Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 16 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Totul despre admiterea la Politie (I)

Totul despre admiterea la Politie (I)

• scolile de Politie au scos la concurs peste 850 de locuri • candidatii vor trebui sã precizeze, în autobiografii, dacã au muncit peste hotare si în ce conditii •

„Monitorul de Roman“ prezintã, începînd cu aceastã editie, conditiile pe care trebuie sã le îndeplineascã tinerii absolventi, din municipiu si zonã, pentru a putea urma cursurile unei scoli din structurile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Pentru sesiunea august 2007, Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascãr“ din Cîmpina a anuntat, deja, scoaterea la concurs a 705 locuri, dintre care 20 pentru rromi, în timp ce Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan“ din Cluj-Napoca va primi 150 de cursanti, avînd rezervate cinci locuri pentru rromi. De mentionat cã atît femeile, cît si bãrbatii, candideazã pe aceleasi locuri, fãrã discriminare de sex. ÃŽn plus, în cazul în care locurile alocate etniei rrome nu vor fi ocupate în totalitate, acestea vor fi luate de ceilalti candidati, în ordinea descrescãtoare a mediilor. Disciplinele de concurs sînt Limba românã si Limba modernã (francezã, englezã sau germanã), printr-un test grilã. Probele vor fi sustinute concomitent, în urma lor fiind acordatã o singurã notã (punctaj). Admiterea va avea loc într-o singurã sesiune, în perioada 20 - 31 august. Mai întîi, în prima etapã, eliminatorie, între 20 - 30 august, vor avea loc examinarea medicalã si probele de aptitudini fizice. Acestea din urmã vor fi sustinute în ordinea stabilitã de comisiile de admitere, fãrã posibilitatea unor contestatii. ÃŽn cea de-a doua etapã vor fi sustinute probele de evaluare a cunostintelor, pe 31 august. Acestea vor consta în teste grilã la limba românã si limba strãinã.

Conditii de înscriere

Pentru a putea participa la aceste concursuri, în primul rînd, candidatii trebuie sã aibã cetãtenia românã si domiciliul în tarã, sã cunoascã limba si sã fie absolventi de liceu, cu diplomã de bacalaureat. Viitorii agenti mai trebuie sã nu fi fost exmatriculati, pentru abateri disciplinare si sã aibã vîrsta de pînã la 25 ani, împliniti în 2007, dar si sã aibã capacitate deplinã de exercitiu. Media la purtare a acestora, în perioada studiilor liceale, trebuie sã fi fost minim 8, candidatii avînd nevoie sã fie declarati apt medical, fizic si psihic. Organizatorii admiterii mai cer ca tinerii interesati de uniforma bleumarin sã aibã o conduitã corespunzãtoare, sã nu aibã antecedente penale sau sã nu fie în curs de urmãrire penalã ori judecatã si sã aibã înãltimea de minim 1,75 metri bãrbatii si 1,70 metri femeile, cu exceptia celor proveniti din liceele MAI. Pentru recrutare, fiecare candidat va trebui sã depunã la structura de Management resurse umane din cadrul IPJ Neamt un dosar plic, în care sã fie incluse mai multe documente. În primul rînd, sînt solicitate o cerere de înscriere la concurs, o declaratie de confirmare a cunoasterii si acceptare a conditiilor de recrutare si diploma de bacalaureat în original sau o adeverintã care atestã absolvirea liceului. De asemenea, mai sînt necesare copii legalizate dupã certificatul de nastere pentru candidat, sotie/sot si copii, precum si dupã certificatul de cãsãtorie, alãturi de copii dupã actul de identitate, livretul militar, pasaport, carnet de muncã, cazierul judiciar si o caracterizare de la ultimul loc de muncã (scoalã). MAI mai solicitã autobiografia si tabelul nominal cu rudele candidatului. Inedit este faptul cã tinerii care îsi vor face autobiografiile trebuie sã precizeze dacã au lucrat în strãinãtate (si în ce perioade), dacã au avut contracte de muncã legale ori dacã au fost sanctionati pentru încãlcarea unor norme internationale sau interne. Fisa medicalã de încadrare tip MAI (eliberatã de Centrul Medical al MAI Neamt) nu trebuie nici ea sã lipseascã din dosarul de înscriere, alãturi de trei fotografii 3/4 color si 20 de coli xerox. În editiile urmãtoare vor prezenta si restul conditiilor impuse la acest tip de admitere, baremele sportive necesare si celelalte aspecte pe care le presupune un asemenea demers.
FOTO: Tinerii care doresc sã intre în rîndurile Politiei trebuie sã se punã „cu burta pe carte“

Articol afisat de 7146 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 16.03.2007 05:05
Dar angajari la Vama?
Acolo e bine de trait.Cu toate ca si ca politist e bine mai ales la circulatie.Dar la vama......e paradisul acolo.Chiar daca suntem in UE.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective