Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 29 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalul Judetean, amendat pentru lipsa de igienã

• un control fãcut de cãtre inspectorii sanitari în aceastã unitate s-a soldat cu amenzi de 15 milioane de lei vechi • echipele de control au constatat cã unitatea prezintã deficit de grupuri sanitare si dusuri, are aparaturã, instrumentar, mobilier, veselã si tacîmuri foarte vechi • statia de preepurare a apelor uzate trebuie musai rezolvatã pînã la sfîrsitul anului •


Un control efectuat, recent, de cãtre reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat Neamt la Spitalul Judetean de Urgentã s-a soldat cu trei amenzi în valoare totalã de 15 milioane de lei vechi, aplicate pentru nerespectarea mãsurilor de prevenire a infectiilor intraspitalicesti.
Asa cum de întîmplã de cîteva ori pe an, inspectorii sanitari au verificat respectarea normelor de igienã din toate sectoarele existente în sectii, laboratoare, bloc alimentar etc., starea în care se aflã aparatura medicalã, instrumentarul, lenjeria, mobilierul, vesela.
Una dintre principalele constatãri fãcute de cãtre echipa de control a vizat insuficienta grupurilor sanitare si a dusurilor. Pentru remedierea acestei probleme mai ales în blocul chirurgical, conducerea unitãtii are în vedere modernizarea instalatiilor sanitare existente si introducerea unor coloane de apã suplimentare, iar în unele sectii se intentioneazã chiar dotarea cu grup social si dus a unor saloane. Din acest punct de vedere, mai putine investitii se vor face în pavilionul de boli interne si acela unde functioneazã Oncologia si Dermato-Venerologia, clãdiri care, peste cîtiva ani, vor fi dãrîmate deoarece prezintã risc seismic. În cele douã corpuri de clãdire se vor face doar igienizãri. Maximã urgentã în ceea ce priveste igienizãrile existã în sectii precum Urologia, Anestezia si Terapia Intensivã, precum si la etajul I al pavilionului de Interne.
Banii necesari pentru acest tip de lucrãri provin din finantarea Consiliului Judetean, proprietar al spatiului si al terenului celei mai mari unitãti sanitare din judet.
Un alt capitol important unde se impun a se face schimbãri majore este acela al aparaturii, instrumentarului si dotãrilor tehnice. Dacã în ceea ce priveste aparatura si instrumentarul s-au mai fãcut îmbunãtãtiri, conducerea unitãtii are în vedere achizionarea în cît mai scurt timp a zece instalatii de preparare a apei sterile, destinate acelor blocuri operatorii unde cele existente au ruginit.
De asemenea, cît mai curînd posibil trebuie sã se înlocuiascã mobilierul si tîmplãria care sînt vechi si deteriorate, cu vopseaua detasatã. Acolo unde se mai poate, se vor face reparatii si reconditionãri, iar acolo unde situatia este criticã se va proceda la aruncarea celor vechi si achizitionarea altora noi. Aceste achizitii vor fi fãcute din venituri proprii.
Controlul efectuat de cãtre inspectorii sanitari la blocul alimentar a scos la ivealã faptul cã vesela si tacîmurile sînt vechi si aratã deplorabil, find absolut necesare noi investitii si în aceastã directie. Înlocuit ar trebui, în totalitate, întreg blocul alimentar, care nu este amplasat corespunzãtor, nu beneficiazã de o constructie optimã si nici de un sistem potrivit de ventilatie. Cum conducerea unitãtii are în vedere ca, în cîtiva ani, acest sector de activitate sã fie externalizat, foarte multe investitii nu se vor face aici.
O problemã foarte importantã, care dã mari bãtãi de cap conducerii Spitalului Judetean de Urgentã Neamt ori de cîte ori se pune problema obtinerii autorizatiei sanitare de functionare, este cea a statiei de preepurare a apelor uzate. În momentul de fatã, conducerea celei mai mari unitãti sanitare din judet analizeazã o ofertã venitã din partea unei firme de proiectare. Oricum, problema trebuie rezolvatã într-un fel sau altul pînã la finele acestui an.

Articol afisat de 1522 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective