective