Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Lepãdarea de PNL

Lepãdarea de PNL

• sefii PNL Neamt au dat ultimatum alesilor locali liberali • parte din consilierii pietreni s-au dezis de platforma si platformistii PLD • unii au preferat sã filosofeze, iar altii sã tacã • potrivit unei decizii a PNL Neamt, ceilalti mai au termen pînã mîine •

Apele încep sã se separe la liberalii nemteni, cu precãdere în rîndul celor de la Piatra Neamt. Alesii locali liberali au fost somati de conducerea politicã sã ia o decizie o datã pentru totdeauna: rãmîn în PNL, ori îmbrãtiseazã PLD. Iar unii s-au lepãdat deja, mãcar la modul declarativ, de platforma devenitã Partid Liberal Democrat.
Biroul Permanent Teritorial al PNL Neamt, format din presedintele Norica Nicolai, Serban Strãtilã, Vlad Marcoci si Alecu Abãhnencei, a luat vinerea trecutã, pe 9 martie, o decizie în acest sens. „Art. 1: ÃŽn conformitate cu art. 52 alin. b din Statut PNL mandateazã consilierii municipali ai PNL, membri ai Consiliului Local Piatra Neamt, sã voteze împotriva atribuirii cãtre PLD a fostului sediu PNL din Piatra Neamt, b-dul Republicii nr. 5. Se motiveazã aceastã decizie prin faptul cã sediul respectiv a fost ocupat abuziv si ilegal de cãtre asa-zisul grup de initiativã al PLD. Art. 2: Precizãm cã votul din sedinta din 9.03.2007 va fi monitorizat, iar consilierii PNL care nu vor respecta prezenta decizie sînt pasibili de a fi sanctionati conform statutului. Art. 3: BPT Neamt a luat notã de posibilitatea vacantãrii unui post apartinînd PNL în administratia publicã a municipiului Piatra Neamt. ÃŽn aceastã eventualitate, atît BPM, cît si grupul de consilieri locali ai PNL Piatra Neamt vor sustine pentru postul de viceprimar vacantat un consilier local membru al PNL. Art. 4: De asemenea, se recomandã tuturor alesilor locali ai PNL ca în termen de o sãptãmînã sã-si prezinte public apartenenta la PNL si sã se delimiteze clar de platforma PLD si de cei care o sustin“. Termenul expirã mîine. Parte din cei 12 consilieri locali pe care PNL îi are la Piatra Neamt au primit decizia BPT, altii spun cã nu au habar despre existenta sa.

Delimitãri si explicatii

Din cei care îi cunosc continutul, o parte si-au declarat, ieri - sau si-au reluat declaratiile - apartenenta la partidul care i-a fãcut consilieri locali. „Eu am spus, deja, cã sînt membru PNL. Am intrat în acest partid împreunã cu UFD, cînd aceasta a fost absorbitã de PNL, si nu pot sã plec la altã formatiune politicã. Nu m-am amestecat în chestiunea cu PLD, n-am vãzut platforma PLD, nu am de ce. UFD s-a regãsit în PNL, iar cei cu care am intrat în acest partid sînt în continuare aici. Mã refer la Varujan Vosganian, la Adrian Cioroianu, Adrian Iorgulescu... Eu personal nu am vãzut decizia Biroului Judetean, am auzit de ea, dar eu am declarat, deja, cã sînt liberal“, a spus Adrian Alui Gheorghe. „N-am vãzut decizia, dar pot sã spun, totusi, cã în cazul meu nu-si are rostul. Nu am vãzut platforma PLD, nu stiu ce înseamnã. Nu pot sã am altã pozitie decît cea pe care am avut-o de la bun început: Partidul National Liberal este unul singur. Aceasta este pozitia mea si o sustin pînã la capãt“, a declarat si Ioan Bãiceanu. „Cunosc decizia BPT. Eu m-am delimitat, deja, public de PLD si de sustinãtorii acesteia, la o emisiune televizatã. Am spus clar cã sînt membru al Partidului National Liberal, si încã de multã vreme. Sînt un liberal traditional convins. Mã delimitez foarte clar de PLD. De primarul Gheorghe Stefan nu mã pot delimita, pentru cã sînt consilier local si lucrãm împreunã în administratie. ÃŽnsã pe plan politic, Partidul National Liberal este cel care reprezintã liberalismul în România“, a spus Viorel Chirilã.
Consilierul Andrei Baciu a preferat sã filosofeze si sã fie oarecum evaziv în expunere: „Nu am fost informat despre existenta vreunei decizii. Vinerea trecutã, la invitatia BPT, am participat si eu la sedintã, dar nu am fost informat despre nici o decizie. Eu nu mi-am schimbat comportamentul în ultimii trei, cinci, sapte ani si nici pozitia. Probabil am intrat cu totii într-o mare eroare, în care trebuie sã ne probãm nevinovãtia. Eu stiu cã într-un stat de drept trebuie sã-ti probezi vinovãtia, nu nevinovãtia. Toate aceste actiuni sînt... de necomentat. Mie nu mi s-a cerut nimic. Probabil, însã, au încredere în mine si nu au considerat cã este necesar“. Colegului sãu, consilierul Neculai Ivanov, i-a fost greu sã rãspundã pe moment, fiind „într-o micã sedintã“, dar oricum mai are timp pînã mîine. La fel si ceilalti alesi liberali de la Piatra Neamt. Conducerea PNL Neamt nu a stabilit, încã, ora la care îi va chema pe alesi la „spovedanie“, dar este cert cã aceasta va avea loc vineri.

Articol afisat de 1657 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective