Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Statistici sumbre

• angajatii Serviciului Medicinã Legalã Neamt au efectuat, anul trecut, 581 autopsii, 2.472 de examene medico-legale si au participat la 219 expertize psihiatrice • chimistii serviciului au efectuat 2.100 expertize toxicologice •

Serviciul Medicinã Legalã (SML) Neamt a avut, în 2006, o activitate încãrcatã. Potrivit statisticilor de specialitate, cadrele medicale au efectuat 581 autopsii. Rezultatele necropsiilor au arãtat cã anul trecut a fost unul destul de violent, 321 dintre persoane avînd parte de o moarte violentã. Astfel, 12 nemteni si-au pierdut viata - fiind victimele omuciderilor, 77 s-au sinucis, 61 au fost victimele accidentelor rutiere, 55 au murit în urma unor accidente casnice si agricole, 14 au decedat în urma producerii unor accidente de muncã, iar 98 au murit în locuri publice. Statisticile efectuate mai aratã cã, în 2006, au fost eliberate 2.472 certificate medico-legale cãtre persoane care au fost agresate, au fost victimele unor accidentelor rutiere sau au avut si alt fel de probleme. Cele mai multe dintre certificatele medico-legale eliberate anul trecut de cãtre medicii legisti au fost în cazuri de agresiune, 479 în urma unor accidente rutiere, iar 37 în caz de viol.
Cadrele medicale ale SML, în colaborare cu cele ale sectiei Psihiatrie, au efectuat, în cursul anului trecut, 219 expertize psihiatrice. Si activitatea cadrelor medicale de la laboratorul de toxicologie al SML Neamt a fost foarte intensã în 2006, fiind efectuate 2.100 expertize toxicologice. Chimistii care îsi desfãsoarã activitatea la SML au fãcut 2.045 determinãri ale alcoolemiei, 1.511 la persoane în viatã, iar 534 - la cadavre. Aceiasi specialisti au efectuat 20 de expertize toxicologice pentru droguri la persoane în viatã.

Sãtui de viatã

Rata sinuciderilor se mentine crescutã în rîndul nemtenilor.
Statisticile de specialitate, întocmite de cadrele medicale ale SML Neamt, aratã cã, în cursul anului 2006, 77 nemteni si-au pus capãt zilelor, cu 21 mai putini fatã de anul anterior. Asta înseamnã cã anul trecut, în judetul Neamt, au fost înregistrate mai mult de sase sinucideri într-o lunã. Statisticile indicã faptul cã 55 dintre persoanele care au decis anul trecut sã încheie socotelile cu viata au fost bãrbati, iar restul femei. Medicii spun cã numãrul mai mare de sinucideri în rîndul bãrbatilor se explicã prin consumul mare de alcool si prin faptul cã acestia se dovedesc mai putin responsabili si constienti de faptul cã au familie sau au de crescut copii.
70 dintre nemtenii care si-au pus capãt zilelor anul trecut au ales streangul, iar restul, fie s-au aruncat de la înãltime, fie au înghitit substante toxice ori si-au dat foc.
Cei mai multi dintre sinucigasii de anul trecut, adicã 70 aveau vîrsta medie de 44 de ani. „Cauzele sinuciderilor sînt, de cele mai multe ori, cele de ordin social. Sãtui de sãrãcie si de mizerie, cu casele pline de copii, fãrã serviciu si fãrã prea multe sanse de a-si schimba soarta într-un viitor prea apropiat, oamenii cedeazã psihic. ÃŽn cazul în care se mai întîmplã sã fie si consumatori de alcool, atunci tragedia este mai mare, iar momentul de nebunie, în care nu îi mai intereseazã viata, este mai usor de trecut“, a declarat medicul legist Serghei Ciuchilan, din cadrul SML Neamt.

Articol afisat de 1943 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective