Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 10 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Românii beneficiazã de concediu de crestere a copilului, în Spania

Cetãtenii români care lucreazã în Spania pot beneficia de concediul de maternitate, concediul pentru cresterea copilului si indemnizatiile aferente. Asta numai în cazul în care titularii au un contract de muncã legal si plãtesc contributiile stabilite cãtre autoritãti. Conform Departamentului pentru Muncã în Strãinãtate, românii care se vor bucura de aceste drepturi trebuie sã aibã rezidentã legalã în aceastã tarã. În Spania, concediul de maternitate se acordã atît pentru nastere, cît si pentru adoptie sau primire în îngrijire permanentã sau preadoptie a minorilor sub vîrsta de 6 ani. În cazul copiilor care prezintã dificultãti de ordin fizic, psihic sau senzorial, aceste drepturi se acordã si pentru cei cu vîrste între 6 si 18 ani.
Durata concediului de maternitate este de 16 sãptãmîni continuu, din care, în mod obligatoriu, 6 sãptãmîni imediat dupã nastere, în cazul maternitãtii biologice. La acestea se adaugã încã douã sãptãmîni pentru fiecare copil, începînd cu al doilea, în cazurile de nastere, ori adoptie multiplã. Atît mama, cît si tatãl pot beneficia de acest concediu, cu mentiunea cã durata maximã ce poate fi acordatã tatãlui este de 10 sãptãmîni. De asemenea, tatãl poate beneficia de concediu, succesiv sau simultan cu concediul mamei, conditia fiind sã nu se depãseascã cele 16 sãptãmîni. Dupã finalizarea concediului de maternitate, mama poate solicita altul pentru cresterea copilului - fie biologic, adoptat sau primit în îngrijire (permanentã sau preadoptie) - pînã la împlinirea vîrstei de 3 ani. În Spania, familiile care au al treilea copil, ori în cazul în care a doua sarcinã sau adoptie este multiplã, pot beneficia de un ajutor de maternitate, care se acordã o singurã datã. Pentru a putea primi acest sprijin, familiile trebuie sã aibã un venit anual care sã nu depaseascã o anumitã valoare, ce se stabileste în fiecare an. Pentru anul trecut, suma a fost stabilitã la 9.092 euro venit anual. Pînã la aceastã sumã, valoarea indemnizatiei ajunge la 450,76 de euro.
Beneficiare pot fi si familiile al cãror copil, ori copii s-au nãscut în strãinãtate, dar trebuie sã vinã imediat si sã locuiascã împreunã, în Spania. Potrivit legislatiei spaniole în vigoare, orice lucrãtor salariat sau autonom, spaniol sau strãin, cu rezidentã legalã, poate beneficia, în perioada primelor 6 sãptãmîni, pe lîngã ajutorul de maternitate, de un sprijin economic special, ce se acordã pentru fiecare copil, începînd cu al doilea.

Articol afisat de 3758 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective