Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DREXLER, FÃRÃ SPRIJIN

DREXLER, FÃRÃ SPRIJIN

• „din acest moment, PNL nu-si mai asumã nici o decizie luatã de Dorina Luminita Drexler“, a declarat Vlad Marcoci, membru în conducerea Biroului Teritorial al PNL Neamt • se pare cã picãtura care a umplut paharul a fost o reclamatie venitã de la conducerea Seminarului Teologic „Sfintii ÃŽmpãrati Constantin si Elena“, potrivit cãreia sefa ISJ ar fi vrut sã mute institutia de învãtãmînt fãrã a anunta si Mitropolia Moldovei si Bucovinei •

Biroul Teritorial al Partidul National Liberal - filiala Neamt a decis sã îi retragã sprijinul politic sefei Inspectoratului Scolar Judetean, profesoara Dorina Luminita Drexler. Hotãrîrea a fost luatã luni, 19 martie. „Aceastã decizie a fost declansatã ca urmare a unei reclamatii primite la Biroului Teritorial Interimar, din partea preotului Dan Cojan, directorul Seminarului Teologic din Piatra Neamt. Acesta a relatat, conducerii interimare a PNL Neamt, cã Dorina Drexler are în intentie sã mute Seminarul din spatiul existent, fãrã a anunta sau purta discutii si cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Decizia de retragere a sustinerii politice survine si ca urmare a faptului cã, pînã în acest moment, au mai fost constatate nenumãrate decizii luate de inspectorul general care au afectat si afecteazã comunitãtile locale. Din acest moment, PNL nu-si mai asumã nici o decizie luatã de Dorina Luminita Drexler“, a declarat Vlad Marcoci, membru în conducerea Biroului Teritorial al PNL Neamt.
Dorina Drexler a afirmat ieri, în jurul prînzului, cã nu stie nimic în mod oficial despre aceastã retragere a sprijinului politic. „Mi se pare bizarã luarea unei decizii politice pe baza reclamatiei fãcute de un preot. Credeam cã biserica este în afara politicii“, a declarat sefa Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Preotul Dan Cojan, directorul Seminarului Teologic „Sfintii ÃŽmpãrati Constantin si Elena“ din Piatra Neamt, a precizat cã decizia unei mutãri a acestei institutii de învãtãmînt înseamnã pierdere pentru elevii care studiazã acolo, întrucît nu ar mai avea la îndemînã spatiile pentru cazare, laboratorul de informaticã, miniparaclistul etc. „Dacã se va pune în practicã aceastã schimbare de adresã, atunci Seminarul Teologic «Sfintii ÃŽmpãrati Constantin si Elena» s-ar muta fie la Scoala nr. 1 Piatra Neamt, situatã la iesirea din oras cãtre Bacãu, ori la Scoala nr. 17, care se aflã peste podul de la Cãprioara, în drumul spre strand. Noi avem fãcute investitii în spatiul în care functioneazã Seminarul acum, dar acestea s-au realizat cu sprijinul comitetului de pãrinti. Avem înscrisi la seminar 133 de elevi. Unii dintre ei sînt cazati la cãminul Seminarului. Dacã se va schimba adresa, va apãrea o problemã cu cazarea internistilor. Elevii beneficiazã de un laborator de fizicã si de un miniparaclist, pe care l-am realizat aici, unde functionãm acum“, a declarat preotul Dan Cojan, directorul Seminarului „Sfintii ÃŽmpãrati Constantin si Elena“ din Piatra Neamt.
Ministerul Educatiei precizeazã cã retragerea sprijinului politic nu înseamnã demiterea inspectorului scolar general. „Retragerea sprijinului politic nu are nici o relevantã pentru institutia noastrã. Ministerul Educatiei are obligatia respectãrii legii la ocuparea posturilor prin concurs. Dorina Drexler a ocupat functia de inspector scolar general printr-un concurs legal organizat si nu poate fi destituitã decît în urma unei evaluãri negative sau a unui raport de activitate nefavorabil“, a declarat Oana Badea, purtãtor de cuvînt al Ministerului Educatiei.
Desi Inspectoratul Scolar Judetean Neamt a fost cãlcat în douã rînduri de douã brigãzi separate de la Ministerul Educatiei si Cercetãrii, rezultatele nu au fost fãcute publice, pînã acum. Un reprezentant de la Biroul de presã din cadrul MEdC a precizat cã nu este obligatoriu ca respectivele concluzii sã fie prezentate în fata celor de la Inspectoratul Scolar, ori presei.

Articol afisat de 1524 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective