Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sefa Inspectoratului Scolar, acuzatã de cultivarea cultului personalitãtii

• deputatul Rãzvan Bobeanu îl trage de mînecã pe ministrul Hãrdãu, ca sã vadã problemele din ISJ Neamt • „Dorina Drexler conduce, din cîte stiu, o institutie publicã si nu propriul SRL“, considerã parlamentarul social-democrat •

Deputatul Rãzvan Bobeanu a pus pe masa ministrului Educatiei problemele din „cartierul general“ al învãtãmîntul nemtean. Parlamentarul PSD de Neamt i-a adresat ministrului Hãrdãu douã adrese oficiale, în care a prezentat situatia din Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, a reclamat abuzurile fãcute de inspectorul general Dorina Drexler si l-a întrebat ce ar fi mai corect de fãcut pentru solutionarea problemei. Prima problemã sesizatã de deputatul Rãzvan Bobeanu se referã la microbuzele care ar trebui sã ducã elevii la scoalã. Potrivit programului derulat de Ministerul Educatiei si Cercetãrii, scolile din mediul rural urmau sã fie dotate cu microbuze noi destinate transportului elevilor. „Din nefericire, acest lucru nu s-a întîmplat si la scoala din comuna Tarcãu. Desi prin program era repartizat un microbuz Mercedes, prevãzut cu 16+1 locuri, la fel cum au primit si celelalte unitãti de învãtãmînt, inspectorul general Dorina Drexler a considerat cã acest microbuz ar fi necesar deplasãrilor inspectorilor scolari, desi în dotarea ISJ Neamt se mai aflã o serie de autovehicule care ar putea fi folosite în acest scop. Avînd în vedere cã Scoala din comuna Tarcãu a primit «la schimb» un microbuz cu 8+1 locuri, destul de uzat si insuficient pentru transportul numerosilor elevi, vã solicit sã interveniti pentru ca aceastã scoalã sã primeascã autovehiculul destinat initial, conform programului în derulare“, s-a adresat Rãzvan Bobeanu ministrului Hãrdãu. Cea de-a doua chestiune atinsã de deputatul PSD de Neamt a ajuns pe masa MEdC sub titlul „Embargo la ISJ Neamt“. Rãzvan Bobeanu spune, în adresa respectivã, cã Dorina Drexler le-a interzis directorilor de scoli din tot judetul sã vorbeascã cu ziaristii care vor sã informeze opinia publicã despre activitatea didacticã. „Apoi, pentru a dovedi cum se conduce cu mînã de fier o institutie publicã, a interzis reportajele filmate în scolile nemtene, motivînd cã se produce o tulburare a intimitãtii actului didactic. Avînd în vedere situatia prezentatã, as dori sã vã întreb dacã gãsiti normalã atitudinea inspectorului general Dorina Drexler care conduce, din cîte stiu, o institutie publicã si nu propriul SRL?“, a precizat deputatul Bobeanu. Acesta considerã cã atitudinea si faptele inspectorului general Drexler ar trebui cel putin corectate: „Asemenea ordine ar trebui limitate, pentru cã sînt destule probleme în scoala româneascã si ele nu sînt create de presã. Cultul personalitãtii trebuie lãsat deoparte“, a mai spus Rãzvan Bobeanu. Deputatul nemtean asteaptã rãspunsul ministrului Hãrdãu, în zilele ce urmeazã.
Contactatã telefonic în urmã cu cîteva zile, inspectorul Dorina Drexler a avut de spus doar atît: „Sînt la o receptie de scoalã. S-a dat rãspunsul la minister, iar ministerul îl va transmite. Da? La revedere“.

Articol afisat de 1926 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 06.03.2007 16:50
Uniforma de calau pt D. Drexler
Dupa toate faptele, Dorinei Drexler i se potriveste foarte bine uniforma de calau al invatamintului nemtean. A incalcat Legea 128/1997 atunci cand a transformat in Liceu comercial scoala unde era titulara, a desfiintat functiile de director la scolile rurale dar acorda cate 18 ore suplimentare pentru acolitii sai care i-a numit profesori coordonatori, a picat la concurs inspectorilor cadrele inscrise si a pastrat pe functie vechii sacali care jumulesc profesorii inca de pe vremea comunismului, a acordat lucrarile de investitie din scoli doar acolitilor sai si a prefectului(un fost corigent cu 5,33 la BAC).
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective