Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria scoate bani din reclamã

• contractele de publicitate stradalã aduc la bugetul local aproximativ 23.000 de euro • cam atît costã piesele de mobilier stradal pe care vrea municipalitatea sã le amplaseze în localitate •

Primãria Piatra Neamt face bani din publicitate, însã nu pe cît si-ar dori sau pe cît ar avea nevoie. Contractele de publicitate stradalã încheiate de municipalitate aduc în vistieria localã, anual, peste douãzeci de mii de euro, însã mai toate proiectele investitionale ale autoritãtilor pietrene sar bine de suta de mii de euro. Totusi, cum „calul de dar nu se cautã la dinti“, municipalitatea pietreanã rãmîne consecventã si, desigur, optimistã cã vor curge cereri din partea firmelor ce vor sã-si facã reclamã pe stîlpii sau pe terenul municipiului. Primãria are, în prezent, în derulare cinci contracte de asociere, pentru 45 de amplasamente de panouri publicitare, plus 20 de contracte de închiriere teren pentru montarea a douãzeci de panouri cu reclame. Unul dintre contractele de asociere este semnat de municipalitate cu SC Multireclamã SRL Cluj, încã din luna iunie 2000, iar pentru cele cinci amplasamente bugetul local se îmbogãteste cu 3.000 de euro. Asocierea cu SC Romanian Billboard Network SA, datatã tot în iunie 2000, aduce municipalitãtii 1.838 de euro pentru sapte panouri publicitare. Ultravizion SRL plãteste, anual, Primãriei 3.600 de euro pentru 9 amplasamente, încã din ianuarie 2002. News Outdoor Romania achitã 3.600 de euro pentru opt amplasamente, în baza asocierii din februarie 1998. Tot în acelasi an s-a parafat întelegerea contractualã dintre Primãrie si Euromedia Group SA, pentru 9 amplasamente, care aduc la bugetul local 4.050 euro. La începutul acestui an, Euromedia Group s-a mai asociat o datã cu Primãria Piatra Neamt pentru 3.150 de euro, contravaloarea a sapte amplasamente de panouri publicitare.
Primele contracte de închiriere, în care municipalitatea a pus la dispozitie doar pãmîntul de sub panouri si un metru în jur au fost semnate în anul 1997: Altex Impex SRL a bãtut palma în luna mai a acelui an pentru 1.000 de lei grei/ 4 amplasamente. În luna august 1997, Automoldova SA a închiriat un singur amplasament, pentru 300 de lei noi. Ulterior, în august 2004, Automoldova a mai închiriat pãmînt pentru alte douã panouri, pentru care plãteste 960 de lei noi. Compania Nationalã Loteria Românã este clientul Primãriei Piatra Neamt din septembrie 1998, cînd a închiriat suprafata aferentã amplasãrii unui afis stradal si pentru care plãteste 98 de lei noi. Tot în anul 1998, Feromet M SRL a convenit cu autoritãtile sã plãteascã 506 lei noi pentru a-si pune trei reclame. Din februarie 1999, SC Uniservice Grãitaru SRL plãteste municipalitãtii 166 lei noi pentru un panou publicitar, iar din luna mai 2004, SC Elite Publicis Serv SRL varsã 2.400 de lei noi la bugetul local, în contul chiriei pentru cele cinci amplasamente pe care le are închiriate pe domeniul public.
Cele douã cuburi publicitare din Piatra Neamt (unul la Pietricica, celãlalt peste drum de Casa de Culturã) apartin firmei Media Cub SRL, care a închiriat aproximativ doi metri pentru amplasarea fiecãruia. Primul contract cu autoritãtile pietrene a fost semnat în noiembrie 2005, pentru 2.400 de lei noi, cel de-al doilea dateazã din luna septembrie a anului trecut, dar valoarea este doar 820 de lei noi. „Contractele au fost încheiate pe termen de un an, cu posibilitatea prelungirii termenului în fiecare an. Valoarea contractelor s-a stabilit prin hotãrîri ale Consiliului Local sau prin licitatie. Obligatia Primãriei Piatra Neamt prevãzutã în fiecare contract este aceea de a pune la dispozitia societãtilor solicitante terenul pentru amplasarea panourilor publicitare“, explicã reprezentantii administratiei publice locale. ÃŽn 2006, Primãria a încasat din publicitatea stradalã 16.088 euro si 8.650 de lei noi. Pentru acest an, estimãrile aratã cã ar intra în vistieria localã 19.688 de euro si tot atîtia lei grei. Aproximativ 23.000 de euro per total. Cu acesti bani, municipalitatea poate achita cele 400 de bãnci noi pe care intentioneazã sã le monteze în oras, anul acesta, sau alte piese de mobilier stradal.

Articol afisat de 2283 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective