Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 30 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Cine nu dã totul pe teren este împotriva clubului“

„Cine nu dã totul pe teren este împotriva clubului“

• conducerea Ceahlãului este supãratã pe lipsa de atitudine a jucãtorilor • Ion Mãrginean a transmis echipei un mesaj dur din partea conducerii, care cere sacrificiu total pînã la finalul sezonului • „o scoatem la capãt“, a promis cãpitanul Adrian Iencsi, suprins si el de cele spuse de vicele nemtenilor • Ceahlãul - FC National se va disputa astãzi, de la ora 20 • intrarea este liberã •

Ceahlãul a ajuns în momentul în care nu îsi mai permite nici mãcar un sfert de pas gresit în lupta pentru evitarea retrogradãrii. Sãtui de suita de insuccese din acest sezon, membrii conducerii administrative au transmis, prin vocea vicepresedintelui Ion Mãrginean, un mesaj jucãtorilor. „Cine nu dã totul pe teren este împotriva clubului, a suporterilor si a conducerii. Au toate conditiile necesare performantei si vrem ca în cele 50 de zile care mai sînt pînã la finalul sezonului sã se gîndeascã numai la fotbal. Martori mi-s 4.000 de oameni care în jocul cu Farul au vãzut lipsã de atitudine si de dorintã de luptã în repriza a II-a. Asa nu se mai poate“, a mai spus Mãrginean. Este simplu de înteles cã jucãtorilor li se cere sacrificiu total. Este de fapt un lucru normal, mai ales cã formatia pietreanã este pe marginea prãpastiei. Surprins parcã de cele prezentate de Mãrginean, cãpitanul Adrian Iencsi nu a avut cum sã comenteze în vreun fel afirmatiile conducãtorului si a promis cã echipa va juca de acum înainte cu o atitudine schimbatã. A cerut, de asemenea, ajutorul publicului, care a dovedit cã poate fi al doisprezecelea jucãtor, tocmai în jocul de miercuri searã, România - Luxemburg. Fotbalistii însã trebuie sã înteleagã cã spectatorul îi va alãturi în orice moment al jocului si îi va ierta greseala atunci cînd va vedea pe teren o muncã asiduã si dãruire. Nu o datã spectatorii pietreni au arãtat cã sînt alãturi de echipã, însã atitudinea delãsãtoare a jucãtorilor se vede mereu în tribune, prin absenteismul publicului. „Ceahlãul are 11 finale pînã la sfîrsitul campionatului si sînt jocuri si momente care nu se mai întorc“, a spus Mãrginean. Toti jucãtorii trebuie sã uite de orgolii personale, cum cã „nu mã bagã sã joc mai mult“, si sã intre în teren în minutul 88 cu gîndul cã pînã la final mai pot fi alte 5 minute în care trebuie sã joace perfect.

Prima ocazie de a rãspunde conducerii

Prima ocazie în care jucãtorii Ceahlãului pot sã arate cã au înteles mesajul conducerii este chiar în aceastã searã. Galben-negrii primesc vizita lui FC National Bucuresti, o altã formatie implicatã în lupta pentru evitarea retrogradãrii. Desi echipa lui Sorin Cîrtu pare a avea doar sanse teoretice de a se mai salva, Aurel Sunda a tras cîteva semnale de alarmã. „Meciul este foarte greu. FC National vine la Piatra Neamt pentru a juca fotbal si pentru a cîstiga. Au sanse teoretice a de mai scãpa de retrogradare, dar sã nu uitãm cã au nevoie de puncte pentru a îndeplini baremul, iar la anul sã nu joace în Liga a II-a începînd de la minus“, a declarat Aurel Sunda. Principalul pietrenilor a mai spus cã nu îl intereseazã anuntul celor de la National, cum cã le vor lipsi cinci jucãtori în jocul de astãzi. „Nu cred în vorbe din astea. Sorin Cîrtu încã nu l-a ajuns pe Popa (n.r. - Ionut Popa, antrenorul Politehnicii Iasi), care spunea cã are si cîte 8 absenti“, a comentat Sunda subiectul absentelor din „ograda“ bucurestenilor. Pentru Ceahlãul nu vor juca în aceastã rundã Radu Doicaru si Mãdãlin Murgan. Despre primul s-a spus chiar cã nu va mai putea evolua deloc pînã la varã, în urma unui nou control efectuat zilele acestea la doctorul nationalei, Pompiliu Popescu. Vor fi însã în teren cei mai buni, cei mai valorosi, dupã cum a spus Sunda, unul dintre ei fiind si cãpitanul Adrian Iencsi, care a fost anuntat titular.
Si suporterii sînt asteptati în numãr foarte mare la stadion, pentru a încuraja echipa. „Suporterii s-au manifestat fantastic la jocul nationalei, dar trebuie sã se gîndeascã cã noi sîntem echipa orasului si cã avem nevoie de ei. Trebuie sã vinã cu acelasi entuziasm si la partidele noastre, pentru cã avem nevoie în momentele mai grele. Vrem sã ne sustinã pînã la capãt“, a afirmat Iencsi. Jocurile etapei cu numãrul 24 din Liga I la fotbal sînt: Ceahlãul - FC National, Gloria Bistrita - UTA Arad, Politehnica Iasi - Universitatea Craiova, Otelul Galati - Jiul Petrosani, Dinamo Bucuresti - FC Vaslui, CFR Ecomax Cluj Napoca - Politehnica Timisoara, Unirea Urziceni - Pandurii Tîrgu Jiu, Farul Constanta - FC Arges Pitesti, Rapid Bucuresti - Steaua Bucuresti.

Articol afisat de 1579 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective