Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nemteanul Simion Maftei nu mai e sef la Romsilva

• el a demisionat, ieri, „din motive personale“ • Simion Maftei rãmîne în cadrul institutiei, în locul celui care i-a preluat functia •

Simion Maftei a plecat, ieri, din functia de director general al Regiei Nationale a Pãdurilor Romsilva „din motive personale“. Considerat mîna dreaptã a fostului ministru Gheorghe Flutur, romascanul si-a înaintat, ieri, demisia noului ministru al agriculturii, Dan Motreanu. Atributiile lui Simion Maftei urmeazã sã fie preluate, pentru o perioadã de 60 de zile, de Dan Ioan Aldea, numit de ministru. Simion Maftei rãmîne, totusi, în institutie, pe locul înlocuitorului sãu. „Am demisionat începînd cu data de azi (ieri - n.r.) din motive personale. Consider cã noul ministru poate si trebuie sã îsi alcãtuiascã echipa de colaboratori. Nu stiu dacã pot spune cã ideea ministrului de echipã mã include sau mã exclude pe mine. Asta rãmîne de vãzut. Eu voi rãmîne la Romsilva, pe functia de director al Directiei Fond Forestier, unde a fost director domnul Dan Aldea“, a declarat Simion Maftei.
Instalarea noului director al Romsilva a fost, deja, fãcutã de secretarul de stat Istvan Toke, coordonator al activitãtii de silviculturã din MAPDR. Odatã cu plecarea din functie a lui Simion Maftei, ministrul agriculturii va solicita efectuarea unui control de fond, ca la orice descãrcare de gestiune obisnuitã. Agentia de stiri „Amos News“ comenteazã rãutãcios aceastã schimbare: „Simion Maftei a fost «omul de paie» al fostului ministru Ghorghe Flutur, pe care acesta l-a promovat din «ocolul» sãu electoral pentru a-si putea rezolva mai usor problemele legate de influenta într-un sector dominat de PSD si pentru a putea face, asemeni predecesorilor, din Regie o «pusculitã» pentru partidul pe care-l reprezenta. Desi manageriatul lui Maftei a fost unul catastrofal, ce se regãseste în lipsa de performante economice ale RNP, schimbarea sa a întîrziat nepermis de mult, dupã ce protectorul sãu a fost demis, ca urmare a aderãrii sale la platforma Stolojan“.
Simion Maftei a fost numit director la Romsilva pe 26 ianuarie 2005, prin ordin al ministrului Agriculturii de la acea vreme, Gheorghe Flutur, functia fiind similarã celei de ministru fãrã portofoliu. Simion Maftei este originar din comuna nemteanã Horia si a lucrat atît la Directia Silvicã Neamt, cît si în sectorul privat.

Articol afisat de 2063 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective