Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Spectacol „national“ la Piatra Neamt

Spectacol „national“ la Piatra Neamt

• România - Luxemburg 3-0 • primul meci oficial al nationalei la Piatra Neamt a însemnat un spectacol de nota 10 • în tribune si pe teren • au marcat Mutu ('25), Contra ('50) si Marica ('88) • în minutul 85 arbitrul nu a vãzut cã mingea a depãsit linia portii luxemburghezilor •

Victorie clarã obtinutã de România într-o atmosferã de zile mari la Piatra Neamt. Nationala antrenatã de Piturcã a urcat asearã pe primul loc în grupã, depãsind cu un clar 3-0 pe Luxemburg, dupã ce Bulgaria a terminat, la Sofia, 0-0 cu Albania. Publicul a fost alãturi de tricolori, a scandat numele fiecãrui fotbalist, a cîntat imnul si a colorat stadionul în rosu-galben-albastru în debutul jocului. La ora 17, cînd tricolorii au iesit la încãlzire din mii de piepturi s-a scandat „România! România!“, iar dupã fluierul de debut în tribune a început fiesta, acolo unde valurile au fãcut de zeci de ori înconjurul arenei.
Ca rãsplatã, tricolorii au început tare meciul si au încercat sã înscrie repede. Mutu a fost foarte aproape de gol în minutul 7, însã sutul sãu de la marginea careului de 16 metri a fost respins greu în corner de Joubert, iar, în faza imediat urmãtoare, Goian a ratat de putin tinta. Centrarea lui Cocis a fost blocatã, în minutul 10, dupã o angajare a lui Zicu, pentru ca douã minute mai tîrziu Mutu sã rateze sutul din interiorul careului mare. Autorul primului gol a fost Adi Mutu. Acesta a primit mingea între fundasii adversi de la Zicu si l-a executat cu un sut la firul ierbii pe Joubert. Reusita starului Fiorentinei a fost îndelung aplaudatã de publicul dornic de spectacol. Zicu ('39) a avut 2-0 în vîrful bocancului, însã lobul peste portarul luxemburghez a fost oprit pe linia portii de Hoffmann. Finalul primei reprize i-a apartinut lui Mutu. Decarul nationalei a fost blocat de mai întîi de Bigard în careul luxemburghezilor, în minutul 42, exact în momentul sutului, pentru ca în 45+2 sã fie faultat în careu de acelasi adversar, însã arbitrul nu a acordat lovitura de la 11 metri.

Spectacol total dupã pauzã

Repriza secundã a însemnat un spectacol total, atît în tribune, cît si pe teren. Fiecare fazã a tricolorilor a fost sustinutã de urale, de valuri si de scandãri. Românii si-au dat drumul la pasele din prima si la devieri spectaculoase, astfel venind si golul doi. Contra a urcat spre centru, a urmat un un-doi cu Zicu, iar fundasul lui Getafe a trecut printre fundasii adversi pentru a înscrie la coltul scurt. 2-0 si delir în tribune. A urmat anuntul „Bulgaria - Albania 0-0“ si tribunele au izbucnit din nou în urale si scandãri. Era moment de glorie fatã de o nationalã bulgarã al cãrui antrenor, Hristo Stoichkov, nu conteneste în jigniri la adresa rivalilor de peste Dunãre. Mutu a fost aproape de 3-0, dar a sutat slab la un contraatac purtat de Zicu, pentru ca, în minutul 69, lovitura sa liberã sã fie paratã cu noroc de Joubert.
Minutul 78 a fost cel în care Mutu si Zicu au fãcut spectacol si s-au jucat cu 3-0. Primul a fost blocat de portar, pentru ca mai apoi jucãtorul Rapidului sã treacã prin jonglerii de Joubert, dar sã fie blocat de Bigard, tot pe linia portii. A mai fost un gol în minutul 85, însã arbitrul nu a vãzut, în urma unei învãlmãseli în careul lui Joubert. Minutul 86 a fost cel în care a debutat pentru România si Dorel Stoica, fundasul stînga al Universitãtii Craiova, care i-a luat locul lui Tamas. Si a fost si 3-0, în 88. Corner Mutu, Goian a trimis din „foarfecã“, pentru devierea decisivã a lui Ciprian Marica. Mutu a încercat apoi un gol „a la Hagi“, cu un lob de la distantã, însã mingea a ocolit de putin vinclul luxemburghezilor, iar sutul lui Marica a fost blocat de Joubert.
„Cinste lor! Cinste lor! Cinste tricolorilor!“ a fost scandarea de final a publicului pietrean la adresa unei nationale a României care s-a tinut de cuvînt si a jucat serios si spectaculos în acelasi timp. Focurile de artificii si aplauzele jucãtori - spectatori, si invers, au încheiat o searã perfectã la Piatra Neamt. Suporterii nu ar fi plecat si ar fi vrut sã continue reprezentatia României, însã zîmbetele erau pe fetele tuturor. Poate rãmãsagul unei revederi.
FOTO: Ioan CLOPOTEL, Ciprian IORGU

Articol afisat de 2252 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective