Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bãlãnescu, cercetat penal

• procurorii au dispus începerea urmãririi penale împotriva lui Adrian Bãlãnescu, administratorul societãtii Romconstruct • în acelasi dosar mai sînt cercetati penal trei functionari de la Administratia Financiarã Roman • cei patru sînt cercetati, printre altele, pentru bancrutã frauduloasã, abuz în serviciu în formã calificatã, fals intelectual si uz de fals • anchetatorii au stabilit cã prejudiciul este de circa 20 miliarde de lei vechi •

Politistii au cerut, iar procurorii au fost de acord si au dispus începerea urmãririi penale împotriva lui Adrian Bãlãnescu, patronul societãtii Romconstruct, precum si împotriva a trei functionari, toti cu functii de conducere, din cadrul Administratiei Financiare Roman. Cei patru sînt cercetati penal sub aspectul comiterii infractiunilor de bancrutã frauduloasã, folosirea cu rea-credintã a bunurilor societãtii, împrumutul sub orice formã de sume de bani de la societate, abuz în serviciu în formã calificatã, fals intelectual si uz de fals. Toate aceste presuspuse infractiuni au dus la un prejudiciu în valoare de 2.000.000 ron, adicã 20 de miliarde de lei vechi. Cercetãrile efectuate de cãtre lucrãtorii de la Serviciul de investigare a fraudelor, din cadrul Politiei Neamt, au scos la ivealã cã Adrian Bãlãnescu, în perioada 2001- 2005, a înstrãinat bunuri de la douã firme administrate de el, valoarea acestora fiind de aproximativ 750.000 ron, iar banii obtinuti nu au mai putut fi justificati în conditiile legii. Anchetatorii au mai retinut cã în momentul declansãrii procedurii de faliment la cele douã societãti, Bãlãnescu a înstrãinat alte bunuri apartinînd firmelor la o alta, tranzactia fãcîndu-se în dauna creditorilor. ÃŽn cazul celor trei functionari, politistii au descoperit cã, prin calitatea lor, nu au declansat procedura executãrii silite sau a insolventei „conform art.36, lit. b din L.64/1995, respectiv art.3, alin.12 din L85/2006, împotriva celor douã societãti ale lui Adrian Bãlãnescu, desi creantele la bugetul de stat sînt definite de lege, ca fiind prioritare“.
ÃŽn perioada 2001-2005, spun anchetatorii, societãtile administrate de Adrian Bãlãnescu au acumulat datorii la bugetul de stat în valoare de aproximativ 2.000.000 lei. „Cu toate acestea, Administratia Finantelor Publice, contrar atributiilor de serviciu si prevederilor legale, a instituit un sechestru asupra unor bunuri mobile si imobile abia în luna decembrie 2005“, spun politistii.
Societatea Romconstruct se aflã în faliment de mai mult timp, firma Lichidator Group SRL fãcînd eforturi pentru recuperarea creantelor si îndestularea creditorilor.
Directorul Lichidator Group SPRL, inginer Traian Sturzu, a declarat cã era de asteptat cã anchetatorii sã dispunã începerea urmãririi penale în acest dosar, date fiind neregulile constatate la societatea romascanã. „Referitor la informatia conform cãreia anchetatorii au dispus începerea urmãririi penale împotriva fostului director de la Romconstruct, vreau sã precizez cã ne asteptam ca acest lucru sã se întîmple, întrucît la aceastã firmã s-au constatat o serie întreagã de nereguli care au dus în final societatea în stare de insolventã. Mentionãm cã alti 8 creditori au introdus cereri de deschidere a procedurii insolventei în conformitate cu prevederile legii 85/2006, împotriva societãtii Romconstruct, valoarea creantelor fiind de peste 1.500.000 ron. Printre aceste societãti se aflã Carpatcement Bicaz, cu o creantã de peste 200.000 ron, Primãria Agapia, cu o creantã de peste 300.000 ron, societatea TIAB Bucuresti, peste 300.000 ron si Chemoil Bucuresti cu o creantã de peste 50.000 ron“, a declarat inginerul Traian Sturzu, directorul Lichidator Group SRL.

Articol afisat de 2668 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 06.03.2007 05:00
Cand urmeaza Valentin?
Pregatiti terenul pentru el?Las` ca nu mai e mult....
Ad�ugat de cicero la data 06.03.2007 06:21
A inceput si la Roman
E bine ca a inceput si la Roma cite un pic de curatetie. Pacat ca nu s-a terminat la Piatra
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective