Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Actiune de amploare a Politiei Rutiere

• în trei zile, politistii au acordat nu mai putin de 216 sanctiuni pentru depãsirea vitezei regulamentare • alte 41 amenzi au fost date pentru nepurtarea centurii de sigurantã • un bãrbat cãruia îi fusese retinut permisul de conducere pentru vitezã a fost prins din nou la volan, si tot de radar •

Gravul eveniment rutier, petrecut sãptãmîna trecutã în Tarcãu, cînd doi tineri au murit în urma unui tragic eveniment rutier, i-a pus în prizã pe politisti. Cum cauzele evenimentului s-au datorat vitezei excesive si unei depãsiri neregulamentare, conducerea Politiei Rutiere a pus la cale o actiune menitã a combate aceste douã cauze generatoare de evenimente rutiere. Astfel, timp de trei zile, în perioada 9-11 martie, lucrãtorii Politiei Rutiere au actionat pe arterele de circulatie, fiind folosite toate aparatele radar din dotare. Au fost acordate, în total, 447 de sanctiuni contraventionale, valoarea amenzilor fiind de 20.678 ron. 216 amenzi au fost acordate pentru nerespectarea regimului legal de vitezã, 41 pentru nepurtarea centurii de sigurantã, o sanctiune - pentru depãsirea neregulamentarã, si 36 pentru traversare neregulamentarã. Totodatã, au fost retinute 21 de permise de conducere, din care 3 pentru nerespectarea regimului legal de vitezã, 3 pentru conducere sub influenta bãuturilor alcoolice si unul pentru depãsire neregulamentarã.
Truc ieftin „tratat“ cu dosar penal
Cel mai interesant caz, constatat de cãtre politisti cu ocazia acestei actiuni, a fost cel al unui bãrbat, în vîrstã de 36 de ani, din comuna Bodesti, care a fost prins de douã ori circulînd cu vitezã excesivã. Mai mult decît atît, bãrbatului îi fusese suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadã de 90 de zile si, cu toate acestea, se urcase din nou la volan, fiind prins a doua oarã circulînd cu vitezã.
Pe data de 24 februarie 2007, D. L., de 36 de ani, conducea pe DN 15 C, în comuna Dobreni, un autoturism Toyota cu vitezã foarte mare, aparatul radar înregistrînd 107 km/h.
În aceste conditii, politistii i-au aplicat soferului o amendã contraventionalã în valoare de 351 lei, dispunînd si mãsura de suspendare a exercitãrii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadã de 90 de zile. Soferul nu a prezentat permisul de conducere, motivînd cã nu îl are asupra sa. În aceste conditii, politistul i-a comunicat contravenientului cã nu mai are dreptul sã conducã autovehicule pe drumurile publice, aspect care a fost mentionat si în procesul-verbal de contraventie. Soferului i s-a mai pus în vedere cã trebuie sã predea permisul de conducere la Serviciul Politiei Rutiere Neamt, dar acesta nu a dat curs recomandãrii fãcute.
Dupã sase zile, în 2 martie, D. L. a fost prins din nou de politisti în timp ce conducea acelasi autoturism, pe raza comunei Zãnesti, cu o vitezã de 74 km/ h. De aceastã datã, soferul a prezentat cartea de identitate si permisul, fiind sanctionat cu amendã de 156 lei si aplicarea a 3 puncte penalizare. În momentul în care procesul verbal a fost introdus în baza de date, s-a constatat ca D. L. avea permisul de conducere suspendat. Astfel, bãrbatului i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de cãtre o persoanã cãreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendatã, faptã pedepsitã cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendã penalã. Politistii atrag atentia asupra faptului cã suspendarea exercitãrii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice se dispune si în situatia în care conducãtorul auto care a sãvîrsit o faptã care atrage o astfel de mãsurã nu predã permisul de conducere, suspendarea fiind operatã, în mod independent, în baza automatã de date.

Articol afisat de 1664 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective