Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Politia Neamt, „cãutatã“ la locuintele de serviciu

• în ultimii cinci ani, Politia Neamt a vîndut doar 9 locuinte de serviciu • toate au intrat în posesia unor agenti de politie bicãjeni • în acest moment, IJP Neamt nu are la dispozitie nici o locuintã de serviciu, desi existã 74 de solicitãri în acest sens • ministrul Blaga a dispus constituirea unei subcomisii de anchetã care sã verifice toate vînzãrile de locuinte de serviciu efectuate la inspectoratele judetene din tarã •

Scandalul locuintelor de serviciu, declansat la vîrful Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), are repercusiuni si în teritoriu. Ministrul Vasile Blaga a dispus, ieri, constituirea unor comisii si subcomisii de anchetã care sã verifice absolut toate vînzãrile de locuinte de serviciu cãtre personalul ministerului. La nivelul judetului Neamt, asa cum se va întîmpla de altfel la toate inspectoratele de politie din tarã, se va constitui o subcomisie de anchetã care va înainta rezultatele la Bucuresti. ÃŽn ceea ce priveste Politia Neamt, subcomisia nu va avea mare lucru de verificat, numãrul apartamentelor de serviciu vîndute în ultimii cinci ani fiind sub 10. Mai grav este faptul cã, în acest moment, IJP Neamt nu are la dispozitie nici un apartament de serviciu, desi cererile au ajuns la numãrul 74. „ÃŽn ultimii cinci ani, un numãr de 9 agenti din cadrul Politiei orasului Bicaz au achizitionat, în rate, locuinte de serviciu. Preturile acestor locuinte sînt: 23.940 ron, 18.390 ron, 18.490 ron, 20.510 ron, 25.650 ron, 20.010 ron, 24.030 ronN, 25.230 ron si 25.540 ron, fiind fixate în urma evaluãrii fãcute de o firmã de expertizã, din domeniu. ÃŽn acest moment, la dispozitia Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt nu se aflã nici o locuintã de serviciu. Pentru obtinerea unei locuinte de serviciu la nivelul IPJ Neamt sînt înregistrate un numãr de 74 de solicitãri“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtor de cuvînt al Politiei Neamt.
Toate vînzãrile de locuinte, sub lupa unor „comitete si comitii“
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a dispus constituirea unei comisii pentru verificarea vînzãrilor de locuinte, efectuate de cãtre minister începînd cu intrarea în vigoare a Legii nr. 562/2004, actul normativ prin care se creeazã posibilitatea ca angajatii ministerului sã îsi cumpere locuintele de serviciu. Comisia va fi alcãtuitã din reprezentanti ai urmãtoarelor structuri ale ministerului: Directia Generalã Juridicã, Directia Generalã Financiarã, Directia Generalã Management Resurse Umane, Directia Generalã Audit Intern, Directia Generalã de Informatii si Protectie Internã si Directia Generalã Anticoruptie, precum si din cadrul Corpului National al Politistilor. Comisia va fi condusã de secretarul general adjunct al MAI, chestorul Nicolae Dinculescu, iar din componenta ei nu va face parte nici o persoanã care sã fi beneficiat de dreptul de a-si achizitiona locuinta de serviciu sau care sã fi fost implicatã în analiza si aprobarea solicitãrilor de cumpãrare. Membrii comisiei vor verifica toate documentatiile de vînzare-cumpãrare pentru locuintele aflate în administrarea MAI si declaratiile de avere ale cumpãrãtorilor.
La nivelul Politiei Neamt se va constitui o subcomisie care va avea acelasi obiectiv si care, la finele cercetãrilor, vor trimite rezultatele la comisia centralã. Aceasta va prezenta, în termen de 90 de zile, un raport cu privire la rezultatele verificãrilor, iar concluziile vor fi fãcute publice. În total, în perioada 2004-2007, Ministerul Administratiei si Internelor a vîndut, cãtre angajatii titulari ai unor contracte de închiriere, 1.603 locuinte de serviciu.

Articol afisat de 2005 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective