Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 21 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Totul despre admiterea în Politie (III)

• cunostintele de limba românã solicitate sînt foarte vaste • probele sportive sînt diferentiate, pentru bãieti si fete •

„Monitorul de Roman“ prezintã si în aceastã editie conditiile pe care trebuie sã le îndeplineascã tinerii absolventi, din municipiu si zonã, pentru a putea urma cursurile unei scoli din structurile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). ÃŽn continuare vã vom prezenta baremele la probele fizice, dar si tematica de concurs pentru testul de limba si literatura românã. Evaluarea la probe de aptitudini motrice cuprinde, în primul rînd, alergarea de vitezã pe 50 de metri plat, unde bãietii trebuie sã ajungã în maxim 7'2'', în timp ce fetele au baremul de 8'2''. La sãritura în lungime de pe loc bãietii au nevoie de 2,20 metri, iar fetele de 1,80 metri. Va urma o probã de aruncarea mingii medicinale (4 kg. bãieti si 2 kg. fetele), baremele fiind de 7,00, respectiv 6,00 metri. Alergarea de rezistentã pe distanta de 1.000 de metri plat trebuie realizatã în maxim 3'48", respectiv 4'18". Toate aceste teste vor avea loc în aceeasi zi, în ordinea mentionatã. Nesustinerea unei probe sau abandonul echivaleazã cu retragerea candidatului din concurs. Vor fi declarati „promovati“ cei care au îndeplinit toate baremele minime. De mentionat cã examenul la educatie fizicã este obligatoriu, candidatul avînd dreptul la o singurã încercare, fãrã drept de contestatie.
ÃŽn ceea ce priveste testarea la Limba si literatura românã, trebuie studiate în primul rînd vocabularul fundamental si masa vocabularului. Un al capitol este cel intitulat: „Cuvîntul. Forma si continutul. Cuvîntul de bazã. Sensul cuvintelor în context. Sensul propriu (de bazã si secundar) si sensul figurat“. Examinatorii mai cer cunostinte de mijloace interne de îmbogãtire a vocabularului, privind derivarea, compunerea, schimbarea valorii gramaticale si familia lexicalã. ÃŽn tematicã mai figureazã temele legate de: mijloacele externe de îmbogãtire a vocabularului, împrumuturile, neologismele, sinonimele, antonimele, omonimele, paronimele, regionalismele, arhaismele, cuvintele polisemantice, unitãtile frazeologice si pleonasmul. Din notiunile de foneticã se cer: vocalele, consoanele, semivocalele, diftongul, triftongul, hiatul, silaba, despãrtirea cuvintelor în silabe si folosirea corectã a accentului în limba românã. Morfosintaxa solicitã cunostinte despre pãrtile de vorbire flexibile, clasificarea lor, locutiunile, categoriile morfologice, functiile sintactice si pãrtile de vorbire neflexibile.
Candidatii trebuie sã mai facã proba unor cunostinte referitoare la relatia text, frazã, propozitie, cuvînt, cuvintele si constructiile incidente, punctuatie si relatiile sintactice în propozitie si în frazã. Se mai solicitã cunostinte despre mijloacele de realizare a relatilor sintactice în propozitie si în frazã: flexiunea, jonctiunea, juxtapunerea, topica, intonatia si pauza; propozitia principalã si secundarã/subordonatã; elementele de relatie în frazã; propozitia regentã si subordonatã; elementul regent; propozitia si pãrtile de propozitie dar si despre tipurile de propozitie. Notiunile de sintaxã cerute candidatilor vizeazã predicatul si propozitia subordonatã predicativã; subiectul si propozitia subordonatã subiectivã; atributul si propozitia subordonatã atributivã precum si toate datele referitoare la complement. Aici mai sînt cerute notiuni despre propozitia subordonatã completivã directã sau indirectã sau propozitiile subordonate circumstantiale; expansiunea si contragerea; acordul. Relatii suplimentare pot fi obtinute la telefon 0233/207.000 interior 2112 - comisar Maria Munteanu. În editiile urmãtoare vor prezenta si restul conditiilor impuse la acest tip de admitere, în ceea ce priveste probele de cunostinte.

Articol afisat de 2620 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective