Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liniile de troleibuz, concesionate pentru un sfert de veac

• Consiliul Judetean va încasa de la Troleibuzul o redeventã anualã de 70.155 lei noi

Consiliul Judetean Neamt a concesionat, pentru o perioadã de 25 de ani, cu posibilitatea de prelungire pentru o perioadã egalã cu cel mult jumãtate din durata sa initialã, cãtre societatea Troleibuzul, 82 de bunuri din domeniul public al judetului. Valoarea acestora, majoritatea linii de troleibuz, este de 2.338.489,61 ron (23,384 miliarde de lei vechi).
Consiliul Judetean Neamt a construit, în perioada 1991-1998, sistemul de linii pentru transportul în comun cu troleibuze si a înfiintat un operator, respectiv SC Troleibuzul SA, care sã presteze serviciul de transport în comun cu troleibuze în Piatra Neamt si în comunele limitrofe Dumbrava Rosie si Sãvinesti. Potrivit legislatiei în vigoare, bunurile proprietate publicã, ori privatã a unitãtilor administrativ-teritoriale, respectiv ale Consiliului Judetean, utilizate pentru prestarea serviciilor de unitãti publice, cum e cazul societãtii Troleibuzul, pot fi date în administrare sau concesionate operatorilor. Bunurile proprietate publicã necesare prestãrii serviciilor de utilitãti publice se concesioneazã societãtilor comerciale, odatã cu gestiunea serviciului, prin atribuire directã. „ÃŽn aceastã situatie, pentru cã serviciul nu poate fi prestat fãrã a avea si infrastructura aferentã, iar operatorul de transport, SC Troleibuzul, este singurul autorizat pentru transportul cu troleibuze, propun concesionarea directã a bunurilor aferente liniilor de troleibuze care fac parte din domeniul public al judetului cãtre SC Trolebuzul SA, pe o perioadã de 25 de ani, cu posibilitatea de prelungire pentru o perioadã egalã cu cel mult jumãtate din durata sa initialã, cu conditia prestãrii neîntrerupte a serviciului de transport public local de cãlãtori cu troleibuze. ÃŽn prezent, aceste bunuri se aflã în administrarea SC Troleibuzul. Societatea le administreazã din 1995, de cînd a fost înfiintatã, iar concesionarea se impune deoarece legislatia în vigoare prevede ca operatorii organizati sub formã de societãti comerciale sã detinã infrastructura aferentã serviciului prestat în regim de concesiune si nu de administrare“, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, Dumitru Badea. Propunerea sa a fost validatã de consilierii judeteni si s-a stabilit, cu votul acestora, ca redeventa pentru bunurile care vor fi concesionate sã fie în cuantum de 3% pe an din valoarea de inventar a bunurilor concesionate. La valoarea totalã de 23,384 miliarde de lei vechi, redeventa anualã este de 701,55 milioane de lei vechi.

Articol afisat de 1853 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective