Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Arhivele Rozforest si Ozana Mobex, „recuperate“

• fostii angajati vor putea intra în posesia adeverintelor de salariat

Problema a mii de nemteni care au lucrat, în decursul timpului, la Rozforest Roznov si Ozana Mobex din Tîrgu Neamt si nu au reusit sã obtinã, pînã acum, dovada cã au muncit în cadrul acestor unitãti s-a rezolvat. Întrucît acesti oameni nu reuseau sã îsi completeze dosarele de pensie, ei s-au înscris în audientã la prefect si i-au spus oful. La sfîrsitul sãptãmînii trecute, Toader Mocanu, prefectul judetului Neamt, a declarat cã s-a gãsit, în sfîrsit, solutia practicã si legalã care sã stopeze valul de nemultumiri ale fostilor salariati de la Rozforest, pentru cã, timp de aproximativ un an si jumãtate, nu au beneficiat de eliberarea adeverintelor pentru completarea dosarelor de pensii.
Arhiva fostei societãti Rozforest se aflã în incinta Romanel. Aceastã societate a cumpãrat, în anul 2001, o parte dintre activele fostei societãti, fãrã a fi, însã, continuatorul activitãtii acesteia, lichidatã judiciar în anul 1999. Din acest motiv, Romanel nu avea calitatea si nici competenta legalã pentru a elibera adeverinte care sã ateste vechimea în muncã a fostilor angajati ai Rozforest.
Romanel a acceptat ca documentele cu valoare practicã (state de platã, cãrti de muncã etc.) ale fostei societãti sã rãmînã în incintã, pînã la preluarea lor de institutiile competente. În acest sens, Romanel a suportat cheltuielile pentru amenajarea, conform standardelor, a unui spatiu pentru pãstrarea arhivei.
Pentru urgentarea rezolvãrii acestei situatii, prefectul a initiat o întîlnire cu reprezentantii Casei de Pensii, Inspectoratului Teritorial de Muncã, Directiei Judetene a Arhivelor Nationale si conducerea Romanel. „ÃŽn urma întîlnirii si a demersurilor fãcute imediat la Arhivele Nationale, am fost informat cã s-a aprobat un post pentru un functionar care sã elibereze aceste adeverinte în spatiul asigurat de Romanel. Asadar, în maxim o lunã de zile, fostii angajati ai Rozforest pot sã intre în posesia adeverintelor, care au fãcut obiectul mai multor petitii si audiente“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
În cazul societãtii tîrgnemtene Ozana Mobex, la vînzarea actiunilor, nimeni nu a preluat arhiva. Cumpãrãtorul, CIBEIT Tîrgu Neamt, a acceptat ca, în perioada urmãtoare, o persoanã desemnatã sã punã la punct arhiva, astfel încît si fostii angajati ai unitãtii, care s-au ocupat cu prelucrarea lemnului, sã poatã intra în posesia adeverintelor de salariat. În vremurile sale de glorie, Ozana Mobex a avut si 4.000 de angajati.

Articol afisat de 1725 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective