Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tãieri de capete în PNL

Tãieri de capete în PNL

Consilier exclus, viceprimar suspendat

• Andrei Baciu a fost dat afarã din partid si riscã sã nu mai fie consilier local • Cornelia Tudorancea si Mihaela Stoica au fost suspendate pentru un an • viceprimarul Stoica nu comenteazã decizia Delegatiei Permanente, consilierul Tudorancea vede jumãtatea plinã a paharului, iar ex-penelistul Baciu acuzã smecherii la vot •

Liberalii pietreni au renuntat la un coleg, iar pe altii doi i-au tras pe dreapta. Sîmbãta de dinaintea Floriilor a fost ziua sanctiunilor în PNL Neamt. 110 liberali au decis, în sedinta Delegatiei Permanente, sã rupã pisica în douã si sã dea cu barda în cei neascultãtori: Andrei Baciu a fost dat afarã din partid si riscã sã rãmînã fãrã fotoliul de consilier local, Mihaela Stoica si Cornelia Tudorancea au fost suspendate pentru un an, iar retragerea sprijinului politic pentru Dorina Drexler a fost reconfirmatã. Motivele au fost diferite, dar totusi asemãnãtoare, pentru fiecare din cazuri: contestarea publicã a unor hotãrîri luate de conducerea partidului, atitudine potrivnicã, prejudicii de imagine aduse partidului prin pozitiile si declaratiile oficiale ale rebelilor si, nu în ultimul rînd, sustinerea altor formatiuni politice, în spetã PLD. Senatorul Serban Strãtilã a spus cã decizia de sanctionare a fost luatã în conformitate cu statutul PNL. „Andrei Baciu a fost exclus din PNL si, conform legii, îsi va pierde mandatul de consilier. Locul sãu în Consiliul Local Piatra Neamt va fi luat de urmãtorul de pe listã, domnul Mircea Ciobanu. Cornelia Tudorancea si Mihaela Stoica au fost suspendate un an, iar retragerea sprijinului politic pentru Dorina Drexler a fost reconfirmatã în cadrul Delegatiei Permanente. Sigur, orice decizie poate fi contestatã la Comisia de Onoare si Arbitraj a PNL, dar nu vãd ce poti sã contesti în momentul în care trei sferturi din voturi aratã cã sanctiunea este corectã“, spune senatorul Serban Strãtilã, membru în conducerea judeteanã a PNL Neamt.

„Pãcat, pãcat, pãcat...“

Cei trei sanctionati au rãmas cu un gust amar dupã ziua de sîmbãtã. Viceprimarul Mihaela Stoica a declarat cã nu doreste sã discute sau sã comenteze în vreun fel decizia Delegatiei Permanente si se va concentra de acum înainte strict pe chestiunile administrative de la Primãria Piatra Neamt. Consilierul local Cornelia Tudorancea, în schimb, nu considerã corectã hotãrîrea de suspendare. Dar nici nu stie, încã, dacã o va contesta. ÃŽn plus, îsi pãstreazã linia optimistã si se bucurã de cele 40 de voturi de sustinere în loc sã se supere pe cele 60 de suspendare. „Nimeni nu-si considerã justificatã sanctionarea si e normal sã fie asa. Eu vreau sã vãd, totusi, jumãtatea plinã a paharului si vreau sã spun cã am rãmas cu un sentiment plãcut dupã ce am vãzut cã patruzeci de colegi m-au sustinut prin votul lor. Restul au fost oameni noi, recent veniti în partid, care au avut, probabil, reticente. Colegii cu care am muncit în PNL n-au fost, însã, de acord cu sanctionarea mea. Sînt dezamãgitã, probabil voi contesta decizia, dar nu stiu deocamdatã“, a declarat Cornelia Tudorancea. ÃŽntrebatã ce i s-a reprosat, aceasta a spus cã „probabil simpatia fatã de PLD“. „Eu am fost împotriva dezbinãrii liberalilor în cele douã partide - PNL si PLD. Am tinut foarte mult la unitatea partidului si nu mi s-a pãrut corectã excluderea domnilor Stolojan, Stoica si Flutur. Dar, asta e. Nu cred cã suspendarea din PNL va afecta activitatea mea în Consiliul Local, ci mai degrabã cred cã nu voi putea participa în structurile de conducere ale PNL. Pînã la urmã sînt suspendatã, nu exclusã! Tocmai de aceea mã gîndesc, încã, dacã sã contest decizia sau nu. Una peste alta, însã, o sã mã simt onoratã la finalul mandatului cã am fãcut parte din Consiliul Local care a schimbat în bine fata orasului si nu a umblat doar cu lozinca «Piatra Neamt, oras turistic»“, a mai spus Cornelia Tudorancea.
Cel mai vehement în supãrare este, desigur, proaspãtul exclus, Andrei Baciu. Acesta acuzã rãzbunãri politice si smecherii la vot: „Nu consider corectã hotãrîrea de excludere a mea din partid, pentru cã totul e o smecherie. ÃŽn Delegatia Permanentã, 70% au fost persoane noi care, chipurile, au înlocuit fostii membrii PNL plecati la PLD. Unii habar n-aveau despre ce este vorba, altii n-au înteles ce trebuie sã facã“. Argumentele sale sînt multiple. ÃŽn primul rînd, spune fostul membru PNL, nu s-a respectat termenul de anuntare a membrilor Delegatiei Permanente. Apoi, a fost confuzie la procedura de vot: buletinul avea o cãsutã „da“ si una „nu“, însã nu li s-a explicat votantilor ce trebuie sã taie si ce trebuie sã rãmînã, astfel încît, spune Andrei Baciu, fiecare rãspuns putea fi interpretat dupã cum considerau cei care au numãrat voturile. Ceea ce aduce la argumentul nr. 3 al celui exclus: comisia de numãrare a voturilor nu a fost desemnatã prin consultarea Delegatiei, ci a fost stabilitã dinainte si doar supusã la vot în plen. „Este clar cã e o rãzbunare politicã. Mi s-a reprosat faptul cã am iesit în presã si i-am rãspuns domnului Serban Strãtilã. Atît. Se vede deci cã democratia nu mai e de mult cuvîntul de ordine în Partidul National Liberal“, a declarat Andrei Baciu. Despre plecarea sa din legislativul pietrean, acesta spune cã nu îsi va pierde neapãrat locul, în ciuda legii antimigratie politicã, deoarece plecarea sa poate fi fãcutã doar cu girul Consiliului Local. PNL Neamt va trimite adresã legislativului, anuntînd cã Andrei Baciu nu mai e membru, dar cei 22 de consilieri pot sã ia act sau pot sã nu ia act de acest lucru. Aspectul va fi lãmurit în perioada imediat urmãtoare. Cert este cã Andrei Baciu se simte mai liber acum, cã nu mai are carnet la PNL: „Singurul lucru pe care l-au realizat prin toate sanctiunile aplicate - suspendarea domnului Gheorghe Stefan, excluderea mea, suspendarea doamnelor Tudorancea si Stoica - este blocarea unor lideri politici care le-ar fi amenintat functiile la alegerile din 2007 din Biroul Politic Judetean. Din pãcate, PNL este slãbut astãzi si, în ultimele cinci luni, în loc sã îl punem la locul cuvenit... Chiar nu vãd ce se va mai întîmpla pe viitor. Pãcat, pãcat, pãcat de munca noastrã de patru“.
Senatorul Serban Strãtilã a demontat acuzatia cum cã sanctiunile ar fi fost aplicate pentru eliminarea unor posibili contracandidati la alegerile interne din 9 iunie: „Mi-au reprosat si în Delegatia Permanentã cã iau aceste mãsuri pentru a obtine functii în partid sau pentru a-mi asigura încã un mandat de parlamentar. Este problema lor dacã asta cred. Eu cred în continuare cã, pentru a face ceva, trebuie sã ai sprijinul organizatiei, pe care pînã nu de mult eu nu l-am avut“.

Articol afisat de 2295 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 02.04.2007 17:46
Feilicitari pentru adevaratii PNL-isti
Asa da, drag PNL-isti. Se vede ca aveti cunostinta despre ragaliile societatii care au profitat si si-au batut joc de votul nostru. Dorina Drexler merita chiar expatriata pentru rautatile comise asupra unor oameni nevinovati si pentru inchiaburirea unor nemernici care au castigat licitatiile pentru scoli desi lucrarile le-au facut foarte prost alte firme, iar cei mai multi bani au ajuns la D.Drexler si prefectul Mocanu, pe care nu inteleg de ce-l mai suportati. Verificati si faceti public cate firme, cladiri, farmacii, pensiuni, spatii detinea familia prefectului in 2004 si cate detin acum.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective