Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 12 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Europarlamentarele încing din nou spiritele

Primul ministru vrea sã amîne alegerile pentru Parlamentul European. Cãlin Popescu Tãriceanu sustine cã a constatat cã apelul sãu pentru o campanie europeanã a fost ignorat si cã se preferã jocul politicianist de Dîmbovita, drept pentru care a hotãrît sã propunã Guvernului amînarea alegerilor programate pentru 13 mai. Astãzi, în sedintã extraordinarã de Guvern, ministrii se vor pronunta asupra acestei decizii, însã votul final este al premierului. PNL a anuntat, deja, cã îl sustine pe Tãriceanu în acest demers. „Premierul îsi asumã rãspunderea politicã pentru acest act. Desi s-a vehiculat ideea cã prin amînarea alegerilor europarlamentare România va rãmîne în urma Bulgariei, angajamentul nostru fatã de Uniunea Europeanã prevede organizarea acestor alegeri pînã la sfîrsitul acestui an. PNL considerã cã alegerile trebuie sã se desfãsoare fãrã sã fie umbrite de actiuni politicianiste dîmbovitene. Delegatia Permanentã a PNL a decis sã sprijine decizia premierului si nu pentru un avantaj politic, deoarece PNL chiar ar putea avea de pierdut din asta. Sã nu uitãm cã PNL a fost cel care a propus ca datã pentru alegerile europarlamentare 13 mai. Noi eram pregãtiti si pentru campania electoralã, si pentru scrutin“, a declarat Serban Strãtilã, senator PNL de Neamt.
Democratii au anuntat, deja, cã nu sustin decizia lui Tãriceanu. Cu toate acestea, senatorul liberal Serban Strãtilã nu crede cã se va rupe protocolul Aliantei. Liberalul nemtean a declarat cã nu îsi doreste sfîrsitul Aliantei DA, cã guvernarea trebuie sã continue, dar... „dacã PD decide altfel, este decizia lor“. Vlad Marcoci a fost mai acid si a spus cã „dacã Traian Bãsescu decide altfel, este decizia lui“, presedintele CJ Neamt considerînd cã în PD sînt destui membri cu capul pe umeri, dar cu influentã mai micã decît a sefului statului. Democratii considerã cã nu sînt suficiente argumente politice care sã ducã la decalarea europarlamentarelor si a anuntat cã va continua campania de informare a cetãtenilor în ceea ce înseamnã Parlamentul European, angajamentele României, care sînt beneficiile de stat membru UE etc. Liberal-democratii, la fel, considerã cã PNL si PSD si-au dat mîna sã amîne europarlamentarele ca sã mai creascã în sondaje. „Nu sîntem de acord cu amînarea. Este un complot PNL-PSD, deoarece le este fricã de alegerile europene si ei cred cã îi va ajuta aceastã decalare. Eu cred cã va avea efect de bumerang si se va întoarce împotriva lor“, a declarat Laurentiu Dulamã, sef de campanie europarlamentarã al PLD la Neamt.

Articol afisat de 1498 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective