Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 15 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Green Energy, la audieri

• compania a fost chematã la comisia de anchetã privind MEC • audierile au lãsat ambele pãrti multumite • deputatul Iulian Iancu, presedintele comisiei: „Au fãcut o societate peste noapte pentru a-si bãga milioane de euro în buzunar“ • Eduard Ciucu, administrator Green Energy SRL: „Am obtinut licenta în august, dar furnizarea a început în noiembrie“ •

Reprezentantii firmei Green Energy, la care doi actionari erau din judetul Neamt, a fost chematã luni, 12 martie, la audieri, în fata comisiei de anchetã privind Ministerul Economiei si Comertului. Presedintele acestei comisii, deputatul PSD de Neamt Iulian Iancu, s-a declarat multumit de cum au decurs discutiile. La fel si administratorul Green Energy, Eduard Ciucu. Deputatul Iulian Iancu a concluzionat cã SC Green Energy SRL a cumpãrat energie ieftinã de la stat si a realizat profituri fabuloase. „ÃŽn urma audierilor la comisia de anchetã, s-a confirmat faptul cã societatea Green Energy îi avea ca actionari pe fiii domnilor Gheorghe Stefan, Dorinel Ursãrescu si a unui domn angajat la SRI, în momentul înfiintãrii firmei. Unul din aspectele cel putin ciudate este faptul cã s-a depus cerere la ANRE pentru obtinerea licentei pe data de 29 iulie, într-o vineri, si a obtinut-o pe 1 august, adicã luni. Deci în week-end, în conditiile în care de regulã termenul este de 30 de zile si nimeni în istoria ANRE nu a mai auzit de atîta rapiditate. Apoi, în anul 2005 au functionat luînd energie ieftinã de la Hidroelectrica, Turceni si Energy Holding si au realizat un profit de 900.000 de euro. ÃŽn anul urmãtor, cu zece angajati, au realizat un profit de 4 milioane de euro, ceea ce înseamnã cã au folosit energie ieftinã, iar populatia a suportat aceste cheltuieli în facturile încãrcate. Ei au fãcut o societate peste noapte pentru a-si bãga milioane de euro în buzunar“, a declarat Iulian Iancu.
Administratorul Eduard Ciucu a confirmat faptul cã societatea are 10 angajati, dar a avut de fãcut cîteva precizãri. Societatea Green Energy a obtinut licenta de furnizare de la Autoritatea Nationalã de Reglementare pe 1 august, dar a semnat primul contract în noiembrie 2005, deci, practic, trei luni n-a avut ce face cu ea. De aceea nu-si explicã nedumerirea deputatului Iancu. „Societatea a fost înfiintatã în 2003. Am obtinut licenta pe 1 august 2005, dar furnizarea a început la 1 noiembrie 2005. Deci, a intrat oricum în vigoare începînd cu noiembrie. E adevãrat cã am primit-o în cîteva zile, dar nu vãd unde este problema! Este asa mare mirare cã se miscã lucrurile repede în România?“, s-a arãtat contrariat Eduard Ciucu.

Actionariat schimbat

A adãugat, apoi, cã cele douã înfãtisãri înaintea comisiei de anchetã au avut rol strict de lãmurire a situatiei: „Au fost întrebãri legate de activitatea firmei, cifra de afaceri pe ultimii doi ani, modul de achizitie a energiei. Am fost de douã ori la comisie. Prima datã pe 8 martie si a doua oarã, pe 12. ÃŽn principiu, nu cred cã mã mai cheamã. A doua oarã am fost doar ca sã dau cifrele exacte pe care le-au solicitat si nu le-am avut la mine prima datã. Mai mult cele din 2005. Acum le-am dat, însã, toate datele si nu vãd de ce m-ar mai chema“, a mai spus Eduard Ciucu. Administratorul Green Energy spune cã, în 2005, firma a avut o cifrã de afaceri de 2-3 milioane euro, în timp ce anul trecut a înregistrat o cifrã de afaceri de 50 de milioane de euro si un profit de 3 milioane de euro. Timp de douã luni a primit energie de la Energy Holding, iar de la 1 decembrie 2006 a primit de la termocentrala Turceni. Energia a fost vîndutã la consumatori finali, însã nu la firme de stat.
Actiunile Green Energy SRL erau împãrtite, la sfîrsitul anului trecut, dupã cum urmeazã: Gabriel Stefan - 40%, iar Andrei Ursãrescu, Alexandru Drãgoiu si Lucian Bãdescu - cîte 20%. Iulian Iancu, presedintele comisiei de anchetã în cazul MEC, spune cã a aflat, cu ocazia audierilor, cã Green Energy a suferit modificãri în actionariat. „Stefan si Ursãrescu, si-au vîndut actiunile pe care le aveau unei firme de off-shore, iar societatea are într-adevãr probleme si a ajuns sã achizitioneze energie de pe piata liberã“, a spus Iancu. Administratorul Eduard Ciucu îl contrazice: „Gabriel Stefan nu a vîndut. Au vîndut în schimb toti ceilalti - Ursãrescu, Bãdescu si Drãgoiu. ÃŽn momentul de fatã, actionariatul la Green Energy este Gabriel Stefan - cu 40%, si un investitor strãin - cu 60%. Cam de o lunã de zile“.

Articol afisat de 2564 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective