Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

200 de cadre didactice vor primi gradatii de merit

• solicitãri au depus 308 dascãli • „ar trebui sã se tinã cont de eforturile oamenilor care nu lucreazã numai cu elevi de zece“, sustine Constantin Baroi, vicelider la filialei Neamt a FSLI •

Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt si reprezentanti ai Federatiei Sindicatului Liber din Învãtãmînt, filiala Neamt, au stabilit vineri, 9 martie, în timpul unei sedinte care a durat multe ore, lista cu beneficiarii de gradatii de merit. Numele celor 200 de dascãli ale cãror dosare au adunat punctaje mari vor fi fãcute publice luni, 12 martie, cînd vor fi afisate la Inspectoratul Scolar. Au fost, în total, 308 solicitãri pentru aceste gradatii, înaintate de cadre didactice care predau discipline din întreaga arie curricularã. Au fost avizate dosarele care aveau cel putin 70 de puncte, dar sînt discipline la care concurenta înregistratã a fost extrem de mare, astfel cã minimul a fost de 74 de puncte. Numãrul gradatiilor de merit este cu mult mai mic, în comparatie cu cel al salariilor de merit. Acestea din urmã se acordã pe o perioadã de un an, în vreme de gradatiile se dau pe patru ani si sînt pãstrate de beneficiari în cazul în care îsi schimbã unitatea de învãtãmînt în care predau. Acest stimulent financiar se pierde doar dacã titularul îsi schimbã postul dintr-un judet în altul. Gradatia de merit reprezintã 15% din salariul beneficiarului, în vreme ce salariul de merit este de doar 10%. La începutul acestui an, a existat un proiect de lege în baza cãruia valoarea gradatiei ar fi crescut de la 15% la 20%. Numai cã, dupã ce s-a fãcut public continutul sãu, nu s-a mai vorbit nimic despre el, ceea ce înseamnã cã sigur nu a primit aprobarea celor îndreptãtiti sã o facã.
Constantin Baroi, viceliderul filialei Neamt a Federatiei Sindicatelor Libere din ÃŽnvãtãmînt, a declarat cã vor apãrea cu certitudine contestatii pe marginea listei beneficiarilor. „E greu sã pui în aceeasi oalã discipline ca muzica sau alte arte si disciplinele tehnice. Si, cu toate acestea, trebuie aplicatã aceeasi teorie cînd se analizeazã dosar cu dosar. Din pãcate, în vreme ce unii colegi obtin performantã pentru cã au catedrã la oras, în scoli de elitã, altii, din mediul rural, poate muncesc de douã ori mai mult decît primii, dar rezulattele muncii lor sînt mult mai modeste. Ar trebui sã se tinã cont de eforturile oamenilor care nu lucreazã numai cu elevi de zece, pentru cã eu am convingerea cã pot ei sã depunã eforturi zi si noapte, nu vor atinge rezultatele cadrelor didactice care lucreazã cu copii care se bucurã de o viatã tihnitã, fac pregãtire suplimentarã si beneficiazã de toate facilitãtile pentru studiu. Din pãcate, nu existã posibilitatea sã se tinã cont de aceste diferente care se înregistreazã între catedra de la oras si cea de la sat, între catedra dintr-o scoalã de elitã si una obisnuitã“, a declarat Constantin Baroi.
Din experienta anilor trecuti, împãrtirea gradatiilor de merit, ca si a salariilor de merit a stîrnit vii dispute între cadrele didactice, iesind la ivealã tot fel de acuze, mai mult sau mai putin întemeiate.

Articol afisat de 2632 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective