Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Actiunea „MOV“ în piete si magazine

• reprezentantii OJPC Neamt sfãtuiesc populatia sã cumpere produse alimentare specifice Pastelui numai din locuri autorizate

Furia cumpãrãturilor specifice Pastelui si aglomeratia specificã din magazinele si pietele nemtene a generat si înãsprirea controalelor efectuate de Directia Sanitar Veterinarã, Inspectia Sanitarã si Protectia Consumatorilor (OJPC), asa numita actiune „MOV“ - (miel, ouã, vopsea). Se verificã dacã produsele pascale sînt vîndute în locuri autorizate, dacã prezintã caracteristicile organoleptice specifice, dacã se încadreazã în data durabilitãtii minime sau dupã caz, în data limitã de consum stabilitã de producãtor. De asemenea este verificatã respectarea temperaturilor optime de pãstrare si expunere a produselor în vederea comercializãrii. La produsele preambalate se verificã integritatea, etanseitatea si salubritatea ambalajelor, încadrarea în cantitatea sau volumul net declarat de producãtor, modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare si caracterizare a produselor existente la comercializare, afisarea pretului în mod vizibil si într-o formã clarã.
Pentru a veni în sprijinul populatiei, inspectorii OJPC Neamt recomandã consumatorilor atentie sporitã la achizitionarea acestora si sã fie cumpãrate numai din locuri autorizate.
ÃŽn ceea ce priveste carnea de miel se recomandã achizitionarea numai din mãcelãrii, magazine alimentare, locuri special amenajate în piete. Carnea trebuie sã prezinte stampila sanitar-veterinarã, sã fie elasticã si sã nu prezinte suprafatã lipicioasã si urît mirositoare. Odatã cumpãratã ea trebuie transportatã în conditii igienice si trebuie depozitatã la temperaturi de refrigerare, respectiv, 0 – 4 grade Celsius.
Atentie sporitã trebuie avutã si la peste sau produsele derivate. În ceea ce priveste ouãle, nu trebuie cumpãrate cele cu coajã crãpatã, spartã sau murdarã si în mod obligatoriu trebuie verificatã data durabilitãtii minimale care trebuie sã fie înscrisã pe fiecare dintre acestea. Indiferent pentru ce sînt utilizate, ouãle nu trebuie sã aibã albusul tulbure si nici amestecat cu gãlbenusul. La vopsirea ouãlor este indicat sã se utilizeze coloranti care se gãsesc în lista celor admisi de normele în vigoare si care se încadreazã în termenul de valabilitate corespunzãtor. Este foarte important de retinut cã utilizarea altor tipuri de vopsele - cea tipograficã sau cea pentru textile - poate prezenta pericol pentru sãnãtate. Inspectorii OJPC Neamt îi sfãtuiesc pe cumpãrãtori sã cumpere vinul de la surse autorizate si sã nu se lase ademeniti de vînzãtorii din piete care vînd bãuturi în PET-uri refolosite.

Articol afisat de 1620 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective