Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Traficul rutier, motiv de disputã între consilieri

• aglomeratia de pe strada Cuza Vodã, din Tîrgu Neamt, a suscitat discutii între alesii locali

Consilierii locali din Tîrgu Neamt s-au arãtat nemultumiti, la ultima întrunire în plen, de traficul rutier foarte aglomerat ce se desfãsoarã pe strada Cuza Vodã din localitate. Subiectul a fost pus pe tapet de cãtre consilierul Gheorghe Pupãzã (PSD), care a fost de pãrere cã se impune luarea unor mãsuri pentru reglementarea situatiei, mai ales cã si locatarii blocurilor din zonã au fãcut, în decursul timpului, reclamatii care vizau zgomotul si traficul aglomerat. „Cuza Vodã a ajuns stradã privatã. Acolo existã linie continuã, sînt interzise depãsirile, dar circulatia masinilor este îngreunatã de faptul cã pe aceastã arterã functioneazã statii ilegale de autobuz. Aglomeratia este foarte mare, s-a întîmplat deja un accident în zonã si, din cauza unui patron care vrea sã cîstige, nu trebuie sã suferim noi cetãtenii. Nu vã mai spun despre torentul de înjurãturi adresate Primãriei Tîrgu Neamt, cînd se blocheazã circulatia. Trebuie luate masuri, ar trebui ca si Politia Rutierã sã intervinã, mai ales cã locuitorii din zonã au mai fãcut reclamatii. Si aprovizionarea magazinelor se face blocînd circulatia. Soferul pune luminile de avarie, la masina în functiune, si descarcã marfa“, a spus Gheorghe Pupãzan, arãtîndu-se în mod special nemultumit de firma Flozampet, care si-a înfiintat, de mai multã vreme, o autogarã în zonã. Consilierul Vasile Dron a sustinut punctual de vedere exprimat de colegul sãu, fiind de pãrere cã firma de transport mentionatã ar trebui sã se mute în altã parte. „Are garaj la fostul CLF. Nu are nici un act, nici pentru autogarã, nici pentru parcare“, a precizat Vasile Dron. Au fost si pãreri cã activitatea de transport de persoane ar trebui sã se desfãsoare în zona gãrii. Petre Zamfir, seful Flozampet Tîrgu Neamt, a declarat cã acuzele fãcute la adresa sa de unii consilieri locali nu sînt întemeiate. „Avem autorizatie pentru activitatea pe care o desfãsoarã, spatiul autogãrii se aflã în proprietatea mea, la fel si terenul folosit pentru parcare. Am stîrnit, probabil, invidii, pentru cã avem masini noi. Ale noastre nu fac zgomot, ci autobuzele vechi de la cealaltã autogarã. Consilierii ar trebui sã-i vadã pe cei care se ocupã de transport de persoane spre Italia sau Iasi, plecãrile fiind tot de pe strada Cuza Vodã. Iar în ce priveste accidentul petrecut în zonã, precizez cã acesta nu s-a produs în preajma firmei Flozampet“ a mentionat Petre Zamfir. Alesii locali au luat în discutie si problemele apãrute în trafic pe alte artere din oras. S-a reclamat faptul cã pe strada Mãrãsesti trec cu vitezã masini puternice care intrã în bãltile de pe carosabil, stropind elevii si cadrele didactice aflate pe traseul spre Colegiul Tehnic „Ion Creangã“. S-a vorbit si despre necesitatea înfiintãrii unor statii pentru microbuze, pentru ca sã nu fie afectatã circulatia masinilor, dar nici siguranta trecãtorilor, cînd microbuzele opresc sã ia cãlãtori de pe traseu.

Articol afisat de 2270 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de olteanu la data 07.03.2007 21:33
trafic rutier,motiv de disputa intre consilieri
In trecut din autogara actualei S.C.MONDOTOUR S.A.Tg.Neamt plecau sute de autobuze zilnic fara a deranja pe nimeni si nici circulatia in zona,pentru ca exista in ordine si autogara a fost conceputa pentru un asemenea trafic.Astazi,cu acelasi spatiu pleaca mult mai putine masini de acolo,in schimb peste drum din doua peroane pleaca zeci de masini ale firmei Flozampet,apoi tot din strada,S.C.INTERTRANSCOM S.R.L -IASI,s.a.Cand se va face o regula?Nu e suficienta o singura autogara care indeplineste toate conditiile,cae a Mondotourului pentru un oras asa de mic?Dl Petrica Zamfir sa nu uite ca a plecat cu un autobuz din alea care fac zgomot,iar acum circula pe toate traseele cu sau fara licenta de traseu inaintea altor operatori de transport.Oare cand autoritatile locale vor vrea cu adevarat sa-nlature debandada actuala din transportul rutier cu plecarile din strada,cu aprobarile date de primarie contrare legii in orasul Targu-Neamt?
Ad�ugat de ZMeul10 la data 08.05.2008 04:06
Olteanu are dreptate
e btaie de joc.
Unde s-a mai vazut autogara intr-un parter de bloc si peron pe trotuar?
Iar cei de la INTERTRANS la fel, pleaca de pe marginea strazii, de calicie sa nu plateasca cativa lei pe luna celor de la MONDOTOUR, si sa poata pleca din autogara.
Si din cate stiu eu, intr-o localitate este permisa infiintarea celei de-a 2-a autogari, numai daca autogara existenta nu face fata numarului de calatori. Si nu cred ca s-a intamplat asa ceva la MONDOTOUR nu a ajuns in situatia sa nu poata face fata numarului de calatori?
Deci cum a primit domnul Zamfir autorizatie de infiintare pt autogara, Si mai ales ca ce are el acolo nu se poate numi autogara.
Magarii foarte mari si nimeni nu ia nici o masura
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective