Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 10 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pompierii vã sfãtuiesc

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt sfãtuiesc nemtenii sã fie precauti si sã respecte cîteva reguli esentiale care au drept scop evitarea izbucnirii incendiilor în gospodãrie.
Cum încãlzirea vremii îi poate determina pe nemteni sã profite si sã pregãteascã terenurile agricole pentru arãturile de primãvarã, pompierii recomandã evitarea distrugerii prin ardere a resturilor menajere, furajere sau a vegetatiei uscate din grãdini si curti, mai ales atunci cînd focul deschis nu poate fi atent supravegheat sau cînd bate vîntul.
Este bine sã se evite aprinderea deseurilor menajere în preajma surilor, magaziilor, sau a adãposturilor pentru animale, cum de asemenea este recomandat sã nu se depoziteze cenusã cu jar nestins lîngã aceste anexe. Este interzisã amplasarea afumãtorilor improvizate în magazii sau în poduri, dupã cum este bine sã se evite utilizarea lumînãrilor, fãcliilor, a lãmpilor de iluminat sau de gãtit pe bazã de petrol, fãrã a se lua mãsuri de prevenire. Folosirea tuturor acestor surse de foc este interzisã în spatii cu pericol de incendiu si explozie, în apropierea recipientilor cu gaz petrolier lichefiat, sau a abuteiilor de aragaz, a instalatiilor de gaze naturale. Este interzisã folosirea flãcãrii în scopul verificãrii etanseitãtii buteliei, pentru cã în cazul în care butelia este defectã, flacãra va produce explozie în prezenta gazului scurs.
Un foarte important aspect care trebuie luat în calcul este acela legat de lipsa de supraveghere a copiilor, de lãsare la îndemîna lor a mijloacelor de aprindere a focului. Tocmai de aceea este bine ca brichetele, chibriturile sau alte surse de foc sã fie lãsate în locuri unde copiii nu au acces. Alte situatii care trebuie nepãrat evitate sînt acelea legate de lãsarea fãrã supraveghere a copiilor în încãperi unde se aflã sobe, plite, radiatoare sau alte aparate electrice aflate în functiune. Pe mãsura ce vîrsta copilor permite întelegerea pericolelor pe care le reprezintã izbucnirea unui incendiu, acestia trebuie învãtati sã utilizeze sursele de foc si cum sã se comporte în situatii de pericol.
Conform statisticilor efectuate de cãtre pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt, mai bine de 70 % din incendiile izbucnite în judet sînt înregistrate în gospodãrii particulare si sînt provocate fie de neglijenta proprietarilor, fie de copiii lãsati nesupravegheati care au acces la surse de foc, fie de persoanele rãu voitoare care dau foc cu bunã stiintã, ca sã se rãzbune.

Articol afisat de 1472 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective