Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Probe ADN în cazul rãzbunãrii criminale de la Zãnesti

• mai multe probe ADN au fost trimise la Bucuresti • cel mai probabil zãnesteanul a fost ucis din rãzbunare • anchetatorii spun cã principalul suspect este fiul vitreg al victimei •

Politistii si procurorii criminalisti nemteni sînt în alertã maximã, deoarece încã nu a fost descoperit autorul sîngeroasei crime care a îngrozit comunitatea din Zãnesti, victimã fiind un bãtrîn de 61 de ani, hãcuit cu un topor. Anchetatorii au, deja, un cerc de suspecti format din sase persoane, toate fiind audiate. Conform celor declarate de oamenii legii, principalul suspect ar fi fiul vitreg al victimei. Acesta locuieste în comuna Borlesti, dar le-a spus criminalistilor cã nu are nici o treabã cu oribila faptã. Desi afirmã cã nu a mai trecut prin Zãnesti de aproximativ 4 ani, de la moartea mamei sale, martorii spun cã nu este adevãrat, bãrbatul fiind vãzut în apropierea locuintei tatãlui sãu vitreg. Pînã asearã la închiderea editiei, anchetatorii nu reusiserã sã-l identifice pe autor. „Ancheta continuã, pentru cã încã nu a fost descoperit autorul. Avem mai multi suspecti, însã principalul este fiul vitreg al victimei care nu recunoaste nimic. El spune cã de patru ani nu a mai trecut pe la locuinta tatãlui sãu, însã existã cel putin 20 de martori care declarã contrariul. A fost vãzut în zonã si acum douã sãptãmîni si în una din noptile în care noi bãnuim cã a avut loc crima. De altfel, bãtrînii au avut mari probleme cu el, acesta lovindu-i în dese rînduri, mai ales pe fondul consumului excesiv de bãuturi alcoolice. Dupã moartea mamei sale, tatãl vitreg i-a cerut sã nu mai treacã pe la locuinta sa, însã dorinta nu i-a fost îndeplinitã. Cei doi erau în conflict pentru cã victima intentiona sã-si lase averea, casa si pãmîntul, nepotului sãu. Adicã fiului presupusului autor. Desi acesta neagã cã ar fi fost în Zãnesti în noaptea crimei, încropind diverse alibiuri, se pare cã minte. Am constatat cã de la locuinta sa din Borlesti si pînã la casa tatãlui sãu vitreg putea sã facã 45 de minute. Vom vedea ce vom face în continuare. Asteptãm rezultatele de la medicinã Legalã si nu excludem un test cu poligraful“, a declarat comisarul Paul Tablan, din cadrul Serviciului Politiei Criminale Neamt. De asemenea, oamenii legii au prelevat mai multe probe ADN pe care le-au trimis la Bucuresti.

Filmul oribilei crime

Poate cea mai oribilã crimã din ultima perioadã din Neamt a intrat în atentia anchetatorilor recent, dupã ce de sîmbãtã, 10 februarie 2007, Neculai Maftei nu mai fusese vãzut de nici unul dintre vecini. Pentru cã peste noapte lumina în casã era aprinsã în fiecare searã, doi bãrbati au îndrãznit sã intre în locuintã sã vadã dacã nu s-a întîmplat ceva. Usa de la o bucãtãrie care dãdea spre un hol era deschisã, iar într-o camerã, pe podea, cu fata în jos, într-o baltã de sînge, se afla victima. Îngroziti de cele vãzute, sãtenii au anuntat autoritãtile, iar în scurt timp, la fata locului au ajuns politistii din cadrul Serviciului de investigatii criminale si procurorul criminalist. Asta se întîmpla miercuri dupã-amiazã, 14 februarie 2007. Obisnuiti cu investigarea faptelor de violentã, pînã si anchetatorii au fost îngroziti de sãlbãticia cu care fusese ucisã victima. Bãrbatul avea capul zdrobit cu un obiect tãios, cel mai probabil un topor. Fuseserã aplicate mai multe lovituri, atît cu muchia, cît si cu lama. La o examinare sumarã s-a mai constatat cã si pe corp fuseserã aplicate mai multe lovituri, cu acelasi obiect, în urma cãrora s-au produs numeroase fracturi costale. Au fost recoltate probele care se puteau ridica de la fata locului, urme papilare, dar si probe de sînge si tesut, iar cadavrul a fost transportat la Serviciul Medicinã Legalã, în vederea efectuãrii necropsiei.
Încã de la cercetarea la fata locului, a fost exclusã ipoteza crimei în scop de jaf, deoarece din casã nu lipsea, la prima vedere, nici un lucru de valoare. Erau la locul lor aparate electronice si electrocasnice, precum si alte lucruri care ar fi putut tenta un eventual hot sau tîlhar. În urma efectuãrii necropsiei, legistii au apreciat cã victima a fost lovitã cu sãlbãticie, fiindu-i aplicate mai multe lovituri, circa 3-4, la nivelul abdomenului. Alte cinci lovituri cu toporul au fost aplicate în cap, acestea fiind cele care i-au cauzat moartea. S-a apreciat cã decesul a avut loc duminicã noaptea sau cel mai tîrziu luni dimineatã, dar cadavrul s-a conservat destul de bine datoritã faptului cã în casã nu mai fusese fãcut focul si era destul de frig. Arma crimei, un topor, a fost descoperitã în casa victimei, ascunsã între niste haine.
Reamintim cã Neculai Maftei locuia singur, într-o casã îngrijitã din Zãnesti. Sotia îi decedase în urmã cu patru ani, iar, sîmbãtã, fiind pomenirea mortilor, a mers la bisericã cu colivã. Dupã plecarea de la lãcasul de cult, nu a mai fost vãzut. Familia Maftei nu a avut copii, dar sotia victimei avea un fiu de 43 de ani, dintr-o altã cãsnicie, care locuieste în Podoleni. La rîndul lui, acesta are trei copii, mari, plecati la muncã în strãinãtate. Unul dintre nepoti a fost înfiat cu acte-n regulã de cãtre familia Maftei, iar acestuia bãtrînii îi lãsaserã casa din Zãnesti cu acte. Se pare cã lui Marcel Zavate, fiul femeii, nu prea i-a convenit acest lucru, fapt pentru care s-au certat de mai multe ori. Discutiile au continuat chiar si dupã moartea mamei sale, bãrbatul acuzîndu-si tatãl vitreg de faptul cã l-a nedreptãtit atunci cînd a lãsat casa unuia dintre nepoti. El nu are nici o ocupatie stabilã, sotia sa a divortat si împreunã cu cei trei copii a plecat la muncã în strãinãtate.
În acest fel victima a rãmas singurã, chiar si fãrã fiul înfiat. Din cînd în cînd, în afarã de vecini, mai era vizitat de fiul vitreg.

Articol afisat de 1531 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 17.02.2007 05:15
Violul urmat de moartea victimei de la Podoleni?
Si acolo s-au luat probe ADN dar numai sa mai invete aia din laboratoare ceva,pentru ca criminalul este tot necunoscut.Lasati-ma cu politia romana...
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective