Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ÎMPUSCATÃ DE FIU

ÎMPUSCATÃ DE FIU

• un copil de 16 ani si-a împuscat mortal mama • el a vrut sã încerce o armã marca Jeko, nestiind cã are cartus pe teavã • glontul a intrat prin omoplatul drept si s-a oprit în plãmîn • arma apartinea unui vecin care o lãsase la tatãl copilului • minorul este cercetat în libertate pentru ucidere din culpã •

O tragedie de neînchipuit a avut loc marti, 13 martie 2007 în localitatea Negresti, o sãteancã de 38 de ani fiind împuscatã mortal de fiul ei de numai 16 ani. Arma, marca Jeko, fusese lãsatã în gospodãria unde a avut loc evenimentul de un vecin, detinãtor legal al acesteia. Dintr-un gest necugetat, nestiind cã arma este încãrcatã si are cartus pe teavã, minorul a vrut sã vadã ce zgomot face percutorul dacã apasã trãgaciul. La nici 20 de metri de usa de acces în locuintã, unde se afla adolescentul, victima mãtura prin curte. Glontul a lovit-o în omoplat si s-a oprit în plãmîn, iar hemoragia internã i-a fost fatalã. Familia Cojocariu detinea la Negresti o gospodãrie mai mult decît arãtoasã. Tatãl, Petru, de 45 de ani, si Maria, aveau împreunã doi copii minori, o fiicã de 15 ani si pe Andrei, elev la Colegiul Transporturi Auto Piatra Neamt. Acesta fãcea naveta, iar dupã sosirea acasã de la scoalã îsi ajuta pãrintii la treburile gospodãresti. Cînd avea putin timp liber, si-l petrecea în fata calculatorului. Mama era casnicã si avea grijã de copii, iar tatãl este pãdurar. În urmã cu cîteva zile, pe 11 martie, un vecin, Iordan Ungureanu, de 39 de ani, din localitate, detinãtor legal de pustii, a lãsat acasã la pãdurar o armã Jeko, de calibru 5,6 mm. În ziua fatidicã, copilul a gãsit pusca în casã si s-a gîndit sã o probeze, sã vadã ce zgomot face la declansare.

„A tras un singur foc“

„El a afirmat cã nu a stiut cã arma este încãrcatã si nici cã are cartus pe teavã. De pe ultima treaptã a scãrilor casei, a tras un singur foc. La circa 15-20 de metri de el, victima mãtura prin curte. Minorul a sustinut cã atunci cînd a declansat mecanismul a auzit un strigãt scurt «au». Si-a dat sema ce s-a întîmplat, a început sã tipe si imediat a venit tatãl lui“, a declarat procurorul criminalist Alexandru Togan. Petru Cojocariu a anuntat Ambulanta si, pentru a transporta victima la spital mai repede, a luat femeia în masinã si a plecat cãtre oras. Pe drum, s-a întîlnit cu autosanitara solicitatã, cadrele medicale preluînd femeia rãnitã, care a ajuns la Spitalul de Urgentã în stare de stop cardio-respirator. Eforturile medicilor au fost zadarnice, deoarece, aproape de ora 21, femeia a decedat. „Cauza mortii a fost hemoragie internã. Plaga prin împuscare a fost în omoplatul drept, iar glontul s-a oprit în plãmîn, provocînd o puternicã hemoragie“, a mai afirmat procurorul Togan.

Victima dorea sã ia un copil în plasament

De mentionat este faptul cã, desi avea doi copii, mari de acum, victima intentiona, si chiar fãcuse demersuri în acest sens, sã ia un copil în plasament. Primarul din localitate a declarat cã Maria Cojocariu s-a interesat cum poate face sã mai creascã un copil. „Ba chiar a depus dosarul la noi. Copii erau mari, plecau la liceu si a zis cã vrea sã mai creascã un alt copil, dar uite ce tragedie s-a întîmplat. Nu am nici o explicatie, erau oameni gospodari, iar bãiatul nu ridica nici un fel de probleme“, a spus primarul Ioan Iacob.
Desi sînt o familie de oameni gospodari, sãtenii nu au numai cuvinte de laudã despte sotul victimei. Ei îl caracterizeazã ca fiind un om închis, vesnic pus pe hartã si care nu prea are cuvinte de bine pentru oamenii din jur. „Copilul plãteste pãcatele tatãlui, care este un om rãu. Nu este un om în Negresti cu care sã fie prieten. Pe toti îi înjurã si o datã nu a spus cuiva bunã ziua. Nu am auzit împuscãtura. Am auzit initial cã vecina a murit de inimã, cã era voinicã, si abia azi am aflat cã a fost împuscatã“, a declarat unul dintre vecinii familiei Cojocariu.

Trei acuzati

Minorul este cercetat în stare de libertate, pentru infractiunile de ucidere din culpã si uz de armã, iar detinãtorul pustii, Iordan Ungureanu, este acuzat de operatiuni fãrã drept cu arme. La anchetã, acesta din urmã a dat declaratii contradictorii si, desi initial a sustinut cã arma i-o ceruse pãdurarul încã de vineri, 9 martie, ulterior a revenit si a spus cã de fapt a uitat-o el acolo, pe 11 martie. Si tatãl liceanului este cercetat, acuza adusã fiind detinere ilegalã de armã. Pusca si tubul cartusului au fost ridicate si vor fi supuse unei expertize balistice. Cînd a fost audiat de anchetatori, elevul era vizibil marcat de faptul cã-si ucisese mama. A plîns si a scris declaratia fãrã sã se opreascã din suspine. Anchetatorii l-au atentionat pe Cojocariu sã-l tinã sub supraveghere pe copil, avînd în vedere trauma prin care trece si l-au sfãtuit sã apeleze la serviciile unui psihiatru pentru consiliere. De la conducerea liceului am aflat cã Adrian Cojocariu este un elev bun la învãtãturã, avea note mari si nu a creat probleme. „Este un elev bun la învãtãturã, avînd si medii de 10, dar si mai mici. ÃŽn primul semestru a avut 16 absente, dar toate au fost motivate, deoarece fusese bolnav trei zile. Am vãzut în catalog cã, recent, luase un 8 la matematicã si un 10 la tehnologie. Adrian nu a creat niciodatã probleme, pot spune cã era suspect de cuminte pentru un liceu unde 90% dintre elevi sînt bãieti. Era constiincios, poate usor interiorizat, dar sociabil. Trece prin momente cumplite acum si vom face tot ce tine de noi, cadrele didactice, ca sã-l ajutãm“, a declarat Elena Morariu, directorul Colegiului Transporturi Piatra Neamt.
FOTO: Adrian Cojocariu era marcat de neverosimila întîmpare

Articol afisat de 2182 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective