Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bicazul, reprezentat la Adunarea Generalã a Asociatiei Oraselor din România

• „e musai sã ne regîndim strategia de dezvoltare“, sustine primarul de Bicaz, Constantin Catrinoiu

Primarul Bicazului, Constantin Catrinoiu, a participat la cea de-a XIV-a Adunare Generalã a Asociatiei Oraselor din România, ce a avut loc în prima jumãtate a sãptãmînii trecute, la Bucuresti. „Subiectul temelor puse în discutie s-a referit la dezvoltarea urbanã în contextul post-aderãrii si a cuprins dezbateri referitoare la transparenta achizitiilor publice, la mecanismele de finantare si instrumentele ce pot sprijini absorbtia fondurilor structurale, precum si la descentralizarea si deconcentrarea, ca procese determinante, pentru dezvoltarea si îmbunãtãtirea calitãtii serviciilor publice“, a declarat primarul Catrinoiu.
La întîlnirea la care au participat peste 150 de primari din tarã au fost prezenti premierul Cãlin Popescu Tãriceanu si presedintele Traian Bãsescu. „Au fost prezentate probleme concrete ale comunitãtilor locale, chiar si-n discutiile cu oficialii statului român. Cele mai mari dificultãti existã în centrele miniere si în orasele de granitã. ÃŽn primele, din cauza închiderii minelor, iar ,în ultimele, ca urmare a disparitiei taxelor de trecere a granitelor, pînã în prezent surse majore de venituri la bugetele locale. Oricum, cea mai interesantã problemã dezbãtutã, la adunarea de la Bucuresti, a fost cea privind absorbtia fondurilor structurale. Am fost instruiti cum sã procedãm pentru realizarea de programe de finantare si cum sã atragem fonduri europene la nivelul comunitãtilor locale. Si-aici existã douã alternative, pentru care trebuie optat. Fie sã angajãm, prin licitatie, firme de consultantã, specializate în realizarea de proiecte si programe, fie sã alcãtuim în cadrul primãriilor compartimente proprii pe profil. Dacã e sã gîndim pe termen scurt, putem apela la firme de consultantã, însã, dacã ne vom face o strategie de realizare de proiecte pe termen lung, este bine sã ne alcãtuim propriul serviciu, chiar dacã pare mai costisitor“, a spus primarul Bicazului, Constantin Catrinoiu. Preocuparea pentru problema finantãrilor post-aderare este fireascã, dacã luãm în calcul faptul cã Bicazul are, prin natura situãrii sale geografice, posibilitãti nelimitate de dezvoltare a turismului care ar putea aduce o crestere a nivelului de viatã al oamenilor din întreaga zonã de munte. Acesta este si unul dintre motivele pentru care orasul Bicaz a aderat la Asociatia Oraselor din România, în urmã cu doi ani, actualul primar afirmînd, la acel moment, cã, în contextul pregãtirii României pentru aderarea la Uniunea Europeanã, nici o localitate nu mai poate rãmîne izolatã de lume, cel putin sub aspectul informãrii si al luãrii unor decizii care sã aibã, printr-un proces de translatie de la macro la microsocial, un efect local benefic pentru oamenii unei comunitãti. „Ei, între timp, lucrurile s-au schimbat, România devenind stat european, asa cã e musai sã ne regîndim strategia de dezvoltare“, a subliniat primarul Catrinoiu.

Articol afisat de 1385 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(I ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective