Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Baza turisticã de pe Cozla prinde contur

Baza turisticã de pe Cozla prinde contur

• s-au turnat fundatiile pentru pilonii de sustinere, dar trebuie sã soseascã stîlpii • telescaunul, în schimb, se apropie de etapa probelor • „asteptãm sã se facã frumos“, spune directorul Perla Invest •

Cea mai mare investitie a actualei administratii locale, telegondola, se deruleazã cu pasi lenti, în prezent, din cauza vremii nevaforabile. Desi constructorii au avut parte de o iarnã cît se poate de propice, conditiile meteorologice din ultima sãptãmînã au fãcut ca, în prezent, la telegondolã sã se lucreze foarte putin. Viorel Gafita, directorul societãtii Perla Invest, care se ocupã de realizarea telegondolei si telescaunului, spune, însã, cã stadiul este cu mult mai avansat decît planificãrile initiale. Acesta a subliniat cã, în afarã de faptul cã s-a semnat contractul cu Alpha Bank, în baza cãruia Perla Invest a contractat un credit de pînã la 400 de miliarde de lei vechi, nici muncitorii n-au stat degeaba. „S-a lucrat si se continuã lucrãrile la statia de la Garã, punctul de plecare al telegondolei. A fost turnatã fundatia pentru stîlpii 1, 4, 6, 7 si 8 si trebuie sã ne soseascã si stîlpii. Asteptãm sã se facã frumos. Este greu de lucrat pe munte. Conditiile sînt diferite de cele pentru constructiile obisnuite“, a declarat Viorel Gafita. Din spusele acestuia, mai avansate sînt lucrãrile la telescaun. „Traseul telescaunului începe din statia Obor, din vale, si se duce pînã sus, în zona antenelor. Distanta în linie dreaptã ar fi cam de 630 de metri, însã, fiind panta, va fi de peste opt sute de metri. La telescaun, sapte din cei opt stîlpi sînt pusi. Statiile de plecare si de sosire sînt montate. Este adus tot echipamentul, cablu, scaune. Mai trebuie fãcut terasamentul pentru stîlpul sapte, pentru a fi si acesta montat. Apoi, va fi întins cablul, se va face alimentarea cu energie si începem probele de sarcinã. Asta va fi chiar la urmã, dupã ce facem probele sistemului. Mai dureazã, însã. Au venit si reprezentantii austrieci, care ne vor ajuta atît la montat, cît si la efectuarea testelor“, a mai spus Viorel Gafita.
Telescaunul va avea o capacitate de transport de 800 de persoane pe orã. Se preconizeazã cã marea lor parte vor fi schiorii. Intentia autoritãtilor, pentru Cozla, este ca acesta sã devinã un punct de atractie vital pentru turistii care vor veni la Piatra Neamt. În afara restaurantului, hotelului si a panoramei, municipalitatea a gîndit, în aceastã zonã, si pîrtii de schi, atît pentru începãtori, cît si pentru avansati. La aceasta din urmã se lucreazã în prezent - la defrisare si amenajare. În paralel, a fost atacatã si o lucrare cu caracter de noutate pentru municipiu: amenajarea tubingului în zona statiei de sosire a telescaunului. Astfel, aici, amatorii de distractii vor putea sã alunece pe pîrtie cu anvelope de masinã.
Telegondola, telescaunul si întreaga bazã turisticã gînditã de municipalitate pentru masivul Cozla se ridicã la peste 14 milioane de euro.

Articol afisat de 2282 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective