Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Sabia“ retrocedãrilor, deasupra primarilor

„Sabia“ retrocedãrilor, deasupra primarilor

• Legea 247/2003 prevede ca, pînã la sfîrsitul anului, sã fie pusi în posesie toti solicitantii de terenuri agricole si cu vegetatie forestierã • prefectul anuntã cã alesii locali care nu-si vor face treaba vor fi sanctionati, dar nu stie cum •

Primarii nemteni trebuie sã se ocupe serios de punerea în posesie în comunele pe care le conduc, pînã la data de 31 decembrie 2007. ÃŽn caz contrar, dupã cum a anuntat prefectul Toader Mocanu, îi asteaptã zile grele. Alesilor locali le vor fi amintite obligatiile pe care le au, în cadrul unor întîlniri pe care le vor avea cu autoritãtile judetene. O astfel de întrunire între primari, în calitate de presedinti ai comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privatã, a avut loc joi, 15 martie, la Tîrgu Neamt. Pentru zona Piatra Neamt, o întîlnire similarã va avea loc miercuri, 21 martie, iar pentru Roman a fost programatã pentru ziua de 28 martie. „ÃŽn urma analizei activitãtii comisiilor locale de fond funciar, ne-am vãzut obligati sã mergem în teren si sã impulsionãm activitatea acestor comisii. ÃŽn caz contrar, vom trece la mãsuri coercitive“, a precizat prefectul judetului Neamt, Toader Mocanu. El a mai precizat cã, la nivelul judetului, situatia retrocedãrilor nu e nici foarte bunã, dar nici foarte rea, si a subliniat necesitatea urgentãrii solutionãrii cererilor de reconstiuire a dreptului de proprietate la nivelul comisiilor locale, pînã la sfîrsitul lunii decembrie a.c., termenul precizat în lege. ÃŽn cadrul acestor instruiri vor fi dezbãtute prevederile referitoare la functionarea comisiilor locale, respectiv la procedura de solutionare a cererilor de cãtre comisiile locale legale, stadiului solutionãrii de cãtre comisiile locale a cererilor depuse în procedura Legii nr. 247/2005, actualizarea planurilor si tabelelor de parcelare etc.
ÃŽn baza prevederilor Legii 247/2003, inspectori de la Autoritatea Nationalã pentru Restituirea Proprietãtii au venit de douã ori în Neamt si i-au ars pe toti primarii verificati - din Costisa, Stefan cel Mare, Crãcãoani, Gîrcina si Piatra Neamt. „Inspectorii ANRP, cînd au venit în judet, au aplicat amenzi primarilor gãsiti vinovati. Acelasi lcuru îl putem face si noi, cei din Prefecturã. Nu stiu dacã vom ajunge la astfel de mãsuri dure, dar neglijenta alesilor locali trebuie combãtutã. Interesul nostru este sã-i ajutãm pe primari. Cred cã în fiecare primãrie existã patru, cinci, sapte cazuri deosebite, dar o concluzie generalã este cã nu existã preocupare a primarilor fatã de problemele cetãtenilor, pe fond funciar. Dar vine anul electoral si iar încept promisiunile cu retrocedarea, si tot asa. Cred cã va mai trece ceva vreme pînã cînd primarii vor întelege cã autonomia localã înseamnã luptã în interesul cetãteanului. Duc un rãzboi cu primarii si nu mã las pînã cînd nu îi voi convinge cã trebuie sã fie de partea oamenilor“, a mai spus prefectul Mocanu.
În judetul Neamt, numãrul total al cererilor formulate conform Legii 247/ 2005 este de 15.184. Pînã în prezent, comisiile locale au solutionat 12.952 de cereri - 4.934 de cereri au fost validate si 8.018 cereri, respinse. Comisia Judeteanã de Fond Funciar a solutionat 7.015 cereri, dintre care 1.114 validate cu o suprafatã de 6.692, 38 ha (1.515,32 hectare teren agricol si 5.200,74 hectare de teren forestier) si a invalidat 5.901.

Articol afisat de 1808 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective