Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Perioada Kosovo, mãnoasã pentru seful Politiei

Perioada Kosovo, mãnoasã pentru seful Politiei

• comisarul sef Soric mai are de efectuat un rest de 142 de zile de concediu • drepturile sînt calculate pentru perioada 2004-2006 • în perioada cît a fost politist în Kosovo, seful Politiei Neamt a cîstigat 2,5 zile/ lunã concediu suplimentar • la aceasta se mai adaugã si cele 38 de zile legale prevãzute pentru politistii cu o vechime mai mare de 10 ani în sistem •

Comisarul sef Aurelian Vasea Soric, inspectorul sef al Politiei Neamt, are un rest de concediu neefectuat de 142 de zile. Acestea au fost cumulate de ofiterul nemtean în perioada 2004-2006, cînd a activat în unitãtile de mentinere a pãcii din provincia Kosovo. Conform legislatiei în vigoare, politistii au dreptul la concedii de odihnã, concedii de studii si învoiri plãtite, concedii fãrã platã, bilete de odihnã, tratament si recuperare. De asemenea, în fiecare an, politistii au dreptul la un concediu de odihnã plãtit, a cãrui duratã se stabileste în raport cu vechimea lor în serviciu. ÃŽn cazul sefului Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, numãrul legal de zile de concediu de odihnã este de 38, fiind valabil în cazul ofiterilor cu o vechime mai mare de 10 ani. ÃŽn cazul comisarului sef Soric, s-a aplicat si prevederea legalã conform cãreia politistii care participã în afara granitelor tãrii, la misiuni de mentinere a pãcii, au dreptul la un concediu de odihnã suplimentar de 2,5 zile, pentru fiecare lunã de prezentã în zona de actiune internationalã. Acest supliment de cumuleazã numãrului de zile de concediu de odihnã. „Avînd în vedere prevederile legale, pentru perioada 2004- 2006 domnul comisar sef Aurelian Vasea Soric a acumulat un numãr de 142 de zile concediu de odihnã si concediu suplimentar, neefectuat. Din acestea, dupã numirea sa în functie, în anul 2006, a solicitat si beneficiat de un numãr de 21 de zile de concediu. ÃŽn anul 2006, domnul inspector sef nu a beneficiat de concediu de studii sau concediu medical, iar conform planificãrii pe anul 2007, în perioada 5-25 februarie 2007, domnul comisar sef Aurelian Soric se aflã în concediu de odihnã“, a declarat inspector principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtor de cuvînt al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt.

Seful Politiei, decorat în Kosovo

Comisarul sef Aurelian Vasea Soric a fost numit oficial la comanda IJP pe 26 iunie 2006, dupã ce a cîstigat concursul pentru sefia institutiei nemtene, venind direct din Kosovo. Politistul a activat în Kosovo doi ani, în cadrul Politiei Civile a Natiunilor Unite, misiunea luînd sfîrsit pe data de 23 iunie. „Am fost plecat timp de 10 luni în Bosnia, iar alti doi ani, din iunie 2004 si pînã în iunie 2006, am fãcut parte din Politia Civilã a Natiunilor Unite. ÃŽn Bosnia, misiunea mea a fost aceea de a supraveghea activitatea sefului politiei din cantonul Livno, iar în Kosovo am coordonat activitatea a peste 100 de politisti din cadrul unei misiuni de escortã. Toate aceste activitãti au fost riscante, dar nu trebuie exagerate pericolele. Existã, în continuare, cîmpuri minate, trãgãtori care te pot împusca oricînd, dar, atunci cînd am plecat în strãinãtate, am stiut cã pot exista niste riscuri pe care mi le-am asumat. Pe de altã parte, meseria de politist implicã asumarea unor riscuri, indiferent de locul de desfãsurare a activitãtii. Cu toate acestea, faptul cã am lucrat mult timp în misiuni în strãinãtate si împreunã cu politisti din toate colturile lumii a fost extrem de important pentru activitatea mea profesionalã si cred cã am învãtat o sumedenie de lucruri despre democratizarea politiei. Cred cã experienta cãpãtatã în misiunile internationale îmi va fi de un real folos în activitatea de manager al unui inspectorat de politie, pentru cã între cele douã activitãti nu existã diferente atît de mari“, declara pentru „Monitorul de Neamt“ comisarul Soric, la putin timp dupã învestirea sa în functie.

Articol afisat de 2269 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 14.02.2007 04:49
Care-i smecheria?
Motivul acestui material care e? Oare pe cine intereseaza cate zile de concediu mai are Soric? Care-i combinatia Murarule?Ce ponturi iti mai vin ca-i faci imagine lui Soric?Sau ai datorii mai vechi?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective