Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

NESIMTIRE

• o angajatã a Serviciului de Ambulantã Neamt a fost lovitã si izbitã cu capul de autosanitarã de un apropiat al unei paciente pentru care s-a fãcut solicitare • în acest fel, bãrbatul si-a manifestat nemultumirea pentru cã echipajul medical ar fi întîrziat • din înregistrãrile fãcute în calculatorul Ambulantei si Dispeceratului 112 reiese cã solicitarea a fost onoratã în trei minute • asistenta intentioneazã sã depunã plîngere penalã împotriva agresorului •

O asistentã medicalã a Serviciului Judetean de Ambulantã (SJA) Neamt a fost agresatã sîmbãtã searã, 24 martie, în timp ce se afla în exercitiul functiunii. Asistenta Anca Irimia s-a deplasat la o solicitare fãcutã la Dispeceratul Unic de Urgentã 112 pentru o pacientã despre care s-a spus la telefon cã a cãzut din picioare si cã se aflã în stare de inconstientã.
Conform înregistrãrilor din calculatorul SJA si al Dispeceratului 112, solicitarea a fost fãcutã la 18.37, iar echipajul medical a ajuns la locul unde se afla pacienta - un bloc de pe strada Dimitrie Leonida situat chiar lîngã sediul Salvãrii - la 18.40. Cu toate acestea, echipajul a fost întîmpinat de grupul de sase-sapte persoane din jurul pacientei cu tipete si injurii, pe motiv cã a venit foarte tîrziu. Cel mai vehement a fost singurul bãrbat din acel grup, care a abordat chiar un limbaj trivial si a amenintat asistenta si soferul cã îi va reclama conducerii institutiei din care fac parte si nu numai.
„Ne spunea cã ne aranjeazã el pe noi si cã o sã ne vinã de hac. Ne tot ameninta si insista sã ne uitãm la autoturismul lui, un Mercedes rosu, si a zis la un moment dat cã o sã ne facã felul folosindu-se de acesta. Cînd am ajuns lîngã pacientã, aceasta era constientã, a refuzat sã fie consultatã, motiv pentru care am urcat-o în autosanitarã ca sã ajungem mai repede la spital. ÃŽn timp ce mã îndreptam cãtre masinã si voiam sã urc, bãrbatul m-a lovit cu pumnul în ceafã si, în acelasi timp, m-a împins, încît am dat cu capul de cupolã. Izbitura a fost atît de puternicã, încît m-am tãiat la sprînceana stîngã, a început sã îmi siroiascã sîngele pe fatã, m-am umflat instantaneu si m-am învinetit si, pret de cîteva secunde, nu am mai stiut ce se întîmplã cu mine. Am urcat în masinã, între timp soferul i-a anuntat prin statie pe colegii nostri care ne-au venit în ajutor, a venit si un echipaj de la Politia Piatra Neamt si bineînteles cã «domnul» s-a mai domolit. A refuzat sã îsi dea datele, a refuzat sã prezinte buletinul, în schimb a plãtit pe loc o amendã de 2 milioane de lei vechi“, a declarat asistenta Anca Irimia.
Cînd echipajul medical si pacienta pentru care s-a fãcut solicitarea au ajuns la spital, s-a constatat cã mai gravã era starea asistentei, decît cea a pacientei care chiar îsi revenise. Singura ei problemã era cã se afla sub influenta alcoolului, ca de altfel si cei în compania cãrora se afla. Asistentei agresate i-a fost cusutã plaga de deasupra sprîncenei, dupã ce în prealabil a fost opritã sîngerarea si a fost dezinfectat locul. Persoane din grupul de scandalagii care a venit la spital au încercat sã o dea la pace cu asistenta, dar fãrã succes. Si ieri dimineatã o persoanã din anturajul scandalagiilor s-a dus la sediul SJA, cu gînd de împãcare cu asistenta agresatã, dar fãrã succes.
Anca Irimia si-a declarat intentia de a se prezenta la Serviciul Medicinã Legalã pentru a-si scoate certificat medico-legal si a depune plîngere penalã împotriva agresorului sãu.

Articol afisat de 1487 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective