Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
La un pas de tragedie

La un pas de tragedie

• locuitorii de pe strada Cetatea Neamtului au rãmas fãrã gaz metan dupã ce un autoturism a rupt conducta • masina, condusã cu vitezã de un tînãr bãut, a rupt un gard, conducta de gaz si s-a oprit într-un stîlp din beton • ca prin minune, cei doi ocupanti ai autoturismului s-au ales doar cu leziuni usoare •

Cetãtenii care locuiesc în apropierea intersectiei dintre strãzile Cetatea Neamtului si 1 Decembrie au trãit momente de cosmar în noaptea de joi spre vineri. În jurul orei 2, un zgomot puternic i-a trezit pe toti locuitorii din zonã care, curiosi, au iesit din case sã vadã ce se întîmplã. În scurt timp, oamenii au realizat cã a fost vorba de un accident rutier, un autoturism Matiz distrugînd teava de alimentare cu gaz metan. Imediat a fost alertatã echipa de interventii a Distrigaz, Politia si Salvarea. Specialistii de la Distrigaz au oprit în cîteva minute alimentarea cu gaz, pericolul exploziei fiind înlãturat. La rîndul lor, politistii au plecat în cãutarea autorului accidentului rutier, acesta fiind identificat, în scurt timp, în multimea de gurã cascã. La fel de repede s-a stabilit si cauzele accidentului: viteza excesivã si starea de ebrietate a soferului, pe numele sãu, Mihai V., în vîrstã de 22 de ani, din comuna Dobreni. Tînãrul, aghezmuit bine, s-a urcat la volanul unui autoturism Matiz si, împreunã cu un prieten, a plecat spre Piatra Neamt. Pe strada Cetatea Neamtului, la intersectia cu strada 1 Decembrie 1918, într-o curbã, soferul a pierdut controlul volanului, viteza excesivã spunîndu-si cuvîntul. Autoturismul a pãtruns pe contrasens, a lovit bordura din partea stîngã a sensului sãu de deplasare, dupã care a intrat în coliziune cu gardul casei familiei Pãduraru, avariind si conducta de gaz metan din zonã. Ca prin minune, cei doi ocupanti ai masinii, serios avariate, au scãpat cu leziuni usoare, nefiind necesarã internarea lor în spital. Totusi, soferul a ajuns la spital pentru a i se recolta probe biologice, etiltesterul evidentiind 0,82 mg/ l alcool pur în aerul expirat.
„A fost îngrozitor zgomotul. Ne-am trezit buimaci, nestiind ce se întîmplã. Cînd am iesit din casã, am vãzut gardul dãrîmat si masina înfiptã în stîlp. Teava de gaz metan era ruptã, iar fîsîitul gazului ne-a speriat groaznic, fiindu-ne teamã cã o sã sãrim în aer. Fiul meu, care dormea în camera de la drum, a iesit si el, ajutîndu-i pe cei doi tineri sã iasã din masinã. Erau beti amîndoi si speriati. Cred cã de asta au si plecat, politistii cãutîndu-i mai mult timp prin zonã. Ne-au distrus gardul, dar si temeila gardului. Am rãmas si fãrã gaz metan. De fapt, toatã zona a rãmas fãrã gaz metan si asteptãm si acum sã fie reparatã conducta. Noroc cã oamenii de la Distrigaz au venit destul de repede si au rezolvat situatia, cã altfel cine stie ce se putea întîmpla. Acum asteptãm ca soferul vinovat sã plãteascã pentru ceea ce a fãcut. Sã vinã si sã ne repare gardul, asa cum a fost“, a declarat Sergiu Pãduraru, proprietarul casei afectate în urma accidentului.
Soferul vinovat s-a ales cu un dosar penal si va trebui sã suporte si costurile interventiei specialistilor de la gaz metan, precum si pe ale reparatiei conductei. La acestea se va adauga si plata pentru reparatia masinii, aceasta apartinînd unei societãti distribuitoare de bere.

Articol afisat de 1889 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective