Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

MÎNÃ RETEZATÃ

• un bãtrîn a ajuns la spital cu antebratul stîng aproape detasat de restul mîinii • bãrbatul si-a retezat mîna la circular • dupã o interventie chirurgicalã de aproape patru ore, pacientului i-au fost refãcute, într-o primã etapã, vasele si tendoanele, dar si o parte din nervi • chirurgul plastician Iorgu Curelaru, care a condus echipa medicalã, este de pãrere cã pacientul are sanse mari de refacere •

Un nemtean în vîrstã de 63 de ani a ajuns, ieri dimineatã, la spital cu antebratul stîng abia tinîndu-se într-o portiune de piele, dupã ce acesta i-a fost retezat de pînza circularului.
Aurel Constantin, domiciliat în Mãrgineni, a fost victima unui accident petrecut chiar în curtea sa, în timp ce tãia niste butuci. Într-un moment de neatentie, bãrbatul si-a agãtat mîneca hainei în utilaj, iar pînza circularului i-a retezat-o într-o fractiune de secundã. Auzîndu-l urlînd de durere, cei ai casei si vecinii, care s-au dus sã vadã ce s-a întîmplat, l-au gãsit aproape lesinat, într-o baltã de sînge. Bãrbatul a fost transportat urgent la dispensarul medical. Vãzînd cît de gravã este starea pacientului, cadrele medicale de aici au apelat Serviciul Judetean de Ambulantã Neamt, solicitînd o autosanitarã. Un echipaj medical condus de doctorul Roman Winohradnyk s-a deplasat urgent la dispensarul comunal din Mãrgineni, a preluat pacientul care se afla în stare de soc traumatic si suferise si o hemoragice masivã, l-a bandajat si l-a transportat în cea mai mare vitezã la Spitalul de Urgentã Neamt. Investigatiile medicale efectuate aici au arãtat cã barbatul avea oasele antebratului fracturate, iar muschii, vasele de sînge, nervii si tendoanele erau distruse în întregime. Cum timpul care se scurgea era în defavoarea pacientului, acesta a fost dus în sala de operatie a sectiei Chirurgie Plasticã si Operatorie si pregãtit pentru operatie. Interventia chirurgicalã extrem de complexã si laborioasã, care a durat aproape patru ore, a fost efectuatã de o echipã de cadre medicale condusã de doctorul Iorgu Curelaru, seful respectivei sectii.
„Din punct de vedere medical, cazul acestui pacient este extrem de grav. El a suferit o amputatie severã la nivelul antebratului stîng, pachetul muscular si cel vasculo-nervos i-au fost distruse în întregime, oasele i-au fost fracturate, asa încît misiunea si încercarea noastrã de a-i reconstrui si salva mîna este foarte dificilã. Conteazã mult si faptul cã vîrsta acestuia este una la care sansele de refacere ale organismului sînt oarecum diminuate. Astãzi (ieri, 12 martie - n.r.), într-o primã etapã operatorie, am refãcut vasele de sînge si tendoanele. Semn bun, la scurt timp mîna s-a încãlzit, ceea ce înseamnã cã circulatia a fost reluatã. Din cauza riscurilor pe care le comportã vîrsta pacientului, acesta nu a putut fi tinut mai mult sub anestezie generalã. Mai avem, însã, de lucrat la reconstruirea acestei mîini, asa încît pacientul va mai suporta încã douã-trei interventii. Chiar dacã pacientul va avea nevoie de o perioadã de spitalizare relativ lungã, sperãm ca mîna sã îi redevinã functionalã într-o cît mai mare mãsurã“, a declarat doctorul Iorgu Curelaru, seful sectiei Chirurgie Plasticã si Reparatorie.

Articol afisat de 1746 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective