Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 14 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„ÃŽntîmplãri dintr-un oras cu prosti“, succes rãsunãtor

• actorii Teatrului Tineretului din Piatra Neamt au prezentat cu mare succes, pe scena Teatrului Evreiesc din Bucuresti, piesa „ÃŽntîmplãri dintr-un oras cu prosti“ • spectacolul ar putea fi inclusã într-un turneu ce ar urma sã fie organizat în Israel • vicepresedintele Camerei de Comert a României a promis cã va aduce delegatii de oameni de afaceri israelieni la Piatra Neamt, pentru a viziona spectacolul •

„Exceptional!“ acesta a fost cuvîntul prin care directorul Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, actorul Liviu Timus, a caracterizat evolutia echipei de actori pietreni care, sãptãmîna trecutã, au prezentat spectacolul „ÃŽntîmplãri dintr-un oras cu prosti“ de Moshe Ghersenzon, în regia lui Dan Tudor, pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti. Dat fiind modul onorant în care au reprezentat marca teatrului pietrean, se cuvine sã-i amintim pe toti cei care au contribuit la întruparea acestui spectacol: traducerea textului - Mya Liontescu; adaptarea si textele cîntecelor - Moshe Yassur; muzica - Dan Tudor; aranjamentul muzical - Radu Captari; coregrafia - Florin Fieroiu; scenografia - Anca Rãdutã; asistent scenografie - Ioan Murariu. ÃŽn distributie: Corneliu-Dan Borcia, Lucretia Mandric, Anca Andrei, Dragos Ionescu, Tudor Tãbãcaru, Victor Giurescu, Cezar Antal, Daniel Besleagã, Ionut Cucoarã, Dan Grigoras.
La reîntoarcerea din Capitalã, Liviu Timus nu a disimulat în nici un fel satisfactia resimtitã: „Spectacolul a fost foarte bine primit. A fost un succes extraordinar. A plãcut la toatã lumea, toatã lumea s-a bucurat. Au fost foarte multi critici, foarte multe personalitãti, actori, regizori, colegi. Ni s-a cerut si înregistrarea video a spectacolului, pentru a se studia posibilitatea efectuãrii unui turneu în Israel. Spectacolul a fost foarte bine primit de Federatia evreiascã, de comunitatea bucuresteanã a evreilor si nu numai. Vicepresedintele Camerei de Comert a României, care a fost la spectacol, a fost încîntat si a promis cã va aduce la Piatra Neamt, special pentru a vedea spectacolul, toate grupurile de oameni de afaceri din Israel care vor veni în România. Deja, doamna Natalia Stancu ne-a anuntat oficial cã spectacolul a fost selectat pentru a participa la Festivalul National de Comedie de la Galati, care va avea loc în toamna acestui an. Deci, într-un cuvînt, toate bune si plãcute. Sîmbãtã avem premiera spectacolului cu piesa «Angajare de clovn» de Matei Visniec, pus în operã de regizoarea Louise Dãnceanu, iar pe 23 si 24 februarie vom efectua un alt microturneu la Bucuresti, la invitatia Teatrului «Masca», în cadrul cãruia vom prezenta spectacolele «Dacã ãla e cu aia, ai'a lui cu cine-o fi» de Mimi Brãnescu, în regia aceluiasi Dan Tudor si aceastã ultimã premierã despre care am amintit si care, cred eu, va fi un eveniment teatral al acestei stagiuni“.
Cît priveste proiectele urmãtoare, Liviu Timus ne-a informat cã se pregãteste un recital al tinerei actrite Alina Leonte, coordonat de o regizoare care este încã studentã în anul IV la Facultatea de Teatru din Tîrgu Mures. Premiera va avea loc în preajma Mãrtisorului.
Din 15 februarie, vor începe repetitiile la un alt spectacol, semnat de regizorul Sorin Militaru, si se pregãteste sã intre în scenã, asa cum ni s-a promis, regizorul Alexandru Dabija cu un text bazat pe comorile insuficient exploatate ale basmului românesc, spectacol ce se doreste din start a fi un eveniment de rãsunet.

Articol afisat de 1820 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective