Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 13 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Flãcãrile au transformat în scrum 160 milioane de lei

• incendiile au afectat douã gospodãrii ale unor sãteni, iar un bãtrîn a suferit arsuri dupã ce a dat foc la resturi vegetale

Neglijenta si lipsa de supraveghere a copiilor continuã sã facã victime printre nemteni si sã provoace pagube însemnate.
Un incendiu de mari proportii, izbucnit duminicã dimineatã în gospodãria lui Ioan M., din satul Unghi - comuna Poienari, a pus pe jar sãtenii din respectiva comunitate. Sinistrul a fost provocat de copilul în vîrstã de 8 ani, al unuia dintre vecini, care venit în vizitã împreunã cu tatãl sãu si, lãsat nesupravegheat, a gãsit la îndemînã o cutie de chibrituri cu care s-a jucat în preajma unor stoguri de fîn. În aceste conditii, au ars circa 1.500 de kilograme de fîn, adãpostul animalelor confectionat din scîndurã, cu o suprafatã de 20 de metri pãtrati, cotetul pãsãrilor cu o suprafatã de 18 metri pãtrati, de asemenea confectionat din scîndurã. Pînã cînd proprietarul a realizat cã în curtea sa este incendiu, flãcãrile transformaserã în scrum o grãmadã de bunuri. Solicitati telefonic, pompierii militari din Roman s-au deplasat la domiciliul lui Ioan M. si au lichidat incendiul. Conform evaluãrilor fãcute de cãtre acestia, împreunã cu proprietarul, valoarea pagubelor este de aproximativ 120 de milioane de lei vechi.
Tot pompierii militari din Roman au intervenit sîmbãtã, 10 martie, în jurul orei 22, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gospodãria lui Ionel A., din satul Mînãstirea, comuna Dagîta, din judetul Iasi, situatã în zona de competentã a Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt. Aici, sinistrul a fost provocat de o persoanã a cãrei identitate a rãmas necunoscutã, care a dat foc în mod intentionat. Cum incendiul a izbucnit seara, proprietarii l-au sesizat destul de tîrziu. Pînã sã ajungã pompierii militari si sã intervinã, flãcãrile au mistuit un adãpost de animale cu o suprafatã de 20 de metri pãtrati, confectionat din lemn si cu învelitoare de tablã, un porc, 20 de pãsãri si o tonã de lucernã. Pagubele au fost evaluate la aproximnativ 40 de milioane de lei.
Ioan Cozma, în vîrstã de 73 de ani, din satul Valea Albã, comuna Rãzboieni, a ajuns ieri la spital dupã ce, în seara precedentã, a fost victima unui accident neverosimil. Septuagenarul a vrut sã curete grãdina si a dat foc la resturi vegetale. Cum din cauza unor probleme de sãnãtate se deplasa cu mare greutate, bãtrînul s-a împiedicat si a cãzut în preajma focului. Nereusind sã se ridice singur, pînã cînd strigãtele sale disperate dupã ajutor au fost auzite, bãtrînul a suferit arsuri de grad II la un picior, suprafata afectatã fiind estimatã la aproximativ 10 %. Cum toatã noaptea bãtrînul nu s-a simtit bine si nu s-a putut odihni, la insistentele familiei, a chemat ieri Ambulanta pentru a-l transporta la Spitalul Judetean de Urgentã Neamt. Din cauza stãrii în care se afla, pacientul a rãmas în îngrijirea cadrelor medicale ale sectiei Chirurgie.

Articol afisat de 1500 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective