Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 14 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

De la UE, orez cu carne

• persoanele defavorizate din judet vor primi sprijin alimentar în cadrul Programului Uniunii Europene privind ajutorarea acestora • potrivit unor statistici, în neamt, numãrul persoanelor care se încadreazã în categoria celor defavorizare este de 40.200 • distribuirea ajutoarelor se va face prin organizatii caritabile •

State din Uniunea Europeanã, care au disponibil în rezerva nationalã preparate culinare, îi vor sprijini pe sãracii nostri.
Judetul Neamt a realizat si trimis Ministerului Administratiei si Internelor o situatie privind persoanele care beneficiazã de serviciile institutiilor care acordã asistentã socialã, precum si cele care nu beneficiazã de aceste servicii, desi sînt persoane defavorizate. „Solicitarea a fost fãcutã în contextul în care România va primi 20 milioane euro în cadrul Programului Uniunii Europene privind ajutorarea persoanelor defavorizate“, a declarat Toader Mocanu, prefectul judetului Neamt.
Potrivit datelor obtinute de la institutiile competente, numãrul persoanelor care se încadreazã în categoria celor defavorizare este de 40.200. Dintre acestea, aproximativ 8.400 beneficiazã de venitul minim garantat, diferenta reprezentînd persoanele cu venituri foarte mici si care, în acest moment, nu beneficiazã de nici un fel de serviciu social. În prezent, în judetul Neamt functioneazã opt centre sau complexe de servicii comunitare pentru protectia copilului, în care primesc asistentã 392 copii, patru centre de îngrijire si asistentã si douã centre de recuperare si reabilitare, în care beneficiazã de servicii 623 de adulti.
În baza acestui program al Uniunii Europene privind ajutorarea persoanelor defavorizate, nemtenii vor primi produse agricole disponibile în stocurile de interventie ale statului respectiv.
Ajutoarele vor fi acordate sub formã de produse alimentare preparate, ca de exemplu orez cu carne. Distribuirea se va face prin organizatii caritabile care vor beneficia de suport material gratuit pentru aceasta actiune. România va trebui sã se decidã asupra unei/ unor organizatii capabile sã desfãsoare aceastã actiune. Regulamentul comunitar considerã defavorizatii ca fiind acele persoane fizice a cãror dependentã socialã si financiarã este recunoscutã pe baza criteriilor de eligibilitate adoptate de autoritãtile competente. Programului Uniunii Europene de ajutorare a persoanelor defavorizate se adreseazã acestor persoane care nu beneficiazã de serviciile nici unei institutii de tip cantinã socialã, cãmine de batrîni sau copii si ar trebui sã fie sprijinite.

Articol afisat de 1650 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective