Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ministerul Educatiei cere colaborarea autoritãtilor nemtene

Ministerul Educatiei cere colaborarea autoritãtilor nemtene

• ministrul Mihail Hãrdãu le-a scris conducerilor Prefecturii si CJ, solicitîndu-le sã contribuie la implementarea programelor nationale pentru ridicarea calitãtii învãtãmîntului rural

Conducerea Ministerului Educatiei si Cercetãrii a solicitat, printr-o scrisoare, sprijinul Prefecturii si Consiliului Judetean Neamt, în vederea identificãrii problemelor cu care se confruntã unitãtile de învãtãmînt din mediul rural. Mai-marii învãtãmîntului românesc ar dori sã cunoascã zonele care au un numãr sufiecient de elevi ca sã justifice modernizarea si dotarea cu cele necesare a scolilor, precum si identificarea comunelor în care elevii sînt nevoiti sã se deplaseze pe distante mari pentru a ajunge la unitãtile în care învatã. Ministrul Mihail Hãrdãu a subliniat cã descentralizarea este o optiune strategicã si cã urmãreste centrarea eforturilor financiare si educationale pe nevoile concrete ale elevului si ale comunitãtii scolare.
Ministerul Educatiei si Cercetãrii deruleazã, si în anul 2007, programe ce au în vedere alocarea de fonduri pentru infrastructura scolarã din mediul rural, precum si pentru dotarea cu facilitãti educationale a unitãtilor de învãtãmînt din mediul rural (laboratoare scolare, biblioteci, materiale sportive). În anul în curs, se va continua programul de achizitionare a microbuzelor scolare, care sã asigure transportul elevilor din localitãtile îndepãrtate, în scolile de centru.
Pentru realizarea acestor programe destinate mediului rural, Ministerul Educatiei si Cercetãrii a solicitat aportul Prefecturii si al Consiliului Judetean în douã directii - orientarea investitiilor spre zonele care nu suportã un proces vizibil al depopulãrii, semnalele primite în acest sens de la autoritãtile judetene fiind mai mult decît binevenite, si estimarea zonelor în care se manifestã un flux al deplasãrilor de elevi, de la sat la comunã sau de la sat la oras, astfel încît autoritãtile judetene sã aibã în vedere corelarea factorului demografic local cu programele ministerului, precum si cu programele judetene de reabilitare a retelei scolare. „Strategia Ministerului Educatiei si Cercetãrii vizeazã realizarea unui învãtãmînt descentralizat, în care deciziile privind calibrarea retelei scolare sã fie luate în cunostintã de cauzã si cît mai aproape de beneficiarii sistemului de educatie. Vã asigurãm de întreaga noastrã dorintã de conlucrare în vederea atingerii unor obiective comune, precum este cel specific educatiei“, a afirmat ministrul Mihail Hãrdãu în scrisoarea adresatã prefectului.

Articol afisat de 1567 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective