Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Zile negre

Zile negre

• în numai douã zile s-au înregistrat o sinucidere, douã tentative de suicid si o autoaccidentare • o femeie s-a aruncat în rîul Bistrita, fiind salvatã de pompieri • ea a avut un noroc nemaiîntîlnit, hanoracul cu care era îmbrãcatã functionînd ca o adevãratã vestã de salvare • bãrbatul care a incendiat locuinta fratelui sãu s-a sinucis aruncîndu-se în fata trenului • un tînãr a vrut sã se spînzure, dar a fost salvat la timp de cãtre rude, iar un altul a cãzut, în conditii suspecte, de la etajul II al apartamentului în care locuia •

Judetul Neamt s-a confruntat, în decurs de doar cîteva zeci de ore cu patru tragedii: un bãrbat s-a sinucis aruncîndu-se în fata trenului; o femeie a vrut sã termine socotelile cu viata, aruncîndu-se în rîul Bistrita; un tînãr, din Gîrcina a încercat sã se spînzure, însã a fost salvat, iar un altul a cãzut, în conditii necunoscute, de la etajul II al apartamentului. Acestea sînt cele patru evenimente care i-au îngrozit pe politisti, medici si pompieri atît prin gravitate, cît si din cauza faptului cã ele s-au petrecut într-un interval scurt de timp.

Salvare miraculoasã din apele Bistritei

O femeie, în vîrstã de 52 de ani, din Piatra Neamt, care a vrut sã-si punã capãt zilelor, a fost salvatã în ultima clipã de cãtre pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Neamt. De fapt, norocul Irinei. R. a fost o hainã de iarnã, din fîs, cu care era îmbrãcatã atunci cînd s-a aruncat în apele reci ale Bistritei. Haina femeii s-a transformat într-o adevãratã vestã de salvare care a tinut-o la suprafata apei sute de metri parcursi pe albia rîului. ÃŽn momentul în care a ajuns în apropierea podului de la Cãprioara, femeia a fost observatã de o tînãrã, în vîrstã de 21 de ani, care a apelat imediat serviciul telefonic gratuit 112. „Trebuia sã mã întîlnesc cu cumãtra mea pentru a merge la cumpãrãturi. Mi-am aruncat privirea spre Bistrita, cînd am vãzut un obiect dubios care plutea. Am realizat cã nu este vorba de vreun bustean si m-am apropiat, moment în care am vãzut o femeie. Era vie, misca. Atunci am strigat la ea sã stea linistitã si sã nu intre în panicã. I-am spus sã respire si sã dea din mîini, pentru cã o sã chem pompierii. Am sunat la pompieri si, în cîteva minute, au venit cu o barcã si au scos-o. A avut zile, mai mult nu pot sã spun“, a declarat, vizibil marcatã, tînãra care a vãzut-o pe victimã. Echipajul solicitat a ajuns în zona podului Cãprioara în aproximativ 4 minute, iar cu ajutorul unei bãrci cu motor pompierii au scos femeia la mal. Victima era inconstientã, avea pulsul slab si se afla în stare de soc hipotermic, din cauza apei extrem de reci. „Am fost sesizati telefonic despre faptul cã o persoanã de sex feminin pluteste pe rîul Bistrita. Ne-am deplasat imediat acolo si am reusit sã o salvãm în cîteva minute, barca cu motor fiindu-ne de foarte mare ajutor. Ne bucurãm cã am reusit sã aducem victima vie la mal“, a declarat sublocotenentul Adrian Constantin din cadrul Detasamentului de pompieri „Petrodava“. Cadrele medicale, sosite si ele la fata locului în timp record, au resuscitat victima, aceasta fiind stabilizatã. Ulterior, femeia a fost transportatã la Spitalul Judetean Neamt, unde s-a reusit cresterea temperaturii corpului, de la 34 la 37 de grade Celsius, pietreanca fiind, acum, în afara oricãrui pericol. ÃŽntrebatã de medici ce a împins-o sã recurgã la acest gest, femeia a rãspuns cã a vrut sã se sinucidã deoarece suferea de o boalã psihicã incurabilã.

Pregãtirea suicidului

Irina R. si-a pregãtit cu grijã suicidul, iar, pentru a fi sigurã cã nu va da gres, a ales sã nu se arunce de pe podul Cãprioara. Astfel, femeia a intrat în Bistrita în amonte, de unde nu putea fi vãzutã de cineva care ar fi putut sã intervinã si sã o salveze. Norocul ei a fost haina cu care era îmbrãcatã. Confectionat din fîs impermeabil, hanoracul a împiedicat intrarea apei. Apoi, curentul a tras-o spre mijlocul rîului, femeia fiind vãzutã de o tînãrã exact înainte de a ajunge sub pod. Aceasta a mai alarmat cîtiva trecãtori, strigãtele lor fiind auzite de sinucigasã, care a miscat bratele. „Plutea ca o frunzã
pe apã. Haina era umflatã de aer si o tinea la suprafatã, dar, din cînd în cînd, apa îi acoperea fata. Cred cã a intrat în panicã, deoarece ridica capul pentru a respira“, a mai spus unul dintre martorii care au asistat la salvarea femeii. Aceasta va rãmîne internatã pînã îsi va reveni complet, dupã care va fi transferatã la Sectia psihiatrie a Spitalului Judetean Neamt. Pînã asearã, la ora închiderii editiei, nici o persoanã nu se interesase de soarta Irinei.

S-a aruncat în fata trenului, dupã ce a incendiat locuinta fratelui

O altã tragedie s-a înregistrat duminicã dupã- amiazã, cînd Ioan Gliga, de 57 de ani, din comuna Bodesti, a hotãrît sã se sinucidã aruncîndu-se în fata unui tren. În urmã cu doar douã zile, pe fondul unor neîntelegeri mai vechi, bãrbatul incendiase casa fratelui sãu, Constantin Gliga, care locuia în satul Bodestii de Jos. În jurul orei 16.15, politistii Biroului transporturi au fost anuntati cã un tren personal, care tocmai plecase din statie, a surprins si accidentat un bãrbat. Oamenii legii au constat cã trenul era oprit, iar sub rotile primului vagon, între sinele cãii ferate, era un bãrbat în stare de semiinconstientã, avînd picioarele aproape sectionate. Victima a fost transportatã imediat la Spitalul Judetean Neamt, însã medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea sa. Mecanicul de locomotivã le-a spus politistilor cã bãrbatul s-a aruncat intentionat sub rotile trenului.
Tot duminicã dupã-amiazã a ajuns la spital în stare gravã Gabriel U., de 25 de ani, din Piatra Neamt. Tînãrul a fost internat cu diagnosticul fracturã picior drept si fracturã mînã dreaptã. Din primele cercetãri a reiesit faptul cã Gabriel U. a cãzut de la etajul II al blocului în care locuieste.
În stare gravã la spital a ajuns si Marius N., de 24 de ani, din satul Cuiejdi, comuna Gîrcina. Tînãrul a vrut sã-si punã capã zilelor spînzurîndu-se. El a fost gãsit si salvat de o rudã care l-a transportat imediat la spital. Medicii au constatat cã tînãrul a suferit leziuni serioase la coloana vertebralã, fiindu-i afectatã mãduva spinãrii. În aceste conditii, el riscã sã rãmînã paralizat pe viatã.

Articol afisat de 1405 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective