Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 17 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Nu existã nici o crizã în PNL Neamt“

„Nu existã nici o crizã în PNL Neamt“

• declaratia apartine vicepresedintelui PNL Ludovic Orban • acesta contrazice declaratiile sefilor PNL Neamt si spune cã nu existã nici o solicitare la Bucuresti pentru sanctionarea primarului Stefan • Orban considerã cã biroul politic al PNL Piatra Neamt trebuia dizolvat de mult si cã sefii descentralizatelor nu pot fi schimbati prin retragerea sprijinului politic • Liga Alesilor Locali ai PNL a avut usile deschise doar cît sã-si facã imagine electoralã liderii •

„Gheorghe Stefan este membru PNL si sîntem cu el“, a declarat vicepresedintele PNL Ludovic Orban. Prezent, ieri, la Piatra Neamt ca sã prezideze lucrãrile Ligii Alesilor Locali liberali, al cãrei presedinte este, Ludovic Orban a rãspuns întrebãrilor puse de ziaristi pe tema Gheorghe Stefan si PNL Neamt. Vicepresedintele Orban a spus cã nu existã nici o problemã în organizatia liberalã din judetul Neamt, chiar dacã de pe 7 decembrie încoace membrii acesteia se bat în declaratii ostile, în amenintãri cu sanctiuni si excluderi, în dizolvãri de birouri politice locale si strîngere de semnãturi pentru PLD. „Nu existã nici o crizã în PNL Neamt, chiar dacã Gheorghe Stefan este cu un picior în PNL si cu celãlalt în PLD. ÃŽn PLD cred cã are numai o cîrjã“, a declarat Ludovic Orban. Totodatã, a contrazis si anuntul fãcut de actuala conducere a PNL Neamt, în legãturã cu solicitarea sefilor de la Bucuresti sã ia mãsuri împotriva primarului Stefan pe motiv cã se situeazã în afara partidului, prin sustinerea PLD. „Nu existã în acest moment nici o adresã scrisã în acest sens. Decizia oricum apartine Delegatiei Permanente, iar aceasta se întruneste în sedintã pe 11 martie. Gheorghe Stefan este membru PNL si noi sîntem cu el“, a spus Orban. Dizolvarea biroului politic de la Piatra Neamt, fãrã ca alesii din Consiliul Local sã fie anuntati în prealabil? „Biroul municipal trebuia dizolvat de mult, dacã nu era functional“. Potrivit explicatiilor date de senatorii Norica Nicolai si Serban Strãtilã, nu „nefunctionalitatea“ a fost, însã, motivul dizolvãrii, ci faptul cã cinci membri au demisionat, iar consilierii locali n-au respectat sarcinile trasate de partid pentru rezolvarea problemei sediului organizatiei judetene. Ludovic Orban a aruncat un „pentru asta cu sediul trebuiau dati afarã“, însã s-a rãzgîndit imediat. Nu s-a pus problema sanctionãrii sau excluderii consilierilor locali pietreni din PNL. Dupã cum nu a intrat în discutie nici schimbarea sefilor liberali din institutiile descentralizate: „Chiar dacã i se retrage unuia sprijinul politic, dacã a dat un concurs, nu i se întîmplã nimic. Ca sã poatã fi schimbat, trebuie sã i se reproseze ceva pe linie administrativã“. Ludovic Orban a încheiat apoi discutia, alãturîndu-se invitatilor veniti la întîlnirea Ligii Alesilor Locali ai PNL.

Cu usile larg închise

Liga Alesilor Locali ai Partidului National Liberal si-a început lucrãrile la Piatra Neamt, ieri, si le încheie astãzi la prînz. Au venit la întîlnire primari, viceprimari si consilieri judeteni din toatã tara, dar în special din cele patru judete ale Moldovei unde liberalii au smuls municipiile resedintã de judet de la PSD. Aproximativ o sutã de alesi locali s-au vãzut fatã în fatã cu vicepresedintele PNL Ludovic Orban (presedinte al LAL), ministrul Varujan Vosganian, secretarul de stat în MAI Victor Paul Dobre, primarul bãcãuan Romeo Stavarache si alti lideri fruntasi ai Ligii. Deschiderea lucrãrilor era anuntatã pentru ora 14, cînd urmau sã aibã loc discursurile de bun venit ale oaspetilor de seamã. De pe la ora 13, a început sã se adune lumea bunã a PNL, dar pînã la ora 14.57, cînd a apãrut Ludovic Orban, atmosfera generalã s-a evidentiat prin... rãbdare si tutun. Odatã ajuns, spre disperarea ministrului Vosganian, a început sã socializeze cu cei de la mese: a început cu salonul pentru fumãtori, a pupat doamnele, a dat mîna cu domnii si a ajuns în sfîrsit în sala de întîlnire. S-a pupat si îmbrãtisat si cu primarul Gheorghe Stefan: „Chiar dacã nu mai e în linia întîi, chiar dacã au fost discutii si declaratii, pînã nu se ia o decizie îl considerãm membru al PNL“. La 15 fix au început discursurile. Cu multumiri la adresa tuturor celor din salã si a organizatorilor - PNL Neamt, Ludovic Orban a pus accent mai întîi pe importanta alegerilor europarlamentare din 13 mai. A lãudat primarii liberali, mai ales pe Stavarache, a reafirmat angajamentul luat de Tãriceanu pentru programele de dezvoltare localã, l-a „atins“ si pe Bãsescu în treacãt, cã nu s-a putut abtine. ÃŽn calitate de gazdã, presedintele CJ Neamt, Vlad Marcoci, si-a exprimat onoarea si bucuria de a-i avea la Piatra Neamt pe colegii sãi si exprimîndu-si speranta cã „aceastã sedintã sã ne ajute pe toti, pentru cã alesii locali sînt baza partidului si pot constitui o armã în orice bãtãlie electoralã“. Victor Paul Dobre, secretarul de stat responsabil de relatia Ministerului de Interne cu prefecturile, a declarat în calitate de vicepresedinte al PNL cã „osatura de bazã a partidului sînt miile de alesi locali din tarã“ si a subliniat importanta vitalã a alegerilor europarlamentare, mai ales cã „PNL este pe pozitie bunã, este un partid care guverneazã tara“.

România condusã de cuplul „Johnny Walker - Elena Udrea“

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si-a început speech-ul cu tema recentului biletel prezidential. Cu glume, pilde, milioane si miliarde de euro si statistici despre inflatie, Vosganian a lãudat mersul bun al economiei românesti, a informat cã stie despre cele peste o sutã de sate din tarã care nu au luminã electricã, a vorbit despre programe care vor aduce curent în case, gaze naturale la pompã si bogãtie celor sãraci si i-a cerut presedintelui Bãsescu, cã tot nu era acolo, sã nu prefere PNL, dar mãcar sã fie echidistant. „Astãzi vã cerem sprijinul pentru alegerile pentru Parlamentul European, mîine vã vom oferi noi sprijin la alegerile locale“, a sintetizat Varujan Vosganian situatia în fata alesilor liberali. Ludovic Orban a luat din nou cuvîntul pentru a spune cã „România este condusã în prezent de cuplul Johnny Walker - Elena Udrea“, dupã care a adresat rugãmintea ca presa sã pãrãseascã sala, pentru cã alesii PNL au de dezbãtut multe chestiuni interne care nu convin sã fie fãcute publice. LAL si-a închis portile pentru public. Dezbaterile urmau sã se încheie asearã la ora 19.30, pentru a fi reluate din nou astãzi, imediat dupã micul dejun.

Articol afisat de 1463 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective