Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Abateri de la legislatia muncii pe... miliarde

• în cursul lunii ianuarie, inspectorii ITM au verificat 266 de angajatori • au fost constatate 628 de deficiente, iar 103 agenti economici au primit amenzi în valoare totalã de 1,795 miliarde de lei •

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Neamt au efectuat, în cursul lunii ianuarie, numeroase controale în rîndul agentilor economici, în scopul verificãrii mai multor aspecte legate de relatiile de muncã, de evidenta angajatorilor si a contractelor individuale de muncã, precum si de sãnãtatea si securitatea muncii.
În aceastã activitate au fost antrenati 20 de inspectori de muncã din cadrul ITM Neamt, care au efectuat verificãri la 266 de angajatori. Au fost constatate 628 deficiente în domeniul relatiilor de muncã, securitãtii si sãnãtãtii în muncã si s-au dispus tot atîtea mãsuri pentru remedierea acestora. Din cauza gravelor nereguli identificate de inspectorii ITM, 103 angajatori au fost sanctionati cu amenzi contraventionale în valoare totalã de 1,795 miliarde de lei.
Cele mai multe dintre verificãrile efectuate de inspectorii ITM Neamt, în prima lunã a anului în curs, au avut ca obiectiv principal identificarea angajatorilor care folosesc forta de muncã fãrã forme legale. Au fost controlati 149 de agenti economici, unde îsi desfãsurau activitatea 13.976 salariati, din care 6.160 erau femei.
În rîndul acestora au fost depistati nouã angajatori care foloseau fortã de muncã fãrã forme legale. În situatia de a munci la negru au fost gãsite 12 de persoane, patru dintre acestea fiind femei.
Pentru aceste grave abateri si pentru alte încãlcãri ale prevederilor Codului Muncii, inspectorii ITM au aplicat 20 amenzi contraventionale în valoare totalã de 675 de milioane de lei si 29 de avertismente.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre Ioan Popescu, inspector sef al ITM Neamt, la sfîrsitul lunii ianuarie, în evidentele acestei institutii erau 7.728 agenti economici cu capital privat. În cursul aceleiasi luni, au fost înregistrate 1.860 contracte individuale de muncã si au încetat 2.243.
117 de controale efectuate de cãtre inspectorii ITM Neamt, luna trecutã, au avut drept scop evaluarea unitãtilor economice din punct de vedere al sãnãtãtii si securitãtii muncii. Ca urmare a nerespectãrii de cãtre angajatori a normelor în vigoare, au fost aplicate 54 de amenzi în valoare totalã de 1,12 miliarde de lei.
Din cauza nerespectãrii normelor de protectia muncii, atît de cãtre salariati, cît si de cãtre angajatori, în cursul lunii ianuarie au fost înregistrate nouã accidente de muncã. Sapte dintre acestea s-au soldat cu incapacitate temporarã de muncã si au fost cercetate de cãtre comisii din cadrul unitãtilor unde lucrau victimele, iar douã au fost mortale si a intrat în atentia reprezentantilor ITM Neamt.

Articol afisat de 1601 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective