Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 10 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PSD acuzã: Coruptie la Primãria Piatra Neamt!

• „coruptia si lipsa de comunicare la nivelul Primãriei amplificã neîncrederea cetãtenilor în actuala administratie“, sustine Ioan Munteanu • acesta ar aduna 12,36% din voturi într-o bãtãlie cu actualul primar • PSD Neamt se bucurã cã Stefan a scãzut în sondaje cu 6% si sperã sã o tinã tot asa •

Foarte multi pietreni reclamã cã în Primãria Piatra Neamt existã coruptie si lipsã de comunicare. Asta sustin social-democratii nemteni, în frunte cu presedintele Ioan Munteanu, care se bazeazã pe sondajul realizat luna trecutã în municipiu. PSD Neamt a comandat o cercetare sociologicã pentru a evalua „ultimele tendinte din viata politicã la nivel local“. Sondajul a fost realizat de o firmã specializatã, în perioada 9-13 februarie, pe un esantion de 1.011 persoane, cu o eroare maximã de plus-minus trei la sutã. Concluziile la care au ajuns social-democratii îi fac sã fie optimisti în privinta alegerilor de anul viitor. „Rezultatele cercetãrii au evidentiat existenta unei stãri de nemultumire a nemtenilor fatã de lipsa transparentei din administratia publicã si neîncrederea acestora în modul în care se iau deciziile importante pentru oras. Coruptia si lipsa de comunicare la nivelul Primãriei amplificã neîncrederea cetãtenilor în actuala administratie“, sustine deputatul Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt. O altã problemã la fel de importantã, considerã acesta, este reprezentatã de serviciile de salubrizare: 16,91% din repondenti au acuzat calitatea slabã a acestora. Lipsa utilitãtilor este o problemã majorã pentru 6,53% dintre cei chestionati, în timp ce 4,45% se plîng de lipsa spatiilor verzi si a locurilor destinate activitãtilor de recreere.
Ceea ce îi face pe social-democrati sã jubileze este faptul cã primarul Stefan nu mai reuseste sã pãstreze încrederea electoratului. Sondajul PSD aratã cã existã o tendintã de erodare a încrederii alegãtorilor în Gheorghe Stefan. Acesta are într-adevãr 57,86% din voturile celor întrebati, dar e mai putin cu 6% fatã de luna ianuarie. Marius Munteanu, purtãtorul de cuvînt al PSD Neamt, a declarat cã dacã primarul Stefan va continua sã scadã cu sase procente, existã mari sanse pentru social-democrati sã cîstige Primãria în 2008. Marius Munteanu se bazeazã pe faptul cã, în 2003, a fost realizat un sondaj în care Gheorghe Stefan avea cam 10% în comparatie cu primarul de atunci, Ion Rotaru, care avea 70%. Alegerile din 2004 au arãtat cã pot apãrea surprize. În plus, în sondajul realizat luna trecutã, Ioan Munteanu a întrunit mai mult decît avea Stefan cu un an înainte de alegerile locale. În cazul unei confruntãri directe cu actualul primar, Ioan Munteanu ar capitaliza 12,36% din voturi.

De la stînga spre dreapta si invers

ÃŽn acelasi timp, cercetãrile le aratã social-democratilor cã încep sã-si piardã electoratul de stînga în favoarea lui Gheorghe Stefan, în timp ce electoratul de dreapta se orienteazã spre PSD. „Astfel, ponderea alegãtorilor cu studii superioare care ar opta pentru Gheorghe Stefan este de 19,15%, în timp ce dintre potentialii alegãtori ai lui Ioan Munteanu, 28% au terminat o formã de învãtãmînt universitar. Aceastã situatie se poate explica prin natura populistã dusã de actualul primar, în detrimentul promisiunilor sale electorale, care aveau o puternicã orientare de dreapta“, mai spune Ioan Munteanu.
Despre scorurile obtinute de ceilalti social-democrati (sau fosti) pusi în sondaj, liderii PSD Neamt nu au spus nimic altceva decît cã „este o chestiune internã de partid si ne-a ajutat sã vedem pozitia fiecãruia în preferintele electoratului“. Social-democratii au de gînd sã o tinã tot în sondaje pînã anul viitor, în preajma alegerilor locale, si sã îsi punã la punct strategia de campanie în functie de rezultatele sondajelor succesive pe care le vor face o datã la douã-trei luni. Principiul pe care vor sã se bazeze este cã „un sondaj reprezintã poza unei zile, nu o pozã generalã“. Pe de altã parte, adversarii lor din PNL Neamt sînt convinsi cã cei din PSD vor lupta crunt, anul viitor, pentru Primãria Piatra Neamt, deoarece „noi nu stim ce am cîstigat, dar PSD stie ce a pierdut“.

Articol afisat de 1857 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective