Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 23 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dascãlii pensionari nu au cãutare

Dascãlii pensionari nu au cãutare

• 59 de cadre didactice pensionare ar fi vrut sã mai vinã la scoalã • solicitãrile a 11 dascãli de a se pensiona anticipat au fost acceptate • în acest an scolar, doar sapte dascãli au primit dezlegare ca sã predea si sã încaseze si pensie •

Membrii Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar al judetului Neamt au aprobat doar cinci cereri de continuare a activitãtii la catedrã de cãtre cadre didactice care vor intra în rîndul pensionarilor, din totalul de 59 de solicitãri cu acest scop. Cinci-sase posturi vor dispãrea datoritã restrîngerilor de activitate, iar pentru restul cererilor nu s-a putut da un rãspuns favorabil, întrucît nu mai este nevoie de cadre didactice la disciplinele pe care solicitantii ar fi vrut sã le predea. În aceeasi sedintã au fost aprobate solicitãrile venite de la unsprezece cadre didactice, de a se pensiona anticipat.
Cele cinci persoane cãrora li s-a aprobat prelungirea activitãtii au venit cu dovezi concrete ale performantelor pe care le-au înregistrat în munca la catedrã. „Ca sã li se prelungeascã activitatea, solicitantii au depus niste dovezi referitoare la performanta în clasã. Au fost necesare si recomandãrile fãcute de cãtre Consiliile Profesorale, la adresele solicitantilor de prelungire a activitãtii. Rapoartele de activitate depuse de solicitanti la inspectorat au continut portofolii cu rezultatele deosebite înregistrate la clase“, a declarat inspectorul scolar Mariana Rosanu, purtãtor de cuvînt al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt. Pe baza recomandãrilor Consiliilor Profesorale si a dovezilor privind performanta scolarã au fost aprobate continuãri de activitate la Colegiul National de Informaticã, la Colegiul National „Calistrat Hogas“, la Liceul Comercial „Spiru Haret“ si încã la o unitate de învãtãmînt din judet, adicã pentru trei profesori si doi învãtãtori.
La sfîrsitul anului trecut, tuturor conducerilor scolilor din judetul Neamt li s-a cerut sã informeze Inspectoratul Scolar despre numãrul de cadre didactice care se vor pensiona în anul scolar în curs, pentru limitã de vîrstã. De asemenea, la inspectorat au ajuns si informatii referitoare la numãrul de dascãli care vor sã se pensioneze înainte de a împlini vîrsta prevãzutã de lege. Prevederile legale privind vîrsta standard de pensionare si stagiile minime si complete de cotizare, în functie de data nasterii pentru anul scolar 2006-2007, stabilesc faptul cã toate cadrele didactice femei, nãscute în perioada octombrie 1948-iunie 1949, se vor pensiona de regulã la sfîrsitul anului scolar, ca si dascãlii bãrbati, nãscuti în perioada octombrie 1943-iunie 1944. Pensionãrile la cerere se aprobã cu trei ani înainte de limita de vîrstã a cadrelor didactice care, la data pensionãrii, au o vechime în învãtãmînt de minimum 25 de ani femeile si minim 30 de ani bãrbatii. În prezent, în judetul Neamt predau si au si statut de pensionari la diverse discipline doar sapte dascãli, cãrora li s-a aprobat continuarea activitãtii pentru cã nu au existat tineri care sã vinã la catedrã.

Articol afisat de 1508 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 23.02.2007 11:28
Secret al ISJ-ului
De ce oare a uitat M. Rosanu numele celei de-a patra unitati scolare unde vor lucra pensionari? O fi o unitate invizibila care la toamna se va inmulti dupa comisioanele primite de sefii ISJ?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective