Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cadou de 8 martie pentru municipiu

• azi se lanseazã proiectul „Sprijin pentru orase“ prin care Piatra Neamt are sansa de a-si dezvolta zona de nord-est

Zona defavorizatã a municipiului Piatra Neamt intrã în atentia autoritãtilor locale, care doresc sã o relanseze si sã o dezvolte pentru a îndepãrta decalajele dintre aceasta si restul localitãtii. Primãria Piatra Neamt va primi sprijin extern pentru dezvoltarea zonei de nord-est a municipiului, în cadrul proiectului „Sprijin pentru orase“, derulat de UE si Ministerul Integrãrii Europene. Proiectul este lansat, astãzi, la Bucuresti. Prin intermediul sãu, municipalitatea pietreanã va primi asistentã în cadrul programul URBACT II pentru „regenerarea zonei de nord-est a municipiului si deschiderea acesteia cãtre centrele de interes economico-social din Piatra Neamt”. Autoritãtile pietrene sustin cã: „Necesitatea acestui proiect este datã de declinul activitãtilor economice în zonã si decalajul care s-a format între aceastã zonã si restul municipiului. Aceastã zonã prezintã un grad ridicat de deteriorare a spatiilor publice, a mediului construit si a infrastructurii sociale“. Principalele tinte propuse de municipalitate întru dezvoltarea regiunii nord-est a orasului sînt reabilitarea strãzilor, a trotuarelor si aleilor, amenajarea si reabilitarea retelelor de utilitãti publice, renovarea clãdirilor de locuinte, reabilitarea spatiilor publice si a centrelor sociale, precum si acoperirea pîrîului Cuejdi. Primele indicatii despre cum sã atingã aceste teluri vor fi primite astãzi - odatã cu lansarea - de cãtre emisarii Primãriei Piatra Neamt - Ionut Serediuc (seful Serviciului Programe Strategii Integrare Europeanã si Dezvoltare) si arhitectul sef Dan Florea.
Proiectul „Sprijin pentru orase” este metoda prin care autoritãtile locale din România pot accesa fonduri de la programul URBACT 2002-2006, al cãrui scop este sã ajute orasele cu peste 20.000 de locuitori din statele nou intrate în UE sã îsi punã la punct un plan de dezvoltare durabilã. ÃŽn baza acestei strategii, autoritãtile române pot accesa, ulterior, alte proiecte cu finantare comunitarã, în perioada 2007-2013. Autoritatea românã care se va ocupa de implementarea acestui program în tara noastrã este Ministerul Integrãrii Europene, care va colabora cu secretariatul URBACT. ÃŽn aceastã primã fazã, de program vor beneficia Piatra Neamt, Iasi, Sighisoara, Alba Iulia, Odorheiu Secuiesc, sectorul 2 Bucuresti, Timisoara, Sãcele, Brasov si Blaj.

Articol afisat de 1688 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective