Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Stadionul cu trei stãpîni

• Consiliul Local, FC Ceahlãul SA si Asociatia Club Sportiv Ceahlãul 05 se asociazã pe 25 de ani, întru administrarea si folosirea stadionului municipal • asociatia este obligatã sã furnizeze „sportivi de înaltã performantã“ • FC Ceahlãu are obligatia „sã se comporte ca un bun gospodar“ • Consiliul Local vine cu banii si garantiile •

Stadionul municipal va avea trei stãpîni, pînã cînd modernizãrile fãcute în ultimul timp vor împlini un sfert de veac de existentã. Consiliul Local Piatra Neamt, SC FC Ceahlãul SA Piatra Neamt si Asociatia Club Sportiv Ceahlãul 05 Piatra Neamt se asociazã, pe urmãtorii 25 de ani, întru administrarea si folosirea stadionului municipal. Contractul urmeazã sã fie semnat pînã la sfîrsitul lunii martie, ca urmare a hotãrîrii adoptate ieri, în acest sens, de consilierii pietreni. Au fost alesi locali care au dorit sã stie cuantumul sumelor si cine ar fi beneficiarii, iar primarul Gheorghe Stefan le-a explicat cã sumele sînt destinate pentru echipele de juniori si copii, pe care le instruieste Asociatia Ceahlãul 05. Legislativul pietrean s-a convins cã face o faptã bunã si a votat în unanimitate asocierea. Orice alte dispozitii contrare deciziei de ieri se abrogã din oficiu. Scopul declarat al asocierii dintre cele trei pãrti este „de a asigura conditii pentru desfãsurarea de activitãti sportive de înaltã performantã si de larg interes obstesc, crearea posibilitãtii cetãtenilor municipiului de practicare a sporturilor si pentru organizarea de activitãti culturale si sportive“. Propunerea de asociere a venit din partea FC Ceahlãul si Asociatiei CS Ceahlãul 05. Reprezentantii legali ai acestor douã institutii au trimis adresã municipalitãtii pietrene, pe 19 februarie a.c., prin care si-au prezentat si oferta de asociere. Potrivit acesteia, sarcinile si atributiile fiecãrui asociat sînt foarte clar stabilite si includ cam toate investitiile fãcute în ultima vreme la stadion: teren principal de joc, teren sintetic, terenul de antrenament cu iarbã, vestiare si tribune, sediul administrativ, minihotelul pentru cantonament, sala de mese cu bucãtãria, sala de fortã, pista pentru atletism, instalatia de iluminat si nocturna, instalatiile electrice si de încãlzire (centrala termicã), alveole, parcãrile adiacente, tabela electricã de marcaj, instalatiile de supraveghere din interiorul si exteriorul stadionului, instalatiile sanitare, cabinetele medicale.
ÃŽn interesul obstesc, Consiliul Local Piatra Neamt va fi obligat sã vinã în aceastã asociere cu banii. Oferta trimisã de viitorii sãi asociati precizeazã clar cã legislativul local are obligatia „sã punã la dispozitie stadionul în baza unui proces verbal; sã asigure folosinta bunului închiriat pe toatã durata contractului, garantînd chiriasilor contra pierderilor totale sau partiale, contra viciilor tulburãrii folosintei în posesie si evictiune; sã execute potrivit legii toate lucrãrile de întretinere, reparatii sau modernizãri ale bunului“. Aceastã obligatie este explicatã prin faptul cã stadionul este un bun de interes municipal si cã este folosit gratuit în tot acest timp de sportivii de performantã din Liga I, legitimati la cluburile sportive din Piatra Neamt, indiferent de ramura sportivã, plus de elevii sau studentii care sustin probe sportive sau fac antrenament.

Fiecare asociat, cu responsabilitãtile sale

ÃŽn calitatea sa de proprietar peste stadion, Consiliul Local va suporta si plata cheltuielilor cu energia electricã, gaz metan, apã, canal, alte utilitãti „avînd în vedere cã baza sportivã va putea fi folositã si de alte categorii de cetãteni ai municipiului în mod gratuit“. Rãmîne ca aceastã ultimã prevedere sã fie si respectatã, nu sã rãmînã doar un deziderat. Este greu de crezut ca un stadion pe care se doreste înaltã performantã sã poatã fi „accesat“ de grupe de cetãteni dornici sã facã miscare gratis.
Si FC Ceahlãul SA are de îndeplinit cîteva obligatii financiare, dar mai reduse si numai în folosul echipei de fotbal: „sã reprezinte municipiul Piatra Neamt în competitiile sportive de nivel national sau international; sã suporte cheltuielile corespunzãtoare activitãtilor sportive, inclusiv salariile sportivilor, oficialilor, precum si cheltuielile aferente transportului, cazãrii si a mesei; sã organizeze si sã desfãsoare actiuni menite a mãri prestigiul municipiului Piatra Neamt; sã asigure personal calificat în vederea întretinerii terenurilor de joc, a utilajelor închiriate, a tribunelor, vestiarelor, instalatiilor sanitare si celorlalte spatii; sã se comporte ca un bun gospodar, pentru a diminua valoarea si utilitatea bunului“. Probabil, în ultima parte a ofertei de asociere s-a strecurat o gresealã, fiind vorba nu de diminuare, ci de pãstrare a bunurilor. La expirarea contractului, adicã peste 25 de ani, orice îmbunãtãtire fãcutã de FC Ceahlãul la stadion va rãmîne municipalitãtii, dar „cu justa despãgubire, în conditiile legii“. Sigur, aceastã obligatie este discutabilã, avînd în vedere cã de reparatii, modernizãri si îmbunãtãtiri trebuie sã se ocupe tot Consiliul Local.
Odatã împãrtitã grija financiarã, Asociatia Club Sportiv Ceahlãul 05 Piatra Neamt a rãmas cu îndatoriri mai mult morale, decît materiale. Trebuie „sã desfãsoare activitãti de selectie în vederea constituirii unui numãr de cel putin 5 grupuri de performantã; sã asigure conditii de pregãtire si instruire cu personal specializat, în vederea obtinerii de performante sportive care sã aducã beneficii de reprezentare orasului, precum si satisfactii sportive cetãtenilor sãi“. Totodatã, Asociatia CS Ceahlãul trebuie sã furnizeze anual si neconditionat „sportivi capabili si de înaltã performantã“ pentru prima echipã a orasului. ÃŽn plus, trebuie „sã participe cu un numãr corespunzãtor de echipe în campionatele judetene si nationale, în scopul unei cît mai bune reprezentãri a orasului; sã organizeze competitii de interes local si international, în vederea atragerii cãtre activitatea sportivã a unui numãr cît mai mare de cetãteni ai orasului Piatra Neamt“.
Oferta de asociere a fost semnatã cu multumiri pentru întelegere si colaborare de reprezentantii celor douã organisme. Din partea FC Ceahlãul SA Piatra Neamt a iscãlit Viorel Mãstãcãneanu, presedintele Consiliului de Administratie. Din partea Asociatiei Club Sportiv Ceahlãul 05 a semnat si stampilat presedintele Consiliului Director, inginerul Mihai Apopii, cunoscut si ca presedinte al Camerei de Comert si Industrie Neamt.

Articol afisat de 1862 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de individ la data 24.02.2007 06:23
Pinalty asigura viitorul finnciar tuturor urmasilor sai si urmasilor acestora
Se vede clar ca Pinalty a aranjat apele in asa fel incit Consiliul local sa bage bani in stadion, iar el sa-i cheltuie pe cei cistigati de stadion. Consilierii locali nu au habar de jocurile lui Pinalty ori sunt cumparati de acestia. Rusine slugarnicilor si afaceristilor!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective