Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gradatie de merit de „99 de puncte“

• punctajul a fost întrunit de un informatician • cea mai mare concurentã a fost la învãtãtori, ultimul dosar admis fiind cu 87,5 puncte, fatã de 70, cît este limita prevãzutã de metodologie •

Listele cu numele beneficiarilor de gradatii de merit pentru urmãtorii patru ani au adunat foarte multã lume la avizierul Inspectoratului Scolar al judetului Neamt. Mai toti cei aflati în fata listelor îsi cãutau numele, pe cele circa 20 de pagini însirate în ordinea disciplinelor, pentru a afla dacã sînt printre fericitii admisi sau nu. Anul acesta, cel mai mare punctaj adunat pe baza dosarului depus spre evaluare este al unui informatician de la Colegiul National de Informaticã. Daniel Dorobantu a primit 99 de puncte. Concurenta între cei mai buni informaticeni ai judetului a fost acerbã la aceastã disciplinã, dat fiind faptul cã toti cei sase aspiranti la gradatii de merit au fost declarati admisi, dar punctajele lor sînt între 97 si 99 de puncte.

32 de educatoare, rãsplãtite pentru munca lor

Dintre 32 de educatoare care se vor bucura de gradatii de merit, prima, dupã rezultatul obtinut, este Cristina Ionescu - 91 de puncte. Are o vechime de 28 de ani în învãtãmînt si predã la Grãdinita cu Program Normal nr. 3 Piatra Neamt. Ea este urmatã de Codruta Sava, cu 89,5 puncte, care a fost pentru o vreme inspector scolar cu delegatie, responsabil cu educatoarele. Ea are catedrã la Grãdinita „Veronica Filip“ din Piatra Neamt. La doar 50 de sutimi diferentã se situeazã Niculina Asaftei, de la Grãdinita nr. 1 Tîrgu Neamt. Ultima educatoare admisã pentru gradatie de merit este Floarea Stan, cu o vechime de 33 de ani în învãtãmînt, de la Liceul Comercial „Spiru Haret“. Desi metodologia de acordare a gradatiilor de merit prevede cã acest bonus financiar se acordã pînã la limita de 70 de puncte, ca urmare a faptului cã a fost concurentã mare, iar candidati au avut referinte serioase, ultimul dosar respins a fost cu 74,5 puncte. La învãtãtori, cel mai bun punctaj a fost realizat de Doina Tarãlungã, care are o vechime de 32 de ani în domeniul educational. Predã la Scoala nr. 5 Roman si a obtinut 86,5 puncte. Este urmatã de institutorul Constantin Popa, cu 29 de ani vechime, care predã la Scoala nr. 1 „Vasile Conta“ Tîrgu Neamt. El a adunat 86 de puncte. Urmãtoarea gradatie va ajunge în aceeasi zonã, la SAM Vînãtori Neamt, pentru învãtãtoarea Angelica Iatesen, care are 85,5 puncte. Concurenta la învãtãtãri a fost mai puternicã decît la educatoare, dovadã fiind faptul cã ultimul dosar admis a întrunit 78,5 puncte si este al lui Romel Bîrjoveanu, învãtãtor la Scoala 8 Piatra Neamt.
La limba si literatura românã, maximul obtinut a fost de 76,5 puncte - Elena Drãghiceanu, de la Seminarul „Sfîntul Gheorghe“. Daniela Cristea, de la Scoala nr. 1 Tîrgu Neamt, a adunat 75,5 puncte la dosar, iar Cristina Neculães, de la Colegiul National „Calistrat Hogas“ a primit 72 de puncte. Cel mai mic punctaj pentru care s-a acordat gradatie de merit cadrelor didactice care predau limba românã este de 70 de puncte - Elena Fîcã Pantelie, de la „Spirul Haret“. La englezã, primul a fost Florin Irimia - cu 81,95 de puncte - de la „Calistat Hogas“. Pe urmãtorul loc s-a situat Elena Ciurea, de la Scoala 2 Piatra Neamt, cu 73,25 de puncte, iar ultima pe lista admisilor a fost Veronica Ghiutã, de la „Spiru Haret“, cu limita minimã admisã - 70 de puncte.

Un singur cîstigãtor la germanã

La germanã este un singur nominalizat - Constanta Manoliu, cu 80,25 de puncte, de la Colegiul National „Roman Vodã“. La francezã, cel mai bun rezultat este de 70,75 de puncte si a fost obtinut de Ioan Balaban, de la Scoala 1 „Vasile Conta“ Tîrgu Neamt. Urmãtorii doi clasati, cu 70,5 puncte, sînt Iulian Tãtaru, de la Colegiul „Roman Vodã“ si Elena Carmen Lozonschi, de la Scoala „Vasile Sav“ Roman. Ultimul dosar admis a fost al Mariei Alexa - 70 de puncte, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ Sãbãoani. La latinã a fost acceptat un singur dosar, care a întrunit 70 de puncte, la chimie - trei, cu maxim 85 de puncte, la biologie - trei, cu 74 de puncte limita maximã, la matematicã - unsprezece, cu maxim 78 de puncte, la fizicã - cinci, 83 de puncte întrunind cel mai bun dosar, la geografie - o gradatie pentru 75 de puncte, la istorie - patru, cu 83 de puncte cel mai complet dosar, la stiinte socio-umane s-au admis douã dosare - cel mai bun 77 de puncte, la pedagogie - un dosar cu 70 de puncte, un dosar si la filosofie - pentru 72 de puncte. S-au mai acordat patru gradatii de merit pentru Scoala Specialã „Alexandru Rosca“, douã pentru profesori de religie, sase pentru educatie fizicã si 12 pentru educatii si tehnologii.
12 directori plini sau adjuncti din Neamt se vor bucura de gradatii de merit, drept rãsplatã pentru eforturile lor. Cel mai bun punctaj a fost obtinut de Maria Lupu, de la Colegiul National „Calistrat Hogas“ - 90 de puncte, urmatã de Irina Bãltãtescu, de la Scoala Specialã „Alexandru Rosca“ - 80 de puncte, pe locul III situîndu-se Ioan Mihoc, de la Seminarul Teologic „Venamin Costachi“, de pe lîngã Mãnãstirea Neamt. Alti 12 directori plini si adjuncti au avut dosarele respinse. Au mai fost rãsplãtiti cu gradatii de merit doi laboranti, patru bibliotecari, sapte secretari si un tehnician.

Articol afisat de 4708 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective